1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Karpathos
Karpathos

Resor till Karpathos

Karpathos är en av de tolv öarna i Dodekanesos, belägen mellan "storebröderna" Rhodos och Kreta. Ändå har Karpathos lyckats behålla sin egen karaktär och ön har ännu inte blivit formad av turister.

Stränder

Du hittar härliga, nästan öde stränder, typiska bergsbyar och en unik natur på denna ö. Denna kombination med det klarblå vattnet, de vackra sandstränderna i till exempel Amopi eller den vackra bukten Kyra Panagia, gör Karpathos till ett ultimat semestermål!

 

Mer än bara ett paradis för vandrare

Denna orörda ö kallas ofta för ett paradis för vandrare och det är inte utan anledning. Karpathos har imponerande, varierande landskap, som är förbundna med ett omfattande nätverk av vackra vandringsleder. Men det finns mer, mycket mer: för med en kustlinje på cirka 160 kilometer, är du också perfekt placerad om du är ute efter en strandsemester med hela familjen. Solstolar och parasoller hyrs ut på vissa stränder, om gillar du vattensporter kommer du även att trivas här. Oavsett om du vill dyka, surfa eller snorkla, allt ör möjligt här!

 

Mycket kultur

Vill du varva dagarna på stranden med lite kultur? Gör då ett besök i någon av byarna på ön. Det finns den pittoreska byn Finiki, den livliga huvudstaden Pigadia (Karpathos stad) och den konstnärliga byn Othos. Dessa byar finns alla i den platta, södra delen av ön. I den norra, bergiga delen av ön, hittar du det gammaldags Olympos. En by som var isolerad i åratal på grund av sitt läge på en nästan oframkomlig väg. Här bär kvinnorna fortfarande traditionella kläder, brödet bakas i tegelugnar och tyngre material transporteras med åsna.

Terrasser, barer och restauranger

Gillar du att gå ut på kvällen? Även då är du på rätt plats. Utspridda över ön hittar du mysiga terrasser, barer och restauranger där du kan njuta av lokala och internationella delikatesser. Huvudstaden erbjuder det största utbudet i detta avseende. De som vill dansa till de tidiga timmarna kan bege sig till någon av nattklubbarna i Karpathos stad.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
17ºC
19ºC
20ºC
24ºC
28ºC
29ºC
29ºC
27ºC
24ºC
20ºC
18ºC
Min
10ºC
12ºC
13ºC
14ºC
17ºC
21ºC
23ºC
23ºC
22ºC
18ºC
15ºC
13ºC

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Karpathos, detta tar cirka 4 timmar. Vid ankomsten till flygplatsen möts du av reseledaren eller Sunwebs lokala representant.

Transfer

I bokningsstegen är det möjligt att boka transfer. Transfertiderna från Karpathos är följande:

Amoopi - cirka 30 minuter

Arkasa - cirka 20 minuter

Pigadia och Karpathos stad - cirka 30 till 60 minuter

Privat transfer

Det är möjligt att boka privat transfer mot en extra kostnad. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du rapportera till vår reseguide med din voucher, så hänvisar de dig till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseguide att informera dig i tid om upphämtningstiden på ditt boende.

Flygschema

I händelse av att vi får veta av flygbolaget att en flygning sannolikt inte kommer att ändras, kommer vi att visa flygtiderna på hemsidan när vi gör en bokning. I många fall kan du vid bokning välja mellan olika flygtider, eller mellan ett flyg med tider och ett flyg utan tider. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra allt de kan för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Publicerade flygtider kan därför komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avgång. Observera: 1:a förnamnet och efternamnet, måste stavas på biljetterna som i passet eller på ID-kortet. Om namn är felaktigt skrivna kan du bli nekad att flyga.

För mer information om flyget, såsom bagage och checkning per flygbolag, hänvisar vi till reseinformationen på denna sida .