Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Värt att veta
  4. Inför resan
  5. Boka hyrbil

Boka hyrbil

Att hyra en bil på semestern ger dig en enorm frihet att utforska ditt resmål på egen hand, i din egen takt och upptäcka de där smultronställena som du inte hittar i guideböckerna. Upptäck små lokala krogar, vackra vandringsleder och avskilda stränder. 

Här kan du läsa mer om biluthyrning på våra olika resmål, villkor och annan information du kan behöva. 
Vi har ett stort urval av resmål där du kan hyra en bil under din semester. På flera av dessa väljer du om du vill hämta bilen på flygplatsen vid ankomst eller om du vill att den ska levereras till ditt hotell.
 

Biluthyrning från boendet
Hyrbil från boendet finns tillgänglig från dagen efter ankomst. Biluthyrningen varar i 24 timmar. Bilen kommer att vara på ditt boende runt kl. 10:00 och kommer att hämtas igen runt klockan 10:00 dagen efter på ditt boende. 

Biluthyrning från flygplatsen
Du kan välja att hämta bilen på flygplatsen vid ankomst och även returnera den på flygplatsen vid hemresan. Då har du bilen under hela din semester. Om du väljer biluthyrning från flygplatsen avbeställer du automatisk transfer till och från flygplatsen.


Kreditkort
För att hyra en bil är måste du ha ett kreditkort. Detta beror på att en deposition måste betalas. Kreditkortet måste vara i den primära förarens namn.

Tilläggsförsäkring
Hos biluthyrningsföretaget är det möjligt att få en extra försäkring. Detta är dock inte nödvändigt eftersom alltid är helt försäkrad via vår partner Sunny Car. Kontrollera noggrant att bilen inte har några skador innan du lämnar biluthyrningsföretaget. Om du är osäker, kontakta alltid Sunny Cars nödnummer.


Ingår när du hyr bil
När du hyr en bil genom Sunweb ingår alla utgifter. Sunweb samarbetar med Sunny Cars, och följande gäller biluthyrning:

- Obegränsad körsträcka
- Obligatorisk ansvarsförsäkring på 11 miljoner
- Skadeförsäkring (CDW)
- Stöldskydd (TP)
- Återbetalning av självrisk
- Täckning för glas-, däck-, underredes- och takskador
- En extra förare
- 24/7 support på Sunny Cars nödnummer


Leverans av bil
Kom ihåg att ta med alla dina personliga föremål ur hyrbilen innan du överlämnar den. Det är viktigt att du behåller hyresavtalet som undertecknades på plats i minst 8 veckor efteråt. Om du har åsamkat skador på hyrbilen under hyrtiden är det viktigt att du behåller skaderapporten i minst 8 veckor.


Åldersgtänser
När du hyr en bil finns det alltid en lägsta ålder och en högsta ålder. Denna ålder varierar beroende på resmål. En biluthyrningsavgift kan tillkomma om du är äldre åldersgränsen.


Skada
Om du har skadat hyrbilen, vänligen fyll i en skaderapport på plats. Du måste också kontakta biluthyrningsföretaget. Du hittar biluthyrningsföretagets telefonnummer på de papper du får när bilen levereras. I samråd med hyrbolaget avgörs om du kan fortsätta eller om du behöver en ny hyrbil.

Det är också viktigt att rapportera skadorna till Sunny Cars. Sunny Cars har ett nödnummer som är tillgängligt dygnet runt.

För mer information om självrisk, skada och indrivning av fodringar hänvisar vi vår kundservicesida hos Sunny Cars.


Villkor
För att hyra en bil finns det ett antal viktiga saker att notera:
Du måste ha ett giltigt körkort i minst ett år.
Den primära föraren måste ha ett kreditkort med en PIN-kod för att betala insättningen.
Du måste kontrollera lägsta och högsta ålder för att hyra en bil till din valda destination.

Läs Sunny Cars fullständiga villkor