1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Gran Canaria
  5. Agaete
Agaete

Resor till Agaete

Resor till Agaete

Agaete är en charmig hamnstad på den Spanska pärlan Gran Canarias nordvästra kust. Staden kännetecknas av sina vitkalkade hus med blå fönsterramar och dörrar, som annars brukar leda tankarna till Grekland.

Stadens hamn, Puerto de las Nieves, var fram till 1800-talet Gran Canarias huvudhamn. Idag är den mer känd för sina utsökta fiskrestauranger och det är också här du hittar färjelinjen mellan Gran Canaria och den närliggande ön Teneriffa. Stadens mysiga atmosfär, gröna omgivning och det robusta kustlandskapet har i många år gjort Agaete till en populär tillhåll för landskapskonstnärer, vilket också återspeglar i de många gallerierna som finns runt om i staden.

Agaets strand är en mindre stenstrand som ligger i anslutning till hamnen med fantastisk utsikt över den bergiga kusten. Stranden i sig är inte en stor attraktion, utan de tre vattenfyllda sänkorna i bergslandskapet bildar tre pooler och har fått namnet Las Salinas de Agaete. Las Salinas de Agaete ligger strax norr om staden och här finns även en terrass där du kan njuta av Gran Canarias många soltimmar.

 

Spännande utflykter på Gran Canaria

Den korta sträckan till Gran Canarias huvudstad Las Palmas de Gran Canaria gör resor till Agaete perfekt för en semester full av utflykter. I Las Palmas kan du shoppa allt mellan himmel jord på stadens stora köpcentra, uppleva de imponerande kryssningsfartygen i hamnen eller njut av den härliga atmosfären på kaféerna och restaurangerna vid stadens mysiga torg. För naturälskare kan det också rekommenderas att ta en rundtur i Gran Canarias största naturpark, Tamadaba, som ligger nära Agaete.

 

Res med Sunweb till Agaete

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På våra billiga resor till Agaete med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
18ºC
16ºC
20ºC
22ºC
23ºC
25ºC
26ºC
27ºC
25ºC
25ºC
22ºC
19ºC
Min
13ºC
12ºC
14ºC
16ºC
17ºC
19ºC
20ºC
22ºC
20ºC
20ºC
17ºC
15ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Övriga Familjer med äldre barn

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Gran Canaria. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

4x4 Safari

Åk med på jeepsafari och upplev några av de vackraste platserna på Gran Canaria i öppna jeepar. Turen går genom Gran Canarias vackra natur. Vi kör på slingrande bergsvägar och off road medan vi upplever det fascinerande vulkaniska landskapet och ser områden på ön som du annars aldrig hade fått uppleva. Dagen avslutas med en kameltur genom öknen.

Katamaran

Följ med oss till havs på en Katamaran! Dagen börjar i Puerto Ricos vackra hamn under. Katamaranen kör längs västkustens stora berg och lägger sedan ankare så att du kan bada och snorkla. Drycker och lunch erbjuds.

Presa Canaria

Besök den tidigare huvudstaden Telde, se katedralen i Los Marteles, Roque Nublo och kanske Teneriffa från bergstoppen Pico de las Nieves. Vi äter lunch på vulkanen, går igenom den pittoreska Fataga-dalen i omgiven av hundratals palmer och fortsätter ner via bergslandskapet tillbaka till Playa del Ingles.

Paisajes Canaria

Upplev den underbara skönheten och orörda naturen på norra Gran Canaria. Du besöker olika bergsbyar, inklusive Firgas, Teror och Agaete. Du kommer också att upptäcka hur man gör en av öns mest kända produkter: Rom. Det sista stoppet är Playa de las Canteras i huvudstaden Las Palmas.

Vip Ötur

Upptäck hela ön på en dag. Denna tur tar dig till de mer okända platserna på ön. Du kommer att se imponerande berg, grottor, vackra byar, tropiska fruktplantage, vacker unik flora, reservoarer och en bebodd vulkanisk krater.

Delfinsafari

Ta en halvdagstur till sjöss och upplev några av de mest charmiga varelserna i havet. Delfiner! Vi seglar från Puerto Ricos hamn, och genom kontakt med andra fartyg kommer kaptenen att spåra delfinernas resa och segla oss till rätt ställe. Här finns fri tillgång till alkoholfria drycker, och det är möjligt att köpa mat ombord på båten.

Las Palmas

Åk till Gran Canarias huvudstad Las Palmas och se några av stadens viktigaste sevärdheter. Vi besöker den gamla stadsdelen Vegueta, där vi besöker den vackra Santa Ana-katedralen och Columbus hus. Det andra stoppet på resan är Mesa y Lopez, som är stadens främsta shoppingområde. Här hittar du massor av trevliga kaféer och varuhusen El Cortes Ingles. Dagens sista stopp är Playa de las Canteras, som är stadens underbara strand.

Tapas kväll med Sunweb

Upplev den spanska atmosfären när läckra tapasrätter och uppfriskande sangria gör sätter ramen för en trevlig kväll på restaurangen Pica Pica i Playa del Inglés.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.