1. Hem
  2. Solresor
  3. Egypten
  4. Marsa Alam
  5. Port Ghalib
Port Ghalib

Resor till Port Ghalib

Inte långt från den populära semesterorten Marsa Alam ligger Egyptens kanske lyxigaste resmål, Port Ghalib. Denna lilla hamnstad har blivit väldigt lyxigt under de senaste åren. Låt dig förbluffas av de färgglada taken och de enorma ljuskronorna. Du hittar palmer och botaniska trädgårdar i varje hörn, och Port Ghalibs strand är ett riktigt dragplåster.

Snorkling

Om du är i Port Ghalib bör du definitivt dyka ner i havet och uppleva undervattensvärlden. Den kristallklara lagunen som Port Ghalib ligger i är den näst största saltvattenlagunen i världen. Här kan du inte bara hitta ett vackert korallrev, utan också spana efter delfiner, hajar och sköldpaddor. Så se till att du tar med dig dykglasögonen!

Besök öknen

Port Ghalib är inte bara känt för sin vackra lagun. Hamnstaden är också omgiven av en öken och är definitivt värd ett besök. Kör genom den lösa sanden på en jeepsafari. Om du vill uppleva den äkta 1001 natt-känslan kan du boka en tur med det lokala transportmedlet: en kamel. Detta får du definitivt inte missa på din semester i Port Ghalib!

Sjukhus

Sjukhuset i Port Ghalib är relativt litet, så du kan behöva åka till sjukhuset i Marsa Alam eller Hurghada för att undersökas eller behandlas. Du kan dock åka dit för mindre behandlingar som till exempel maginfluensa. Bra att veta är att sjukhuset accepterar alla försäkringar och de försöker alltid tänka med dig. Om du är osäker rekommenderar vi att du kontaktar ditt eget försäkringsbolag.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
16ºC
16ºC
17ºC
17ºC
20ºC
25ºC
29ºC
30ºC
28ºC
25ºC
23ºC
19ºC
Min
14ºC
13ºC
15ºC
15ºC
18ºC
23ºC
26ºC
26ºC
25ºC
23ºC
21ºC
16ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Soloresa Familjer med äldre barn

Utflykter

För att få dig på semesterhumör vill vi ge dig lite inspiration till roliga utflykter, inklusive våra gästers favoriter. Andra utflykter finns också tillgängliga på resmålet. Priserna som visas är vägledande, särskilda rabatter för bebisar och barn gäller. Observera att allt kan komma att ändras. Vill du delta i någon av dessa utflykter? Boka dem då redan nu via https://excursions.sunweb.com eller via Sunweb-appen när du har bokat.

Luxor

Det mesta av Egyptens historia och kultur finns i Luxor. På 1 dag kan du upptäcka alla de gamla skatterna och templen i denna vackra stad. Du kommer att besöka Karnak-templet med sin imponerande kolonnad, drottning Hatshepsuts tempel och Konungarnas dal, där de fantastiska väggmålningarna fortfarande kan ses. Det blir också ett besök i alabasterfabriken och möjlighet att korsa Nilen med båt. Från bussen ser du Egyptens gröna landskap. Kom ihåg att ta med: frukostlåda från hotellet, solkräm, kontanter, vatten, bra skor, kofta/tröja. *Inkl. transport, holländsktalande guide (endast på fredagar), entrébiljetter och lunch. *Exklusive dryck vid lunch, båttur med Axe och tillval. VIKTIGT: Restid från Marsa Alam 5 till 6,5 timmar.

Sataya

Sataya Reef är det största revet i Röda havet med en längd på 45 kilometer. Båtar som reser från Hamata når platsen inom två timmar. Denna plats är mest känd för delfiner, de väljer denna plats som sin hemmabas. De fångas inte och kan simma fritt överallt. Nybörjare och avancerade snorklare kommer att njuta av de hårda och mjuka korallbankarna som bebos av en mängd olika fiskar som du inte kommer att hitta någon annanstans!

