Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden

Resor till Kanarieöarna

  1. Hem
  2. Solresor
  3. Kanarieöarna

Res till Kanarieöarna - En semester du aldrig glömmer

På Kanarieöarna kan du njuta av sol och värme året runt. På grund av sitt läge i Atlanten har öarna ett subtropiskt klimat, vilket gör dem till ett perfekt resmål både sommar- och vintermånaderna. Men det är inte bara klimatet som har gjort ögruppen till ett klassiskt semesterresmål. 

Öarna är också speciella på grund av sin vackra natur, som t.ex. vulkanen El Teide på Teneriffa eller den helt unika öknen i miniatyr på Gran Canaria. Kanarieöarna är därför perfekt resmål för dig som söker äventyr och vackra naturupplevelser. Samtidigt finns det gott om härliga resorts och vackra stränder med gott om plats, när du vill koppla av. För den som vill få en smak av den lokala, spanska kulturen bjuder öarnas huvudstäder på gott om spännande matupplevelser och utmärkt shopping.

Väder på Kanarieöarna

 
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Max. temp.
19ºC
19ºC
21ºC
23ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
26ºC
26ºC
22ºC
20ºC
Min. temp.
14ºC
14ºC
15ºC
16ºC
17ºC
19ºC
20ºC
21ºC
20ºC
20ºC
17ºC
15ºC

vilken av de kanariska öarna blir din favorit?

Du som planerar en resa Kanarieöarna kan det vara bra att veta vad du bör förvänta dig för klimat. Läget på det södra halvklotet utanför Afrikas kust ger Kanarieöarna ett härligt subtropisk klimat året runt. Temperaturen runt ögruppen varierar mellan 19 till 30 grader under dagen. Inte ens i december månad sjunker nattemperaturerna till under 14-15 grader. Så packa dina sandaler, leta fram shorts och sommarklänningar, så ses vi på Kanarieöarna.

Gran Canaria

Sydkusten beskrivs ofta som den mest solsäkra delen av ön. Om du flyttar inlands, även högre upp i bergen kommer du att det är betydligt svalare klimat. Generellt är det väldigt lite nederbörd på Gran Canaria, men skulle det hända sker det oftast i korta skurar mellan december och mars.

Teneriffa

Den färgglada ön påminner klimatmässigt mycket om Gran Canaria. Ön är dock något större och den högsta punken, Spaniens högsta berg Teide, är svalare – absolut värt ett besök. Återigen är de norra semesterorterna i allmänhet ca. 5 grader svalare än på sydsidan.

Sunwebs utflykter

Sunweb erbjuder ett stort urval av utflykter på Kanarieöarna. På våra resmålssidor kan du hitta våra gästers favoritutflykter, men du kan även utforska öarna mer i detalj om du vill arrangera en aktiv semester för dig, din partner eller familjen.

Populära hotell