1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Madeira
  5. Calheta
Calheta

Resor till Calheta

Calheta är en lugn by på den grönskande sydvästra kusten av Portugals pärla, Madeira. byn ligger omgiven av vackra naturområden med närliggande bananplantage, vingårdar och sockerrörsfält som en av de enda platserna på Madeira som bibehållit sin produktion.

Saker att uppleva på Calheta

Den lilla sockerfabriken i staden producerar sockerrörsnaps och fabriken är öppen för besökare. Prova Calhetas lokala rom som heter "Aquardente". Den vackert utsmyckade Bykyrkan från 1430 är också värd ett besök och har ett unikt tabernakel som skänktes av den portugisiska kungen Manuel I. Bara en halvtimme från Calheta hittar du stadens huvudstad Funchal, som är ett måste att besöka under din vistelse på Madeira. Här kan en tur i linbanan uppför berget varmt rekommenderas. Njut av utsikten över staden och känn hur det kittlar i magen när du tar linbanan ner igen.

Underbara dagar vid havet

Calhetas huvudattraktion är de fina stränderna med importerad ökensand från Marocko. Stränderna ligger skyddade från de höga vågorna, vilket gör dem väldigt barnvänliga. Här kan du njuta av ett uppfriskande dopp i den vackra Atlanten och tillbringa avkopplande dagar med familjen. Staden har också en trevlig småbåtshamn med en idyllisk atmosfär. Kultur, naturområden, strand och en lugn atmosfär, allt detta hittar du i Calheta.

Populärt resmål för:

Äldre par Vänner Övriga Unga par

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Madeira. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Östra Madeira

Via Poiso kör vi med minibussar till en av de högsta toppar på ön, Pico do Arieiro, där du har fantastisk utsikt över hela ön. Sedan åker vi till Balcões, utkiksplatsen mitt i laurelskogen. Efter lunch kör vi till Santana, med sina typiska triangelhus, mot Machico, den historiska staden där de första portugiserna anlände.

Typisk Maderiansk kväll

Du blir inbjuden till en typisk restaurang på Madeira på en trevlig kväll med massor av mat, musik. Under måltiden kommer folkdansare att bjuda på en show. En trevlig, mysig och oförglömlig kväll!

Västra Madeira

Under denna utflykt får du se Camara de Lobos, den viktigaste fiskebyn på ön. Du kommer också att besöka den högsta havsklippan i Europa i Cabo Girão. Denna utflykt tar dig till båda sidor av ön, både norra och södra. En kulturell utflykt där du får upptäcka mer av ön!

Krater och toboggan

Under denna utflykt får du en unik utsikt från ett vulkaniskt berg över staden Funchal och de omgivande städerna. Du får också att besöka kratern. Sedan åker du tillbaka ner med toboggan!

Levadas och trädgårdar

En av de största stolthet på Madeira är de så kallade levadorna. Bevattningskanaler som säkerställer att vattnet är jämnt fördelat från bergen ner till trädgårdarna och städerna. Längs dessa kanaler har vackra vandringsleder ofta lagts ut. Under denna utflykt går du en av dessa levada-rutter (ca 1 timme). Innan vi åker dit besöks Madeiras andra stolthet, botaniska trädgårdar. Madeira kallas också blomön och naturliga blommor finns överallt här. Under utflykten besöker du en av dessa trädgårdar, Quinto da Palheiro!

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
19ºC
18ºC
19ºC
21ºC
22ºC
24ºC
25ºC
26ºC
25ºC
25ºC
22ºC
20ºC
Min
15ºC
14ºC
15ºC
16ºC
18ºC
20ºC
20ºC
21ºC
21ºC
21ºC
19ºC
16ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter
Munskydd
Ja
Munskydd är obligatoriskt i alla allmänna utrymmen, offentlig transport, även i restauranger när man går runt, utomhus när det är omöjligt att hålla ett säkert avstånd på 2 meter. Ansiktsmask är obligatoriskt från 6 års ålder, med undantag för: - Personer med funktionshinder (på grund av svårigheten att använda munskydd utan hjälp); - Idrottsutövning (fysisk aktivitet och / eller fritid som innebär fysisk ansträngning, fritidsaktiviteter i skogsområden och längs de rekommenderade gångvägarna; - Stränder, badplatser och komplex samt tillgång till havet.
Nödvändig dokumentation före ankomst
Ja

Alla passagerare måste registrera sig på madeirasafe.com. Slutförandet av detta kan göras mellan 48 timmar och 12 timmar före ombordstigning. Registreringen av barn, upp till 12 år, måste ingå i undersökningen av en av de medföljande vuxna. Efter avslutad registrering får passageraren ett meddelande via e-post med sin åtkomstkod för madeirasafe.com-plattformen. Passageraren ska logga in på sitt konto på madeirasafe.com, där du får QR-kod, som ska presenteras vid ankomsten till Madeiras flygplats.

 

Passagerare i åldern 12+ som flyger till Madeira måste följa något av följande alternativ:

1. Skicka ett negativt test för COVID-19, utfört inom 72 timmar före avresa, utfört upp till 24 timmar innan resa. (giltigt till 28.6)

2. Presentera ett medicinskt dokument som intygar återhämtning från COVID-19-sjukdomen utfärdad inom de senaste 90 dagarna;

3. Presentera ett vaccinationsintyg mot COVID-19, respektera 14 dagar efter vaccination.

Covid-test på destination vid ankomst
Ja

Resenärer från 12 års ålder måste ta ett Covid-19 test 72 timmar innan de reser till Madeira.

Du blir placerad i karantän när du är smittad

Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler destination)
Nej
Nödvändig dokumentation på destination för att återvända hem (regler hemland)
Nej
Karantän efter ankomst till destinationen
Varierar
Karantän om du är smittad
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max 5 personer, om de ej tillhör samma hushåll
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Tillåtet
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Ja
Det är ett obligatoriska utegångsförbudet från 01:00 till 05:00, inklusive helger. Undantag inkluderar de väsentliga aktiviteter som redan är kända.
Restauranger
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd vid rörelse i restaurangen. Stänger kl. 01.00, 2/3 kapacitet och max. 6 personer per bord (inomhus) och max. 10 personer per bord (utomhus). Drycker är endast tillåtna när du sitter. Munskydd krävs vid rörelse och social distansering.
Barer
Öppet
Avstånd på 1,5 meter är obligatoriskt samt munskydd vid rörelse i restaurangen. Stänger kl. 01.00, 2/3 kapacitet och max. 6 personer per bord (inomhus) och max. 10 personer per bord (utomhus). Drycker är endast tillåtna när du sitter. Munskydd krävs vid rörelse och social distansering.
Klubbar, nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Öppet, kapacitet upp till 50% och underhåll av de grundläggande skyddsåtgärderna.
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Öppet
Munskydd är obligatoriskt. Begränsad kapacitet
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Tillåtet med kapacitet på 50 % inomhus och med social distansering.
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Kapacitet 2/3. Godkända mynskydd är ett krav.
Strand
Öppet
Bra att veta
Ja