Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Karpathos
Karpathos

Resor till Karpathos

Karpathos är en av de tolv öarna i Dodekanesos, belägen mellan "storebröderna" Rhodos och Kreta. Ändå har Karpathos lyckats behålla sin egen karaktär och ön har ännu inte blivit formad av turister.

Stränder

Du hittar härliga, nästan öde stränder, typiska bergsbyar och en unik natur på denna ö. Denna kombination med det klarblå vattnet, de vackra sandstränderna i till exempel Amopi eller den vackra bukten Kyra Panagia, gör Karpathos till ett ultimat semestermål!

 

Mer än bara ett paradis för vandrare

Denna orörda ö kallas ofta för ett paradis för vandrare och det är inte utan anledning. Karpathos har imponerande, varierande landskap, som är förbundna med ett omfattande nätverk av vackra vandringsleder. Men det finns mer, mycket mer: för med en kustlinje på cirka 160 kilometer, är du också perfekt placerad om du är ute efter en strandsemester med hela familjen. Solstolar och parasoller hyrs ut på vissa stränder, om gillar du vattensporter kommer du även att trivas här. Oavsett om du vill dyka, surfa eller snorkla, allt ör möjligt här!

 

Mycket kultur

Vill du varva dagarna på stranden med lite kultur? Gör då ett besök i någon av byarna på ön. Det finns den pittoreska byn Finiki, den livliga huvudstaden Pigadia (Karpathos stad) och den konstnärliga byn Othos. Dessa byar finns alla i den platta, södra delen av ön. I den norra, bergiga delen av ön, hittar du det gammaldags Olympos. En by som var isolerad i åratal på grund av sitt läge på en nästan oframkomlig väg. Här bär kvinnorna fortfarande traditionella kläder, brödet bakas i tegelugnar och tyngre material transporteras med åsna.

Terrasser, barer och restauranger

Gillar du att gå ut på kvällen? Även då är du på rätt plats. Utspridda över ön hittar du mysiga terrasser, barer och restauranger där du kan njuta av lokala och internationella delikatesser. Huvudstaden erbjuder det största utbudet i detta avseende. De som vill dansa till de tidiga timmarna kan bege sig till någon av nattklubbarna i Karpathos stad.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
19ºC
20ºC
24ºC
28ºC
29ºC
29ºC
27ºC
24ºC
20ºC
18ºC
Min
10ºC
12ºC
13ºC
14ºC
17ºC
21ºC
23ºC
23ºC
22ºC
18ºC
15ºC
13ºC

Populära boenden

Flyginformation

Flygresan

Du kommer att flyga till Karpathos. Denna flygning tar ca 3 timmar och 50 minuter. Vid ankomst till flygplatsen möts du av Sunwebs reseledare eller lokala representant.

Transfer

Det är möjligt att boka transfer i bokningsstegen. Transfertiderna från Karpathos är följande:

Amopi - ca 30 minuter

Arkasa - ca 20 minuter

Pigadia och Karpathos stad - ca 30 till 60 minuter

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra kostnad. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig till vår reseledare med din voucher och de kommer att hänvisa dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseledare att informera dig i god tid om upphämtningstiden på ditt boende.