Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Värt att veta
  4. Inför resan
  5. Reseförsäkring

Reseförsäkring

Om du sedan tidigare har en försäkring kan det vara bra att undersöka vad som ingår i denna, i många fall är det mindre än vad man tror. Vi rekommenderar därför alltid att du tecknar en reseförsäkring när du ska ut på en resa. På Sunweb samarbetar vi med Inter Partner Assistance SA, reglerad av den belgiska nationalbanken, och en del av AXA-gruppen, vilket garanterar dig hjälp när du behöver det. Du kan beställa en reseförsäkring i bokningssteg 2. Var medveten om att reseförsäkringen endast är giltig om den anges på fakturan och är betald innan du reser. 

Din reseförsäkring är ett ekonomisk skydd om du på något sätt skulle råka illa ut under din resa. Detta innebär att du t.ex. har rätt till bättre vård än du annars skulle få med EU-kortet eftersom detta endast gäller offentliga sjukhus som ofta inte håller samma standard som de svenska och om du är i behov av hemtransport på grund av skada eller sjukdom täcks även detta in i försäkringen. I försäkringen ingår även skydd mot borttappat eller skadat bagage.

Om du anser dig ha rätt till ersättning, ber vi dig kontakta Inter Partner Assistance SA via tel. 0046844689430 för att få kontakt med en handläggare för ditt ärende. Du kan läsa reseförsäkringens villkor här.