Resort till Samoëns

Tillbaka
Destination image
Pister
17 Km
60 Km
94 Km
28 Km
199 Km
Totalt
Liftar
11
44
63
höjd
2500m
700m
Glaciär
0
Fun Parks
3
Långfärd
168Km

Samoëns är ett välbevarat guldkorn som ligger mitt i ett av Franskes största skidsystem nämligen Le Grand Massif. Området är sammanbundet med grannbyarna Morillon, Les Carroz, Sixt Fer à Cheval och Flaine.

Samoëns ligger snösäkert på 1660 meters höjd och är en perfekt utgångspunkt till Le Grand Massif som totalt bjuder på 265 km pist. Skidåkningen sträcker sig upp till 2500 meter vilket gör att området är snösäkert genom hela säsongen. Hit kommer många skidentusiaster och barnfamiljer som vill njuta av skidåkning i världsklass. Här finns någonting för alla, nybörjar området som lämpar sig till barn och helt nya skidåkare ligger i början av skidsystemet bredvid kabinliften Grand Massif Express, medan det bjuds på avancerad skidåkning längre in i skidsystemet.  Antoine Dénériaz som vann OS guld i downhill 2006, är uppvuxen och tränar i skidområdet kring Samoëns, duger det för honom, bör det duga för de flesta andra som söker lite mer utmanande skidåkning. Utöver ett varierande pistområde för utförsåkarna, bjuder även Samoëns på ett bra längdområde med 46 km välpreparerade längdspår.

Samoëns by är en av de mest autentiska skidorterna i de norra franska Alperna. Byggnadsstilen är välbevarad från äldre dagar och i byn är stenhantverk fortfarande ett stort intresse vilket man tydligt ser på byns arkitektur när man går längs Samoëns mysiga centrum. Vill man testa på något annat än skidåkning under skidresan, kan man exempelvis gå på vandringstur i snöskor, testa hundspann, prova på paragliding eller åka skridskor tillsammans på byns isbana. Resmålet ligger även nära Geneve, vilket gör att man har kort transfertid om man tar flyget på skidresan till Geneve.

Läs mer Läs mindre

Populärt resmål för

Övriga
Äldre par
Familjer med äldre barn
Vänner

Flyginformation

Flyget landar i Geneve och vi flyger hit med Norwegian från:

  • Stockholm Arlanda
  • Köpenhamn Kastrup

 

I alla våra skidresor med flyg ingår transfer till och från destinationen.

Transfertiden till Samoens är cirka 1 timme och 30 minuter.

Tänk på att transfertiden till destinationen kan variera beroende på väder och trafikförhållanden.

Har du frågor kring våra resor med flyg hittar du de flesta svaren bland våra ”Vanligt ställda frågor”.

Till toppen