1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Madeira
  5. Caniço
Caniço

Resor till Caniço

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Soloresa Familjer med små barn

I Madeiras fina stad Caniço får du uppleva vacker och atmosfärisk miljö som sträcker sig från trevliga stränder till natursköna slätter. Staden ligger på östra Madeira och här kan du njuta av en aktiv semester i frodig natur. Samtidigt är det också ett område som erbjuder ren avkoppling under söderns sol.

Sportaktiviteter för alla

Om du uppskattar att klättra upp för bergenssluttningar eller dyka i havet är Caniço rätt semesterval för dig. I Caniços kan du även hyra mountainbikes. Stigen börjar uppe i bergen och tar dig genom vackra landskap. Om du har modet att klättra kan du göra den utmanande klättringen uppför bergens klippor, där man kan fira sig ner från olika höjder. I det klara vattnet kan du dyka ner bland reven, där du möter fiskar i alla färger och former. Vill du ta en trevlig vandringstur är det bara att packa ner vandringskängorna och följa en av lederna i området.

Vandra Levada da Serra do Faial till bergsbyn Camacha

På din vandring kan du gå vandringsleden Levada da Serra do Faial som tar dig ut bland gömda frodiga skogar, plantage och bondgårdar. Du tar dig över berg och kullar för att nå den mysiga staden Camacha. Staden som ligger på en slätt ca 3 km från Caniço, är bildskön och med sin fina utsikt över landskapet kan du en paus på den 8 km långa vandringen. Om du går genom stadens små gränder är det inte ovanligt att du ser du hur lokalbefolkningen sitter och väver allt från vackra möbler och korgar, till hattar och köksredskap. Denna tradition sträcker sig tillbaka över 200 år och är en del av den lokala kulturen.

Linbanan vid Garajau

Skulle du ha glömt vandringsskor, men ändå vill uppleva utsikten från höjderna, kan du ta en linbana upp till toppen. Den tar dig 200 meter upp, där du kan njuta av hisnande utsikt över kristallklart hav. Här kommer du också att hälsas välkommen av den 15 meter höga Christo Rei-statyn. Om du har orken kan du också gå upp och ner via serpentinvägen. Ner i slutet av vägen ligger stranden där du kan ta ett svalkande dopp i det blåa vattnet.

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Madeira. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Östra Madeira

Via Poiso kör vi med minibussar till en av de högsta toppar på ön, Pico do Arieiro, där du har fantastisk utsikt över hela ön. Sedan åker vi till Balcões, utkiksplatsen mitt i laurelskogen. Efter lunch kör vi till Santana, med sina typiska triangelhus, mot Machico, den historiska staden där de första portugiserna anlände.

Typisk Maderiansk kväll

Du blir inbjuden till en typisk restaurang på Madeira på en trevlig kväll med massor av mat, musik. Under måltiden kommer folkdansare att bjuda på en show. En trevlig, mysig och oförglömlig kväll!

Västra Madeira

Under denna utflykt får du se Camara de Lobos, den viktigaste fiskebyn på ön. Du kommer också att besöka den högsta havsklippan i Europa i Cabo Girão. Denna utflykt tar dig till båda sidor av ön, både norra och södra. En kulturell utflykt där du får upptäcka mer av ön!

Krater och toboggan

Under denna utflykt får du en unik utsikt från ett vulkaniskt berg över staden Funchal och de omgivande städerna. Du får också att besöka kratern. Sedan åker du tillbaka ner med toboggan!

Levadas och trädgårdar

En av de största stolthet på Madeira är de så kallade levadorna. Bevattningskanaler som säkerställer att vattnet är jämnt fördelat från bergen ner till trädgårdarna och städerna. Längs dessa kanaler har vackra vandringsleder ofta lagts ut. Under denna utflykt går du en av dessa levada-rutter (ca 1 timme). Innan vi åker dit besöks Madeiras andra stolthet, botaniska trädgårdar. Madeira kallas också blomön och naturliga blommor finns överallt här. Under utflykten besöker du en av dessa trädgårdar, Quinto da Palheiro!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
25ºC
25ºC
22ºC
20ºC
Min
15ºC
14ºC
15ºC
16ºC
18ºC
20ºC
20ºC
21ºC
21ºC
21ºC
19ºC
16ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
2 meter
Kollektivtrafik
Tillåtet
Endast med 2/3 av kapaciteten. Godkända mynskydd är ett krav
Antal personer som får samlas utomhus
Max 5 personer
Dela boende med andra
Tillåtet
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd är krav. Handdesinfektion vid entrén
Bensinstaioner
Öppet
Munskydd är krav. Handdesinfektion vid entrén
Restauranger
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd vid rörelse runt i restaurangen
Barer
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd. Handdesinfektion vid entrén
Butiker
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Handdesinfektion vid entrén
Vattenparker
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Handdesinfektion vid entrén. Pooler håll socialt avstånd
Temaparker
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Handdesinfektion vid entrén.
Djurparker
Stängt
Strand
Öppet
Socialt avstånd är obligatoriskt samt munskydd vid toaletterna
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Max 10 personer
Museer
Öppet
Wellness/spa
Öppet
Socialt avstånd är obligatoriskt samt munskydd och handdesinfektion vid entrén
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
N/A
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
Ja
Försäljning utav alkohol är ej tillåtet efter kl. 20:00, undantag är om det serveras i kombination till måltid
Klubbar/nattliv
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd. Stänger kl 02:00 AM
Casino
Öppet
Avstånd är obligatoriskt samt munskydd
Flygplatser
Säkerhetsavstånd på 1,5 meter måste följas, munskydd krävs och kroppstemperatur kontrolleras vid ankomst. Gäster som inte har coronatestats 72 timmar före ankomst måste genomföra ett test vid ankomst. Testet tar cirka 1 timme och svar tas emot per telefon ca 12 timmar senare. Under perioden fram till att du får svar måste du sitta i karantän och om testet är positivt försätts du i karantän
Karantän
N/A
Covid-test innan avresa eller vänta i karantän
Ja
Resenärer från 12 års ålder måste ta ett Covid-19 test 72 h innan avresa, senast 48 h. Resultaten ska vara negativa och uppvisas. Om test görs vid ankomst spenderas max 24 timmar i isolering på ditt rum i väntan på resultatet.
Covid-test på resmålet (slumpmässigt eller alla)
Ja
Covid-19 test är ett krav vid ankomst
Hälsodeklaration
Obligatoriskt
Du kan fylla i denna via: https://madeirasafe.com/#/login inom 12 till 48 timmar före avgång.
Övriga regler för ankomst till destinationen?
Ja
Ja, passagerare måste fylla i det här formuläret före ankomst: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Munskydd
Från och med 1 augusti är munskydd obligatoriskt att inom - och utomhus
Se texten ovanför angående undantag
Extra regler
Kommersiella anläggningar får endast öppnas efter 10:00. Undantag är konditorier, kaféer, frisörer och gym. Alla etableringar måste stänga någon gång mellan 20:00 och 23:00. Varje kommun bestämmer den exakta tiden utifrån kommunens specifika situation och uppfattningen från de lokala hälso-, myndighets- och säkerhetsmyndigheterna. I områden med restaurering av köpcentrum, max 4 personer per grupp.