Resort till Morzine

Tillbaka
Destination image
Pister
60 Km
180 Km
223 Km
48 Km
511 Km
Totalt
Liftar
21
100
124
höjd
2466m
900m
Glaciär
0
Fun Parks
21
Långfärd
241Km

Morzine är huvudskidorten i skidregionen och tillsammans med de populära skidorterna Châtel och Avoriaz bildar de skidregionen Portes du Soleil, som är Frankrikes största och ett av Europas största skidområden. Med en skidhistoria som sträcker sig hela vägen bak till år 1934, är detta en anrik skidort med en autentisk atmosfär.

Stort skidsystemet och familjevänlig ort

Från Morzine kan man ta liften rakt upp i Portes du Soleils skidområde och njuta av det stora skidsystemet som erbjuder hela 600 km varierande pister. Här hittar du något för alla, vare sig du är nybörjare eller en duktigare skidåkare. Möjligheterna för offpist kring Morzine är vi rekommenderar varmt en dagstur med en offpist-guide för att hitta alla guldkorn. På skidresor till Morzine man du åka skidor från 1000 upp till 2460 meters höjd och största delen av skidområdet täcks av snömaskiner som håller pisterna vita hela säsongen.

Morzine är en autentisk by som ligger i dalen nedanför skidorten Avoriaz. Till skillnad från många andra stora franska skidorter har Morzine bibehållet sin autentiska charm och sin anrika atmosfär. Byggnaderna i Morzine är byggda i typisk Savoy-arkitektur och detta bidrar till att göra byn väldigt karaktäristisk. Morzine har blivit tilldelad priset ”Family plus” som är ett intyg på att skidorten är extra familjevänlig.

Vill du ta en paus från skidåkningen kan man exempelvis åka hundspann, gå på vandring med snöskor, åka på snöskoter eller testa rodelbana. För de som önskar en mer avkopplande stund utanför pisten, finns det trevliga affärer i Morzine och även en spa-anläggning.

Skidresor till Morzine med Sunweb – alltid inklusive liftkort

Sunweb har ett stort utbud av skidresor till Morzine. Oavsett om din skidsemester ska vara billig, lyxig eller bara till bästa priset, har Sunweb rätt skidresa för dig. Semesterbostäderna består främst av hotell och lägenheter men vi har också ett bra utbud av stugor och chalet. När du bokar skidresor till Alperna med Sunweb inkluderas alltid liftkort i priset.

Läs mer Läs mindre

Populärt resmål för

Äldre par
Familjer med äldre barn
Vänner
Övriga

Flyginformation

Flyget landar i Geneve och vi flyger hit med Norwegian från:

  • Stockholm Arlanda
  • Köpenhamn Kastrup

 

I alla våra skidresor med flyg ingår transfer till och från destinationen.

Transfertiden till Morzine är cirka 1 timme och 30 minuter.

Tänk på att transfertiden till destinationen kan variera beroende på väder och trafikförhållanden.

Har du frågor kring våra resor med flyg hittar du de flesta svaren bland våra "Vanligt ställda frågor".

Till toppen