1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Madeira
  5. Funchal
Funchal

Resor till Funchal

Populärt resmål för:

Äldre par Unga par Soloresa Vänner

Funchal är Madeiras huvudstad och staden ligger på öns soliga sydkust. Huvudstaden utstrålar en atmosfär av lugn och bjuder in till ändlösa promenader genom smala gatorna med små, charmiga affärer. Staden är full av historiska sevärdheter och gastronomiska upplevelser.

Upptäcka Funchal

I centrala Funchal hittar du den vackert utsmyckade och imponerande katedralen byggd på 1500-talet, där du har möjlighet att delta i söndagsmässan, eftersom de är öppna för allmänheten. Katedralen ligger omgiven av flera torg med butiker och mysiga kaféer som löper längs gatan hela vägen till hamnen. Det rekommenderas också att gå en promenad längs Rua Santa Maria, där konstnärer har dekorerat cirka 200 dörrar i området för att ge staden ett unikt och konstnärligt uttryck. Om du är fotbollsintresserad är det nästan ett måste att besöka Cristiano Ronaldo-museet, som erbjuder en imponerande samling troféer, förgyllda skor, spelartröjor m.m. Ta även linbanan högt upp på berget medan du njuter av den fantastiska utsikten över den vackra huvudstaden och där de stora kryssningsfartygen på havet och i hamnen helt plötsligt ser ganska små ut.

Gastronomiska intryck och mysiga middagar

Om matupplevelser är en viktig del av din resa erbjuder huvudstaden flera fina Funchal. Stadens mysiga hamn har flera restauranger där du kan njuta av både god mat och vacker utsikt. Här kan du slå dig ner, låta servitören rekommendera det bästa menyn har att erbjuda och utforska de utsökta portugisiska rätterna tillsammans med gott sällskap och ett glas lokalt vin. Funchal har också två restauranger med 1 respektive 2 Michelin-stjärnor.

Resa med Sunweb till Funchal

I Funchal erbjuder vi hotell för alla smaker. Oavsett om du söker ett litet, autentiskt boutique-hotell i centrum eller ett större hotell med ett bredare utbud av anläggningar, har vi det perfekta hotellet för dig.

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Madeira. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Östra Madeira

Via Poiso kör vi med minibussar till en av de högsta toppar på ön, Pico do Arieiro, där du har fantastisk utsikt över hela ön. Sedan åker vi till Balcões, utkiksplatsen mitt i laurelskogen. Efter lunch kör vi till Santana, med sina typiska triangelhus, mot Machico, den historiska staden där de första portugiserna anlände.

Typisk Maderiansk kväll

Du blir inbjuden till en typisk restaurang på Madeira på en trevlig kväll med massor av mat, musik. Under måltiden kommer folkdansare att bjuda på en show. En trevlig, mysig och oförglömlig kväll!

Västra Madeira

Under denna utflykt får du se Camara de Lobos, den viktigaste fiskebyn på ön. Du kommer också att besöka den högsta havsklippan i Europa i Cabo Girão. Denna utflykt tar dig till båda sidor av ön, både norra och södra. En kulturell utflykt där du får upptäcka mer av ön!

Krater och toboggan

Under denna utflykt får du en unik utsikt från ett vulkaniskt berg över staden Funchal och de omgivande städerna. Du får också att besöka kratern. Sedan åker du tillbaka ner med toboggan!

Levadas och trädgårdar

En av de största stolthet på Madeira är de så kallade levadorna. Bevattningskanaler som säkerställer att vattnet är jämnt fördelat från bergen ner till trädgårdarna och städerna. Längs dessa kanaler har vackra vandringsleder ofta lagts ut. Under denna utflykt går du en av dessa levada-rutter (ca 1 timme). Innan vi åker dit besöks Madeiras andra stolthet, botaniska trädgårdar. Madeira kallas också blomön och naturliga blommor finns överallt här. Under utflykten besöker du en av dessa trädgårdar, Quinto da Palheiro!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
19ºC
19ºC
21ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
25ºC
25ºC
22ºC
17ºC
Min
15ºC
15ºC
15ºC
16ºC
18ºC
20ºC
20ºC
21ºC
21ºC
21ºC
19ºC
14ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
2 meter
Kollektivtrafik
Tillåtet
Endast med 2/3 av kapaciteten. Godkända mynskydd är ett krav
Antal personer som får samlas utomhus
Max 5 personer
Dela boende med andra
Tillåtet
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Munskydd är krav. Handdesinfektion vid entrén
Bensinstaioner
Öppet
Munskydd är krav. Handdesinfektion vid entrén
Restauranger
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd vid rörelse runt i restaurangen
Barer
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd. Handdesinfektion vid entrén
Butiker
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Handdesinfektion vid entrén
Vattenparker
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Handdesinfektion vid entrén. Pooler håll socialt avstånd
Temaparker
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Handdesinfektion vid entrén.
Djurparker
Stängt
Strand
Öppet
Socialt avstånd är obligatoriskt samt munskydd vid toaletterna
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Max 10 personer
Museer
Öppet
Wellness/spa
Öppet
Socialt avstånd är obligatoriskt samt munskydd och handdesinfektion vid entrén
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler
N/A
Ingen alkoholförsäljning vid angivna tider
Ja
Försäljning utav alkohol är ej tillåtet efter kl. 20:00, undantag är om det serveras i kombination till måltid
Klubbar/nattliv
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd. Stänger kl 02:00 AM
Casino
Öppet
Avstånd är obligatoriskt samt munskydd
Flygplatser
Säkerhetsavstånd på 1,5 meter måste följas, munskydd krävs och kroppstemperatur kontrolleras vid ankomst. Gäster som inte har coronatestats 72 timmar före ankomst måste genomföra ett test vid ankomst. Testet tar cirka 1 timme och svar tas emot per telefon ca 12 timmar senare. Under perioden fram till att du får svar måste du sitta i karantän och om testet är positivt försätts du i karantän
Karantän
N/A
Covid-test innan avresa eller vänta i karantän
Ja
Resenärer från 12 års ålder måste ta ett Covid-19 test 72 h innan avresa, senast 48 h. Resultaten ska vara negativa och uppvisas. Om test görs vid ankomst spenderas max 24 timmar i isolering på ditt rum i väntan på resultatet.
Covid-test på resmålet (slumpmässigt eller alla)
Ja
Covid-19 test är ett krav vid ankomst
Hälsodeklaration
Obligatoriskt
Du kan fylla i denna via: https://madeirasafe.com/#/login inom 12 till 48 timmar före avgång.
Övriga regler för ankomst till destinationen?
Ja
Ja, passagerare måste fylla i det här formuläret före ankomst: https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Munskydd
Från och med 1 augusti är munskydd obligatoriskt att inom - och utomhus
Se texten ovanför angående undantag
Extra regler
Kommersiella anläggningar får endast öppnas efter 10:00. Undantag är konditorier, kaféer, frisörer och gym. Alla etableringar måste stänga någon gång mellan 20:00 och 23:00. Varje kommun bestämmer den exakta tiden utifrån kommunens specifika situation och uppfattningen från de lokala hälso-, myndighets- och säkerhetsmyndigheterna. I områden med restaurering av köpcentrum, max 4 personer per grupp.