1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Gran Canaria
  5. Las Palmas
Las Palmas

Resor till Las Palmas

Las Palmas är Gran Canarias huvudstad och delar titeln Kanarieöarnas huvudstad med Santa Cruz på Teneriffa. Vare sig du är intresserad av sol och bad, cafébesök eller kulturella upplevelser kan Las Palmas tillfredsställa alla dina önskemål.

Staden grundades 1478 och blev inom några år en av Kanarieöarnas viktigaste städer. Idag bor mer än hälften av Gran Canarias befolkning i Las Palmas och dess förorter, vilket gör Las Palmas till Kanarieöarnas största stad och en av Spaniens tio största städer. Det underbara klimatet, med över 300 soldagar per år, i kombination med gyllene stränder och ett vackert vulkaniskt landskap, har gjort Las Palmas till ett mycket populärt turistmål under de senaste åren.

 

De fyra största stränderna

Las Palmas har flera kilometer strand. Den mest populära stranden bland turister är Playa de Las Canteras, som har tre kilometer gyllene sand och en härlig strandpromenad med barer och restauranger. Vid foten av bergen ligger den vackra Playa de El Confital, där stora surfingtävlingar äger rum. Om du är mer intresserad av vattensporter som båtturer eller en omgång volleyboll i sanden kan du bege dig till La Playa de Las Alcaravaneras, som du hittar vid hamnen Muelle Deportivo. Sist men inte minst är Playa de La Laja väl värd ett besök; här kan du promenera på den svarta sanden, fiska och surfa.

 

Mycket kultur

Las Palmas är verkligen inte bara för strandälskare; du kan hitta en myriad av historiska byggnader, uppleva karnevalen och besöka museer. En av de mest populära kulturupplevelserna i staden är Casa de Colón, eller Columbushuset, där du kan lära dig mer om Christopher Columbus resor till Amerika och Kanarieöarnas roll i hans liv och upptäckter. Är du mer intresserad av konstutställningar? Besök då gärna CAAM-galleriet, där samtida skulptörer, målare och andra konstnärer regelbundet ställer ut. Och om du vill lära dig mer om Gran Canarias kultur måste du besöka Canary Village, ett fantastiskt friluftsmuseum. Här kan du verkligen uppleva det lokala livet på nära håll och verkligen få en inblick i den kanariska kulturen, till exempel när ägarna i folkdräkt hälsar på dig vid ingången.

 

Den storslagna hamnen

Las Palmas hamn, La Luz Port, är en av de viktigaste hamnarna i den mellanatlantiska oceanen. Detta beror på att hamnen har förbindelser med Europa, Afrika och Amerika och att den är värd för allt från kryssningsfartyg till containerfartyg och fiskebåtar. Även om Gran Canaria har sju olika hamnar, är La Luz den överlägset största och definitivt värd ett besök! Ta en promenad längs hamnen på kvällen och se stadens ljus, eller kom förbi på dagen och titta på de vackra fartygen medan du njuter av skuggan från palmerna som pryder hamnpromenaden.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
19ºC
20ºC
23ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
26ºC
24ºC
21ºC
20ºC
Min
14ºC
14ºC
15ºC
17ºC
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
21ºC
18ºC
17ºC
16ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.