Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Värt att veta
  4. Om flygresan
  5. Graviditet

Graviditet

Vissa flygbolag kräver att man har läkarintyg för att få flyga. Vi rekommenderar därför att du läser vad som gäller för ditt flygbolag då de har rätt att neka dig ombordstigning. Vi vill göra dig uppmärksam på att Sunweb inte tar ansvar för avslag i samband med graviditet.

Planerar du att göra en resa under din graviditet rekommendera vi även att du lägger till ett avbeställningsskydd till din resa då oväntade komplikationer även kan medföra flygförbud.

SAS
SAS tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till 4 veckor innan det förväntade datumet. Om du väntar mer än ett barn kan du resa fram till 12 veckor innan det förväntade datumet.

Norwegian
Norwegian tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till 4 veckor före det förväntade datumet. Efter vecka 35 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Efter graviditetsvecka 36 är det inte möjligt att flyga med Norwegian.

DAT
DAT tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 34. Veckorna 35 – 37 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Från graviditetsvecka 38 är det inte möjligt att flyga med DAT.

Atlantic Ariways
Atlantic Airways tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 34. Därefter krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Efter graviditetsvecka 38 är det inte möjligt att flyga med Atlantic Airways.

SunExpress
SunExpress tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 34. Från vecka 35 är det inte möjligt att flyga med SunExpress.

Vueling
Vueling tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 27. Från vecka 28 till 35 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Från vecka 36 är det inte möjligt att flyga med Vueling.

Primera Air
Primera Air tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till vecka 28. Från vecka 29 fram till vecka 36 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Efter graviditetsvecka 36 är det inte möjligt att flyga med Primera Air.

Ellinair
Ellinair tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 25. Därefter krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Efter graviditetsvecka 38 är det inte möjligt att flyga med Ellinair.

Freebird
Freebird tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till graviditetsvecka 27. Från vecka 28 – 36 krävs läkarintyg som även ska vara giltigt vid tidpunkten för hemresan. Efter graviditetsvecka 36 är det inte möjligt att flyga med Freebird.

AlMasria
AlMasria tillåter dig att resa utan ett läkarintyg fram till 4 veckor före det förväntade datumet.