1. Hem
  2. Solresor
  3. Värt att veta
  4. På resmålet
  5. Hög- och lågsäsong

Hög- och lågsäsong

Vilken tid det är på året kan vara mycket avgörande för hotells och semesterortens karaktär. Under högsäsong kommer det vara öppet över allt och stämning är på topp p.g.a. alla glada gäster. Men många gäster innebär självklart också att det uppstår trängsel, längre köer och mycket folk vid poolerna, på stranden och i restaurangerna. Under lågsäsong kommer det däremot finnas gott om plats, kortare väntetid och priserna på destinationen kan till och med vara lägre. Under dessa perioder är det betydligt glesare med turister på hotellen och i staden. Detta innebär att flera restauranger och butiker inte tycker att det är värt att hålla öppet.
 
Om det inte framgår av beskrivningen av ditt hotell på hemsidan, måste du räkna med att rum/lägenheterna inte är uppvärmda. När temperaturen på resmålet sjunker, kan det förväntas att det blir svalare och mindre bekvämt än väntat. Det är också mycket få hotell som har uppvärmda pooler och vattnet utanför högsäsong kan därför upplevas kallt att bada i.
 
Utanför högsäsong är det vanligtvis färre gäster på hotellet och därför är även måltiderna ofta även enklare och i vissa fall har hotellet alternativa serveringslösningar, t.ex. kan kvällsmåltider serveras som fast meny i stället för buffé.
 
Om du är osäker på om ovanstående gäller din semesterperiod, kan du alltid fråga oss.