Tillbaka

Resor till Agaete

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par
Familjer med äldre barn
Familjer med små barn

Resor till Agaete

Agaete är en charmig hamnstad på den Spanska pärlan Gran Canarias nordvästra kust. Staden kännetecknas av sina vitkalkade hus med blå fönsterramar och dörrar, som annars brukar leda tankarna till Grekland.

Stadens hamn, Puerto de las Nieves, var fram till 1800-talet Gran Canarias huvudhamn. Idag är den mer känd för sina utsökta fiskrestauranger och det är också här du hittar färjelinjen mellan Gran Canaria och den närliggande ön Teneriffa. Stadens mysiga atmosfär, gröna omgivning och det robusta kustlandskapet har i många år gjort Agaete till en populär tillhåll för landskapskonstnärer, vilket också återspeglar i de många gallerierna som finns runt om i staden.

Agaets strand är en mindre stenstrand som ligger i anslutning till hamnen med fantastisk utsikt över den bergiga kusten. Stranden i sig är inte en stor attraktion, utan de tre vattenfyllda sänkorna i bergslandskapet bildar tre pooler och har fått namnet Las Salinas de Agaete. Las Salinas de Agaete ligger strax norr om staden och här finns även en terrass där du kan njuta av Gran Canarias många soltimmar.

 

Spännande utflykter på Gran Canaria

Den korta sträckan till Gran Canarias huvudstad Las Palmas de Gran Canaria gör resor till Agaete perfekt för en semester full av utflykter. I Las Palmas kan du shoppa allt mellan himmel jord på stadens stora köpcentra, uppleva de imponerande kryssningsfartygen i hamnen eller njut av den härliga atmosfären på kaféerna och restaurangerna vid stadens mysiga torg. För naturälskare kan det också rekommenderas att ta en rundtur i Gran Canarias största naturpark, Tamadaba, som ligger nära Agaete.

 

Res med Sunweb till Agaete

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna. På våra billiga resor till Agaete med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse. För barn gäller andra priser.

a picture
4x4 Safari

Åk med på jeepsafari och upplev några av de vackraste platserna på Gran Canaria i öppna jeepar. Turen går genom Gran Canarias vackra natur. Vi kör på slingrande bergsvägar och off road medan vi upplever det fascinerande vulkaniska landskapet och ser områden på ön som du annars aldrig hade fått uppleva. Dagen avslutas med en kameltur genom öknen.

a picture
Katamaran

Följ med oss till havs på en Katamaran! Dagen börjar i Puerto Ricos vackra hamn under. Katamaranen kör längs västkustens stora berg och lägger sedan ankare så att du kan bada och snorkla. Drycker och lunch erbjuds.

a picture
Presa Canaria

Besök den tidigare huvudstaden Telde, se katedralen i Los Marteles, Roque Nublo och kanske Teneriffa från bergstoppen Pico de las Nieves. Vi äter lunch på vulkanen, går igenom den pittoreska Fataga-dalen i omgiven av hundratals palmer och fortsätter ner via bergslandskapet tillbaka till Playa del Ingles.

a picture
Paisajes Canaria

Upplev den underbara skönheten och orörda naturen på norra Gran Canaria. Du besöker olika bergsbyar, inklusive Firgas, Teror och Agaete. Du kommer också att upptäcka hur man gör en av öns mest kända produkter: Rom. Det sista stoppet är Playa de las Canteras i huvudstaden Las Palmas.

Temperatur per månad

Till toppen