Resort till La Tzoumaz

Tillbaka
Destination image
Pister
36 Km
388 Km
288 Km
0 Km
712 Km
Totalt
Liftar
35
49
89
höjd
3330m
1400m
Glaciär
0
Fun Parks
1
Långfärd
19Km

La Tzoumaz ligger i Les Quatre Vallées och är en liten by som har ett sammanbundet skidsystem med den mer välkända orten Verbier.

Eftersom byn ligger på 1500 meters höjd och skidområdet sträcker sig upp till 2400 meter med pisterna i nordläge, är La Tzoumaz en av de mest snösäkra orterna i Les Quatre Vallées. Det lokala liftkortet i La Tzoumaz täcker 50 km pist och här kan man njuta av de snösäkra blå och röda pisterna ner mot La Tzoumaz. Skidområdet är sammankopplat med de övriga skidområdena i Les Quatre Vallées, så om man t.ex. åker ner på andra sidan av Alpen vid La Tzoumaz, kan man komma ner till Verbier och vidare i en 400 km lång pist i ett av världens bästa skidområden.

La Tzoumaz är en liten by och tzoumer betyder på det lokala språket ”ta en paus”. Ta en paus är precis vad man kan göra i La Tzoumaz när man inte är uppe och åker skidor; byn har en avkopplande och lyxig atmosfär i en vacker omgivning. Framförallt är detta en perfekt skidort för familjer som önskar avkoppling i vackra omgivningar, tillgång till ett bra skidsystem och ett billigare alternativ till Verbier. Här finns en del barer och restauranger, ett badhus och en ishall där man kan åka skridskor. Om ni tycker om fart och fläkt, är rodeln i La Tzoumaz ett måste; detta är den längsta rodelbanan i västra Schweiz och är hela 10 km lång. Runtom i byn ligger många stugor, och tack vare byns höjd på 1500 meter, får man en vacker utsikt ut över dalen här uppifrån.

Läs mer Läs mindre
Till toppen