1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Madeira
  5. Caniço
Caniço

Resor till Caniço

I Madeiras fina stad Caniço får du uppleva vacker och atmosfärisk miljö som sträcker sig från trevliga stränder till natursköna slätter. Staden ligger på östra Madeira och här kan du njuta av en aktiv semester i frodig natur. Samtidigt är det också ett område som erbjuder ren avkoppling under söderns sol.

Sportaktiviteter för alla

Om du uppskattar att klättra upp för bergenssluttningar eller dyka i havet är Caniço rätt semesterval för dig. I Caniços kan du även hyra mountainbikes. Stigen börjar uppe i bergen och tar dig genom vackra landskap. Om du har modet att klättra kan du göra den utmanande klättringen uppför bergens klippor, där man kan fira sig ner från olika höjder. I det klara vattnet kan du dyka ner bland reven, där du möter fiskar i alla färger och former. Vill du ta en trevlig vandringstur är det bara att packa ner vandringskängorna och följa en av lederna i området.

Vandra Levada da Serra do Faial till bergsbyn Camacha

På din vandring kan du gå vandringsleden Levada da Serra do Faial som tar dig ut bland gömda frodiga skogar, plantage och bondgårdar. Du tar dig över berg och kullar för att nå den mysiga staden Camacha. Staden som ligger på en slätt ca 3 km från Caniço, är bildskön och med sin fina utsikt över landskapet kan du en paus på den 8 km långa vandringen. Om du går genom stadens små gränder är det inte ovanligt att du ser du hur lokalbefolkningen sitter och väver allt från vackra möbler och korgar, till hattar och köksredskap. Denna tradition sträcker sig tillbaka över 200 år och är en del av den lokala kulturen.

Linbanan vid Garajau

Skulle du ha glömt vandringsskor, men ändå vill uppleva utsikten från höjderna, kan du ta en linbana upp till toppen. Den tar dig 200 meter upp, där du kan njuta av hisnande utsikt över kristallklart hav. Här kommer du också att hälsas välkommen av den 15 meter höga Christo Rei-statyn. Om du har orken kan du också gå upp och ner via serpentinvägen. Ner i slutet av vägen ligger stranden där du kan ta ett svalkande dopp i det blåa vattnet.

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Soloresa Familjer med äldre barn

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Madeira. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Östra Madeira

Via Poiso kör vi med minibussar till en av de högsta toppar på ön, Pico do Arieiro, där du har fantastisk utsikt över hela ön. Sedan åker vi till Balcões, utkiksplatsen mitt i laurelskogen. Efter lunch kör vi till Santana, med sina typiska triangelhus, mot Machico, den historiska staden där de första portugiserna anlände.

Typisk Maderiansk kväll

Du blir inbjuden till en typisk restaurang på Madeira på en trevlig kväll med massor av mat, musik. Under måltiden kommer folkdansare att bjuda på en show. En trevlig, mysig och oförglömlig kväll!

Västra Madeira

Under denna utflykt får du se Camara de Lobos, den viktigaste fiskebyn på ön. Du kommer också att besöka den högsta havsklippan i Europa i Cabo Girão. Denna utflykt tar dig till båda sidor av ön, både norra och södra. En kulturell utflykt där du får upptäcka mer av ön!

Krater och toboggan

Under denna utflykt får du en unik utsikt från ett vulkaniskt berg över staden Funchal och de omgivande städerna. Du får också att besöka kratern. Sedan åker du tillbaka ner med toboggan!

Levadas och trädgårdar

En av de största stolthet på Madeira är de så kallade levadorna. Bevattningskanaler som säkerställer att vattnet är jämnt fördelat från bergen ner till trädgårdarna och städerna. Längs dessa kanaler har vackra vandringsleder ofta lagts ut. Under denna utflykt går du en av dessa levada-rutter (ca 1 timme). Innan vi åker dit besöks Madeiras andra stolthet, botaniska trädgårdar. Madeira kallas också blomön och naturliga blommor finns överallt här. Under utflykten besöker du en av dessa trädgårdar, Quinto da Palheiro!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
25ºC
25ºC
22ºC
20ºC
Min
15ºC
14ºC
15ºC
16ºC
18ºC
20ºC
20ºC
21ºC
21ºC
21ºC
19ºC
16ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter
Munskydd
Ja
Munskydd är obligatoriskt i alla allmänna utrymmen, offentlig transport, även i restauranger när man går runt, utomhus när det är omöjligt att hålla ett säkert avstånd på 2 meter. Ansiktsmask är obligatoriskt från 6 års ålder, med undantag för: - Personer med funktionshinder (på grund av svårigheten att använda munskydd utan hjälp); - Idrottsutövning (fysisk aktivitet och / eller fritid som innebär fysisk ansträngning, fritidsaktiviteter i skogsområden och längs de rekommenderade gångvägarna; - Stränder, badplatser och komplex samt tillgång till havet.
Nödvändig dokumentation före ankomst
Ja

Alla passagerare måste registrera sig på madeirasafe.com. Slutförandet av detta kan göras mellan 48 timmar och 12 timmar före ombordstigning. Registreringen av barn, upp till 12 år, måste ingå i undersökningen av en av de medföljande vuxna. Efter avslutad registrering får passageraren ett meddelande via e-post med sin åtkomstkod för madeirasafe.com-plattformen. Passageraren ska logga in på sitt konto på madeirasafe.com, där du får QR-kod, som ska presenteras vid ankomsten till Madeiras flygplats.

 

Passagerare i åldern 12+ som flyger till Madeira måste följa något av följande alternativ:

1. Skicka ett negativt test för COVID-19, utfört inom 72 timmar före avresa, utfört upp till 24 timmar innan resa. (giltigt till 28.6)

2. Presentera ett medicinskt dokument som intygar återhämtning från COVID-19-sjukdomen utfärdad inom de senaste 90 dagarna;

3. Presentera ett vaccinationsintyg mot COVID-19, respektera 14 dagar efter vaccination.

Covid-test på destination vid ankomst
Ja

Resenärer från 12 års ålder måste ta ett Covid-19 test 72 timmar innan de reser till Madeira.

Du blir placerad i karantän när du är smittad

Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler destination)
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler hemland)
Nej
Karantän efter ankomst till destinationen
Varierar
Karantän om du är smittad
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max 5 personer, om de ej tillhör samma hushåll
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Tillåtet
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja
Det är ett obligatoriska utegångsförbudet från 01:00 till 05:00, inklusive helger. Undantag inkluderar de väsentliga aktiviteter som redan är kända.
Restauranger
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd vid rörelse i restaurangen. Stänger kl. 01.00, 2/3 kapacitet och max. 6 personer per bord (inomhus) och max. 10 personer per bord (utomhus). Drycker är endast tillåtna när du sitter. Munskydd krävs vid rörelse och social distansering.
Barer
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd vid rörelse i restaurangen. Stänger kl. 01.00, 2/3 kapacitet och max. 6 personer per bord (inomhus) och max. 10 personer per bord (utomhus). Drycker är endast tillåtna när du sitter. Munskydd krävs vid rörelse och social distansering.
Klubbar, nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Öppet, kapacitet upp till 50% och underhåll av de grundläggande skyddsåtgärderna.
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Begränsad kapacitet
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Tillåtet med kapacitet på 50 % inomhus och med social distansering.
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Kapacitet 2/3. Godkända mynskydd är ett krav.
Strand
Öppet
Bra att veta
Ja