Information om coronasituationen

  1. Hem
  2. Information om corona

Hur påverkas vi och din resa av Corona

Resor till områden utan avrådan

För närvarande reser vi endast till resmål som uppfyller kriterierna för covid-19 infektion. Vi följer alltid utrikesdepartementets rådgivning för vilka länder som kategoriseras som "öppna". För oss är det viktigaste att alla aspekter av din semester är säkra. Därför erbjuder vi endast resmål som vidtar korrekta åtgärder och ser till att du kan njuta av en säker och bekväm semester. Vi lämnar valet åt dig om du vill resa eller inte. Vi erbjuder flexibel och kostnadsfri ändring av din resa upp till sex veckor före avresa. Om du har valt "ombokningsförsäkring" när du bokade din resa kan du göra ändringar i din semester upp till två veckor före avresa. 

Resor till områden med avrådan

Utrikesdepartementet avråder i nuläget från resor till många områden. Om så är fallet för ditt semestermål senast två veckor före avresan kontaktar vi dig för att ta reda på om du vill ändra resan eller avbryta den. Därefter har du möjlighet att välja om du vill ha pengarna tillbaka för din inställda resa eller om du vill få en kupong med 20% extra värde, utöver det du betalat in. Läs mer om våra olika garantier nedan.

Om du vill ändra din semester tidigare än två veckor före avresan kan du göra detta på "Mitt sunweb" under din bokning och sedan välja "ombokning" eller "avboka". 

Frågor om din resa?

Naturligtvis förstår vi att du har frågor om din semester, särskilt om den kommer att genomföras eller inte. Vi informerar dig alltid i tid och meddelar dig minst två veckor före avresa om din semester inte kan genomföras. Om du har skickat ett meddelande till oss kan vår svarstid vara längre än du är van vid på grund Corona. Vi ber om din förståelse och kommer att kontakta dig så snart som möjligt. Läs gärna svaren på våra vanligaste frågor om solresor eller skidresor innan du kontaktar oss.

  • Flexibel och fri ombokning
  • Säker hemresegaranti
  • Ekonomisk trygghet
  • Tillgängliga 24/7 på resmålet
  • Nytt i appen: semesterdoktor