Tillbaka

Resor till Puerto de Mogán

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par

Resor till Puerto de Mogán

Puerto de Mogán är utan tvekan den mest inbjudande semesterorten på Gran Canaria i Spanien. Staden ligger på Gran Canarias sydkust, vid foten av en brant sluttning. Den charmiga hamnstadens vitkalkade hus ligger utspridda mellan den vackra marinan och bergen. Staden är ihopkopplad med små kanaler och smala gränder, där färgglada blommor som slingrar sig upp längs balkongerna och ger en väldigt speciell atmosfär. Stadens centrum är bilfritt vilket gör staden perfekt för mysiga promenader längs hamnen och kanalerna.

Puerto de Mogáns gyllene sandstrand är bara 250 meter lång och är väl skyddad av hamnen. Detta innebär att vattnet är lugnt, grunt och mycket barnvänligt. Längs stranden finner du många kaféer där du kan njuta av en kopp kaffe med utsikt över marinan där fiskebåtar och lyxyachter ligger sida vid sida. I hamnen avgår också kryssningar som dagligen seglar till Puerto Rico och Arguineguin.

Puerto de Mogán har ett antal bra restauranger, framför allt flera bra fiskrestauranger som serverar läckra lokala rätter med utsökt färsk fisk. Stadens har inte så mycket att erbjuda när det kommer till nattliv och diskotek, men har ett stort urval av mysiga jazz- och pianobarer där du kan njuta av mysiga kvällar med bra musik. Söker du fest och sena nätter i klubbmiljö kan en utekväll i Playa del Inglés rekommenderas, här erbjuder stadens köpcentrum ett färgstarkt nattliv och butiker med allt mellan himmel och jord.

Puerto de Mogán rekommenderas till alla som vill ha en semester i trevliga och vackra omgivningar.

 

Res med Sunweb till Puerto de Mogán

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På våra billiga resor till Puerto de Mogán ingår alltid flyg och hotell. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen. Observera att vi inte har guider på detta resmål från och med 05-03-2018. 

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse. För barn gäller andra priser.

a picture
4x4 Safari

Åk med på jeepsafari och upplev några av de vackraste platserna på Gran Canaria i öppna jeepar. Turen går genom Gran Canarias vackra natur. Vi kör på slingrande bergsvägar och off road medan vi upplever det fascinerande vulkaniska landskapet och ser områden på ön som du annars aldrig hade fått uppleva. Dagen avslutas med en kameltur genom öknen.

a picture
Katamaran

Följ med oss till havs på en Katamaran! Dagen börjar i Puerto Ricos vackra hamn under. Katamaranen kör längs västkustens stora berg och lägger sedan ankare så att du kan bada och snorkla. Drycker och lunch erbjuds.

a picture
Presa Canaria

Besök den tidigare huvudstaden Telde, se katedralen i Los Marteles, Roque Nublo och kanske Teneriffa från bergstoppen Pico de las Nieves. Vi äter lunch på vulkanen, går igenom den pittoreska Fataga-dalen i omgiven av hundratals palmer och fortsätter ner via bergslandskapet tillbaka till Playa del Ingles.

a picture
Paisajes Canaria

Upplev den underbara skönheten och orörda naturen på norra Gran Canaria. Du besöker olika bergsbyar, inklusive Firgas, Teror och Agaete. Du kommer också att upptäcka hur man gör en av öns mest kända produkter: Rom. Det sista stoppet är Playa de las Canteras i huvudstaden Las Palmas.

Temperatur per månad

Till toppen