Sunset Cruise

Upplev den bästa dagen i ditt liv med en båttur i solnedgången för att fånga de mest färgstarka solnedgångarna i Röda havet. Vi hämtar dig på ditt hotell och kör dig till båten, som tar dig till den vackraste platsen i Röda havet: Marsa Mubarak. Gå på jakt efter sköldpaddorna och om du har tur får du se sjökor (som är mycket vackrare än sitt namn) Tillbaka ombord förbereds en grillfest för dig och under solnedgången serveras du ett egyptiskt mousserande vin efter att solen har försvunnit, och när stjärnorna och månen kommer fram kan du stanna ombord och titta på himlen eller nattsimma, snorkla, upplyst av kraftfulla undervattenslampor och UV-lampor, du kommer inte att missa något och du kommer att bli förvånad över hur vackra korallerna är i detta speciella ljus. * Inkl. snorklingsutrustning, läskedrycker, kaffe och te, ett glas champagne och barbecue ombord. (Engelska)

Praktisk information

Huvudstad:

Huvudstaden i Egypten är Kairo.

Språk:

Egyptens officiella språk är arabiska. I turistområdena talats ofta engelska och/eller franska.

Tidsskillnad:

På vintern är Egypten en timme före Sverige. På sommaren är det ingen tidsskillnad, eftersom Egypten inte har sommartid.

Ramadan:

I Egypten spelar ramadan en viktig roll. Även om inte allt är stängt på turistorterna är det något att ta hänsyn till. Ramadan 2023 kommer att vara från den 22 mars till den 20 april, men det exakta datumet kan fortfarande ändras (beroende på månens position).

Hälsa:

Alla hotell har en läkare. Han har jour dygnet runt och håller ofta mottagningstider på hotellet. Apoteken är också öppna dygnet runt och känns igen på ordet "pharmacy" Om du skulle få diarré ska du inte använda medicinerna hemifrån, till exempel Norit eller Immodium, utan skaffa Antinal på plats. Detta fungerar snabbt och effektivt.

Valuta:

Den egyptiska valutan heter pund och ett pund motsvarar nästan 0.5 svensk krona. Många tar gärna emot euro eller dollar. I de flesta turistområden accepteras de vanligaste kreditkorten och bankomater finns också, dessa är dock ofta ur funktion.

Dricks:

Bakshish är det egyptiska ordet för dricks, och det är vanligt att man dricksar ca 10%.

Ström:

I Egypten använder man 230V som i Sverige, vägguttagen är dock ofta smalare än i Sverige, och du bör därför införskaffa en adapter.

Bagage:

Om du vill ta med dig specialbagage som cykel, golfbag eller dykutrustning kan du läsa mer här.

Pass och visum:

Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter inresan i Egypten. Ett visum krävs när du åker till Egypten på semester.

Visum krävs när du åker på semester till Hurghada och Marsa Alam. Om du reser till Sharm el Sheikh behöver du inget visum. Du kan få ett visum på olika sätt: :

1. Direkt vid bokning eller via Sunwebs kontaktcenter. Du får en kupong med resehandlingarna som kommer att överlämnas till den lokala Sunweb-representanten vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Detta kostar €31.

2.Via bankdisken på flygplatsen (kostar ca USD 27+ moms. Detta pris kan ändras av myndigheterna). Väntetiderna kan öka här. Det rekommenderas att ha kontanter med sig.

Tänk på att det går fortare att komma fram om ditt visum är beställt i förväg.

Ett "landing card" delas ut på flygplanet och ska fyllas i innan du passerar tullen. Detta är inte samma som visum.

nödsituation:

Om du behöver kontakta polisen under din semester, ring 122 och vid brand 180. Om du behöver en ambulans ring 123.

Öppettider:

Butikerna är generellt öppna från 09:00 till 13:00 och sen från 17:00 till 22:00. I turistområdena hålls det sällan stängt vid middagstid. Det är inte ovanligt att vissa företag håller stängt på fredagar ​​och söndagar.

Mobiltelefoni:

Om utlandssamtal ingår i ditt abonnemang kan du använda din telefon i Egypten. Eftersom samtalskostnaderna är höga kan det rekommenderas att spara in på samtalen.

Om du vill åka på en utflykt till Kairo eller Luxor måste du köpa ett visum för Egypten för cirka 31 euro per person.