1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Gran Canaria
  5. Puerto Rico - Patalavaca

Resor till Puerto Rico - Patalavaca

Resor till Patalavaca

På Gran Canarias sydkusti Spanien ligger den charmiga badorten Patalavaca, ett lugnare alternativ till de större omgivande semesterorterna. Patalavaca ligger nära både Puerto Rico och Maspalomas kan nås inom några minuter med taxi. Patalavaca har sedan 70-talet varit ett populärt resmål för skandinaver. Stadens lugn atmosfär och härlig strand skapar en perfekt atmosfär för din semester på Gran Canaria. Här finns ett bra utbud av barer och restauranger.

I Patalavacas finns flera fina sandstränder. Nära centrum ligger Patalavaca stranden, som är uppdelad i två mindre stränder en liten klippformation. Här finns gott om möjligheter att spendera massor av timmar med att bygga sandslott, bada i Atlanten eller bara njuta av solen. Under de tidiga kvällstimmarna är stranden verkligen värd ett besök, eftersom du ofta kommer att kunna njuta av en otroligt vacker solnedgång över havet. Längs stranden finns flera bra restauranger, ett par trevliga barer och en stormarknad. Några hundra meter väster ut hittar du Playa Anfi del Mar, som är en vacker vit sandstrand anlagd med sand från Bahamas. Bredvid stranden hittar du en mysig marina. Den vackra kusten är perfekt för en trevlig promenad.

Res med Sunweb till Patalavaca

När du reser med Sunweb Patalavaca, bor du på det mysig lägenhetsboendet Mariposa del Sol, där det finns gott om plats för hela familjen.

På våra billiga resor till Patalavaca ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
17ºC
20ºC
22ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
25ºC
25ºC
22ºC
19ºC
Min
14ºC
12ºC
15ºC
16ºC
18ºC
20ºC
20ºC
22ºC
20ºC
20ºC
17ºC
15ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.