1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Gran Canaria
  5. Las Palmas
Las Palmas

Resor till Las Palmas

Las Palmas är Gran Canarias huvudstad och delar titeln Kanarieöarnas huvudstad med Santa Cruz på Teneriffa. Vare sig du är intresserad av sol och bad, cafébesök eller kulturella upplevelser kan Las Palmas tillfredsställa alla dina önskemål.

Staden grundades 1478 och blev inom några år en av Kanarieöarnas viktigaste städer. Idag bor mer än hälften av Gran Canarias befolkning i Las Palmas och dess förorter, vilket gör Las Palmas till Kanarieöarnas största stad och en av Spaniens tio största städer. Det underbara klimatet, med över 300 soldagar per år, i kombination med gyllene stränder och ett vackert vulkaniskt landskap, har gjort Las Palmas till ett mycket populärt turistmål under de senaste åren.

 

De fyra största stränderna

Las Palmas har flera kilometer strand. Den mest populära stranden bland turister är Playa de Las Canteras, som har tre kilometer gyllene sand och en härlig strandpromenad med barer och restauranger. Vid foten av bergen ligger den vackra Playa de El Confital, där stora surfingtävlingar äger rum. Om du är mer intresserad av vattensporter som båtturer eller en omgång volleyboll i sanden kan du bege dig till La Playa de Las Alcaravaneras, som du hittar vid hamnen Muelle Deportivo. Sist men inte minst är Playa de La Laja väl värd ett besök; här kan du promenera på den svarta sanden, fiska och surfa.

 

Mycket kultur

Las Palmas är verkligen inte bara för strandälskare; du kan hitta en myriad av historiska byggnader, uppleva karnevalen och besöka museer. En av de mest populära kulturupplevelserna i staden är Casa de Colón, eller Columbushuset, där du kan lära dig mer om Christopher Columbus resor till Amerika och Kanarieöarnas roll i hans liv och upptäckter. Är du mer intresserad av konstutställningar? Besök då gärna CAAM-galleriet, där samtida skulptörer, målare och andra konstnärer regelbundet ställer ut. Och om du vill lära dig mer om Gran Canarias kultur måste du besöka Canary Village, ett fantastiskt friluftsmuseum. Här kan du verkligen uppleva det lokala livet på nära håll och verkligen få en inblick i den kanariska kulturen, till exempel när ägarna i folkdräkt hälsar på dig vid ingången.

 

Den storslagna hamnen

Las Palmas hamn, La Luz Port, är en av de viktigaste hamnarna i den mellanatlantiska oceanen. Detta beror på att hamnen har förbindelser med Europa, Afrika och Amerika och att den är värd för allt från kryssningsfartyg till containerfartyg och fiskebåtar. Även om Gran Canaria har sju olika hamnar, är La Luz den överlägset största och definitivt värd ett besök! Ta en promenad längs hamnen på kvällen och se stadens ljus, eller kom förbi på dagen och titta på de vackra fartygen medan du njuter av skuggan från palmerna som pryder hamnpromenaden.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
19ºC
20ºC
23ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
26ºC
24ºC
21ºC
20ºC
Min
14ºC
14ºC
15ºC
17ºC
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
21ºC
18ºC
17ºC
16ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Gran Canaria. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

4x4 Safari

Åk med på jeepsafari och upplev några av de vackraste platserna på Gran Canaria i öppna jeepar. Turen går genom Gran Canarias vackra natur. Vi kör på slingrande bergsvägar och off road medan vi upplever det fascinerande vulkaniska landskapet och ser områden på ön som du annars aldrig hade fått uppleva. Dagen avslutas med en kameltur genom öknen.

Katamaran

Följ med oss till havs på en Katamaran! Dagen börjar i Puerto Ricos vackra hamn under. Katamaranen kör längs västkustens stora berg och lägger sedan ankare så att du kan bada och snorkla. Drycker och lunch erbjuds.

Presa Canaria

Besök den tidigare huvudstaden Telde, se katedralen i Los Marteles, Roque Nublo och kanske Teneriffa från bergstoppen Pico de las Nieves. Vi äter lunch på vulkanen, går igenom den pittoreska Fataga-dalen i omgiven av hundratals palmer och fortsätter ner via bergslandskapet tillbaka till Playa del Ingles.

Paisajes Canaria

Upplev den underbara skönheten och orörda naturen på norra Gran Canaria. Du besöker olika bergsbyar, inklusive Firgas, Teror och Agaete. Du kommer också att upptäcka hur man gör en av öns mest kända produkter: Rom. Det sista stoppet är Playa de las Canteras i huvudstaden Las Palmas.

Vip Ötur

Upptäck hela ön på en dag. Denna tur tar dig till de mer okända platserna på ön. Du kommer att se imponerande berg, grottor, vackra byar, tropiska fruktplantage, vacker unik flora, reservoarer och en bebodd vulkanisk krater.

Delfinsafari

Ta en halvdagstur till sjöss och upplev några av de mest charmiga varelserna i havet. Delfiner! Vi seglar från Puerto Ricos hamn, och genom kontakt med andra fartyg kommer kaptenen att spåra delfinernas resa och segla oss till rätt ställe. Här finns fri tillgång till alkoholfria drycker, och det är möjligt att köpa mat ombord på båten.

Las Palmas

Åk till Gran Canarias huvudstad Las Palmas och se några av stadens viktigaste sevärdheter. Vi besöker den gamla stadsdelen Vegueta, där vi besöker den vackra Santa Ana-katedralen och Columbus hus. Det andra stoppet på resan är Mesa y Lopez, som är stadens främsta shoppingområde. Här hittar du massor av trevliga kaféer och varuhusen El Cortes Ingles. Dagens sista stopp är Playa de las Canteras, som är stadens underbara strand.

Tapas kväll med Sunweb

Upplev den spanska atmosfären när läckra tapasrätter och uppfriskande sangria gör sätter ramen för en trevlig kväll på restaurangen Pica Pica i Playa del Inglés.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.