Tillbaka

Resor till Gran Canaria

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par
Soloresa
Familjer med små barn

Nu kan du flyga med Sunweb direkt från Köpenhamn till Gran Canaria, hitta billiga flygresor med oss.

Observera att transfer inte ingår i priset men finns som tillval .

Du kan läsa mer om flyg med Sunweb genom att trycka på "reseinfo".

På den vulkaniska ön Gran Canaria hittar du allt du kan önska - här finns vackra stränder, storslagen natur och historiska platser. Det finns en anledning att Kanarieöarna kallas lyckans öar. Svenskarna älskar Kanarieöarna och Gran Canaria är favoriten, och det är inte konstigt! På den lilla ön är det vår året runt och ön kommer att välkomna dig med massor av spansk gästfrihet. Här kan du antingen koppla av eller ha en aktiv semester med vandring och golf.

Mat & dryck

Det traditionella Kanariska köket är en blandning av det spanska, portugisiska och moriska köket. De har lyckats föra samman ingredienser på ett spännande sätt. Som ett mellanmål eller lunch kan du till exempel prova tapas, som består av en mängd små rätter - allt från små kryddiga korvar, toast med tomat och basilika, räkor stekta i vitlök, lufttorkad skinka eller marinerad kyckling. Hur du kombinerar det kan du själv bestämma och de smakar alla underbart. Naturligtvis kan du också hitta olika nordeuropeiska rätter på menyn - som ofta finns på svenska. Spanjorernas nationaldryck är vin och du hittar utmärkta viner till rimliga priser på Gran Canaria, som till stor del produceras på fastlandet.

Frihandel: Handla billigt

Gran Canaria klassas som ett frihandelsområde - här har du möjligheten att köpa många av de mest välkända varumärkena till förmånliga priser. Parfym, cigaretter och alkohol är billigt att köpa på ön. Kameror och tillbehör är oftast betydligt billigare än hemma, och kvaliteten är i generellt bra. Det är en god idé att kolla priser i Sverige före avresa om du är ute efter något speciellt. Var uppmärksam på förfalskade varor, och gör din shopping i auktoriserade butiker.

Boka din semester till Gran Canaria hos Sunweb

Sunweb erbjuder ett bra och varierat utbud av hotell på Gran Canaria. Oavsett om du vill avnjuta semestern på Gran Canaria i en mysig lägenhet eller ett lyxhotell med all inclusive, så har vi semestern för dig.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse. För barn gäller andra priser.

a picture
4x4 Safari

Åk med på jeepsafari och upplev några av de vackraste platserna på Gran Canaria i öppna jeepar. Turen går genom Gran Canarias vackra natur. Vi kör på slingrande bergsvägar och off road medan vi upplever det fascinerande vulkaniska landskapet och ser områden på ön som du annars aldrig hade fått uppleva. Dagen avslutas med en kameltur genom öknen.

a picture
Katamaran

Följ med oss till havs på en Katamaran! Dagen börjar i Puerto Ricos vackra hamn under. Katamaranen kör längs västkustens stora berg och lägger sedan ankare så att du kan bada och snorkla. Drycker och lunch erbjuds.

a picture
Presa Canaria

Besök den tidigare huvudstaden Telde, se katedralen i Los Marteles, Roque Nublo och kanske Teneriffa från bergstoppen Pico de las Nieves. Vi äter lunch på vulkanen, går igenom den pittoreska Fataga-dalen i omgiven av hundratals palmer och fortsätter ner via bergslandskapet tillbaka till Playa del Ingles.

a picture
Paisajes Canaria

Upplev den underbara skönheten och orörda naturen på norra Gran Canaria. Du besöker olika bergsbyar, inklusive Firgas, Teror och Agaete. Du kommer också att upptäcka hur man gör en av öns mest kända produkter: Rom. Det sista stoppet är Playa de las Canteras i huvudstaden Las Palmas.

Temperatur per månad

Till toppen