Tillbaka

Resor till Santa Cruz

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Soloresa
Unga par
Vänner

På Madeiras östra kust ligger den trevliga staden Santa Cruz. Staden har blivit populär särskilt för sin strand och hamnpromenad, där det finns en mängd mysiga restauranger med vacker utsikt. På resor till Santa Cruz får du uppleva en charmig stad som bjuder på både avkoppling i trevlig miljö och spännande historia. Dessutom har staden också en liten vattenpark där både stora och små bar kommer att stortrivas.

Santa Cruz - "Det heliga korset"

Om du är historieintresserad har staden ett väldigt spännande förflutet. Som stadens namn antyder, "det heliga korset", är Santa Cruz en stad med massor av kristna monument och kapell. Du kan besöka det gamla Sáo Pedro-kapellet från 1500-talet eller Dos Remédios kapell.

En avkopplande dag på Praia das Palmeiras

Om du söker en avkopplande dag vid havet där du kan njuta av solens värme är Praia das Palmeiras ett strålande alternativ. Här kan du ligga stranden som går längs strandpromenaden och njuta av solen med utsikt över det blå havet och palmerna. Här kan du välja att simma i havet eller ta ett dopp i en pool med utsikt över havet. Längs strandpromenaden finns ett bra utbud av mysiga restauranger med portugisiska specialiteter, där du serveras goda måltider med bland annat färsk fisk och skaldjur.

En promenad till Funchal

Med bara ca 20 km till Madeiras huvudstad Funchal kan du smidigt ta en tur till öns sydkust där staden ligger. Strosa runt och ta del av den fridfulla atmosfären eller besök den stämningsfulla domkyrkan och mysiga torget med butiker och kaféer. I området Rua Santa Maria kan du se den vackra och charmiga gatukonst som pryder väggarna och dörrarna på många hus. För fotbollsfans är stadens Cristiano Ronaldo museum ett måste på resan. Om du söker gastronomiska upplevelser har staden allt från små mysiga trottoarkaféer till restauranger med Michelin-stjärnor.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Avbeställning är möjlig vid sjukdom och ett läkarintyg kan uppvisas 24 timmar i förväg. Deltagande i aktiviteter sker på egen risk. Resebolaget kan inte hållas ansvarig för skador som uppstår under eller genom deltagande i aktiviteter.

a picture
Östra Madeira

Via Poiso kör vi med minibussar till en av de högsta toppar på ön, Pico do Arieiro, där du har fantastisk utsikt över hela ön. Sedan åker vi till Balcões, utkiksplatsen mitt i laurelskogen. Efter lunch kör vi till Santana, med sina typiska triangelhus, mot Machico, den historiska staden där de första portugiserna anlände.

a picture
Typisk Maderiansk kväll

Du blir inbjuden till en typisk restaurang på Madeira på en trevlig kväll med massor av mat, musik. Under måltiden kommer folkdansare att bjuda på en show. En trevlig, mysig och oförglömlig kväll!

a picture
Västra Madeira

Under denna utflykt får du se Camara de Lobos, den viktigaste fiskebyn på ön. Du kommer också att besöka den högsta havsklippan i Europa i Cabo Girão. Denna utflykt tar dig till båda sidor av ön, både norra och södra. En kulturell utflykt där du får upptäcka mer av ön!

a picture
Krater och toboggan

Under denna utflykt får du en unik utsikt från ett vulkaniskt berg över staden Funchal och de omgivande städerna. Du får också att besöka kratern. Sedan åker du tillbaka ner med toboggan!

Temperatur per månad

Till toppen