Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Gran Canaria
  5. Agaete
Agaete

Resor till Agaete

Resor till Agaete

Agaete är en charmig hamnstad på den Spanska pärlan Gran Canarias nordvästra kust. Staden kännetecknas av sina vitkalkade hus med blå fönsterramar och dörrar, som annars brukar leda tankarna till Grekland.

Stadens hamn, Puerto de las Nieves, var fram till 1800-talet Gran Canarias huvudhamn. Idag är den mer känd för sina utsökta fiskrestauranger och det är också här du hittar färjelinjen mellan Gran Canaria och den närliggande ön Teneriffa. Stadens mysiga atmosfär, gröna omgivning och det robusta kustlandskapet har i många år gjort Agaete till en populär tillhåll för landskapskonstnärer, vilket också återspeglar i de många gallerierna som finns runt om i staden.

Agaets strand är en mindre stenstrand som ligger i anslutning till hamnen med fantastisk utsikt över den bergiga kusten. Stranden i sig är inte en stor attraktion, utan de tre vattenfyllda sänkorna i bergslandskapet bildar tre pooler och har fått namnet Las Salinas de Agaete. Las Salinas de Agaete ligger strax norr om staden och här finns även en terrass där du kan njuta av Gran Canarias många soltimmar.

 

Spännande utflykter på Gran Canaria

Den korta sträckan till Gran Canarias huvudstad Las Palmas de Gran Canaria gör resor till Agaete perfekt för en semester full av utflykter. I Las Palmas kan du shoppa allt mellan himmel jord på stadens stora köpcentra, uppleva de imponerande kryssningsfartygen i hamnen eller njut av den härliga atmosfären på kaféerna och restaurangerna vid stadens mysiga torg. För naturälskare kan det också rekommenderas att ta en rundtur i Gran Canarias största naturpark, Tamadaba, som ligger nära Agaete.

 

Res med Sunweb till Agaete

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På våra billiga resor till Agaete med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
16ºC
20ºC
22ºC
23ºC
25ºC
26ºC
27ºC
25ºC
25ºC
22ºC
19ºC
Min
13ºC
12ºC
14ºC
16ºC
17ºC
19ºC
20ºC
22ºC
20ºC
20ºC
17ºC
15ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.