Flexibel ombokning

 1. Hem
 2. flexibel ombokning
 • Boka med våra garantier
 • Lätt att boka om själv
 • Pengarna tillbaka vid inställd resa

Bekymmersfri semester med ombokningsgaranti

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du bokar din semester. Därför erbjuder vi Ombokningsgaranti Standard när du bokar hos oss. Detta ger dig möjlighet att göra kostnadsfria ändringar upp till 6 veckor före avresa. 

Du kan också välja att lägga till Ombokningsgaranti Premium för 272:- som gör att du kan ändra din bokning upp till två veckor före avresa.

Ombokningsgaranti Standard - Byt upp till 6 veckor före avresa

✔ Kostnadsfritt. Denna garanti ingår som standard när du bokar en resa med Sunweb.

✔ Kostnadsfri ombokning upp till 6 veckor före avresa via ”Mitt Sunweb”.

✔ Omboka till valfritt avresedatum och destination.

✔ Du kan tillämpa Ombokningsgaranti standard en gång.

Ombokningsgaranti premium för 272:- per person - omboka upp till 2 veckor innan avresa 

✔ Ombokning upp till 2 veckor före avresa via ”Mitt Sunweb” utan extra kostnad*.

✔ Omboka till valfritt avresedatum och destination.

✔ Kan läggas till i bokningsprocessens andra steg eller upp till 14 dagar efter bokningen.

✔ Premiumombokning kan tillämpas två gånger.

Så ombokar du resan

1. Logga in på "Mitt Sunweb"
2. Välj "Omboka din resa"
3. Välj en ny resa
4. Fyll i bokningsstegen.
5. När du har slutfört din nya bokning avbokas den gamla.

Den perfekta solsemestern

Den perfekta skidsemestern

Generella villkor för ombokning

 
 • Ombokning innebär att du kan ändra din semester till en annan paketresa (på samma resmål eller ett helt annat resmål) och/eller ett annat avresedatum utan att ange något skäl och utan någon ändringsavgift. Ombokning är endast möjlig för semestrar som är tillgängliga på webbplatsen vid tidpunkten för ombokningen.
 • Att byta ut en flygsemester mot en bilsemester är endast möjligt genom att skicka ett e-postmeddelande till info@sunweb.se.
 • Du betalar det pris som gäller på dagen för ombokningen. Om din nya bokning är dyrare än din ursprungliga bokning betalar du skillnaden till oss. Om din nya bokning är billigare än den ursprungliga bokningen får du ett värdebevis (giltig i 12 månader). Värdebeviset kan användas för att boka tillval (bagage, biluthyrning, försäkring), en ny semester eller en återbetalning efter 3 månader.
 • Endast huvudbokaren kan omboka ut semestern och använda värdebeviset. Byten kan endast göras genom att välja en ny paketresa och ange i det första steget i bokningsprocessen att du vill omboka din nuvarande bokning (om du har flera bokningar kan du välja vilken bokning som ska ombokas).
 • Det är inte möjligt att omboka om semestern har ställts in.
 • Villkoren för tidig bokning upphör att gälla när du gör en ombokning efter perioden för tidig bokning.
 • Om den nya bokningen ställs in av Sunweb får du pengarna i form av ett värdebevis. Vid återbetalning kommer beloppet att krediteras på värdebeviset. Värdebeviset kan användas för att boka extrautrustning (bagage, biluthyrning, försäkring), en ny semester eller en återbetalning efter 3 månader. Ditt värdebevis kommer att vara tillgängligt strax efter den nya bokningen på ditt Mitt Sunweb-konto.
 • När du har bokat om din semester upphör rätten till ångerrätt (även kallad kostnadsfri avbokning inom 3 dagar).
 • Om du bestämmer dig för att avboka den nya bokningen gäller de vanliga avbokningsavgifterna.
 • När du använder dig av bytesgarantin accepterar du mottagandet av värdebevis och förlorar därmed din rätt att begära återbetalning av det aktuella beloppet från Sunweb. Återbetalning sker först 3 månader efter ombokningsdatumet.
 • Villkoren gäller endast för bokningar hos Sunweb Group GmbH ("Sunweb"). För bokningar gäller Sunwebs allmänna resevillkor, om inte annat uttryckligen anges i dessa villkor.
 • Sunweb förbehåller sig rätten att avbryta genomförandet och eventuellt vidta rättsliga åtgärder vid misstanke om olämplig användning av erbjudandet.
 • Sunweb förbehåller sig rätten att avsluta erbjudandet, ändra villkor eller information efter eget gottfinnande och utan föregående meddelande, utan att vara skyldig att kompensera resenärer på något sätt.
 • Ändringar, avbrott eller ändringar av villkoren eller innehållet kommer att meddelas av Sunweb via webbplatsen.
 • Dessa villkor omfattas av samma lag som den lag som gäller för den nya bokningen.
 

Villkor för värdebevis vid ombokning 

Du får ett värdebevis eftersom du flexibelt har ombokat den resa du har bokat med Sunweb Group GmbH, på grund av osäkerheten kring coronaviruset, till en annan paketresa som är billigare än den ursprungliga resan. 

Giltighet 

Datum för utfärdande av detta värdebevis är dagen då den nya bokningen beställs. Med detta värdebevis kan du boka en ny resa eller extra tillägg och tjänster (bagage, biluthyrning, försäkring). Om du inte kan hitta en lämplig resa, kommer vi att återbetala det relevanta beloppet till dig. 

Lösa in 

Värdebeviset kan användas som betalningsmetod för alla resor som erbjuds av ett av Sunweb, skid- och solresor. 
I det osannolika fallet att din nybokade resa också avbokas, av oss eller av dig själv, och du har rätt till återbetalning, utbetalar Sunweb detta belopp i form av ett värdebevis eller återbetalning. Du accepterar detta när du gör den nya bokningen. 

Värde på värdebeviset 

Om din nya resa är billigare så finns mellanskillnaden på ditt värdebevis. 

Inga rättigheter kan härledas från tryck- och / eller skrivfel.