1. Hem
  2. Solresor
  3. Italien
  4. Sicilien
Sicilien

Resor till Sicilien

En semester på Sicilien stimulerar alla sinnen. Denna ö är full av charm, inte bara på grund av de gästvänliga människorna, utan också på grund av det vackra kulturarvet. Du kan beundra den hisnande naturen och se spåren av många gamla civilisationer här. Ön är rik på kulturskatter, vilket gör den till ett riktigt friluftsmuseum. Bland alla dessa skatter finns vidsträckta vingårdar och pittoreska badorter där du kan njuta av kulinariska läckerheter. Sicilien är den största ön i Medelhavet och ligger sydväst om det vackra italienska fastlandet. Det finns något för alla på vackra Sicilien; oavsett om du vill ha en avslappnad strandsemester eller en daglig utflykt full av intressant kultur.

Solskenssemester på Sicilien

Siciliens kustlinje är 1030 kilometer lång, och det är bara på den breda, klippiga sydkusten som det finns långa sandstränder. Men om du är ute efter nöjen och kultur rekommenderar vi dig att åka till Taormina, Giardini Naxos eller Cefalu. Förutom sol, hav och sand erbjuder dessa livliga badorter också imponerande kulturskatter, lyxbutiker och en härlig avslappnad atmosfär.

Siciliens vackraste stränder

"Isola Bella", direkt översatt betyder; den vackra ön. Du hittar denna vackra lilla ö strax utanför kusten nära Taormina. På sommaren, när vattnet är grunt, kan du promenera dit längs en smal sandväg och dyka ner i Joniska havets kristallblå vatten. Även om stranden vid Isola Bella beskrivs som den vackraste stranden i området, finns det andra vackra stränder i närheten som definitivt är värda ett besök.  San Marcos strand är en av dem. Den ligger nära Alcantara-flodens mynning på gränsen mellan provinserna Messina och Catania. Den är speciell eftersom det salta havsvattnet blandas med Alcantaras sötvatten, och runt stranden finns väldoftande eukalyptusträd. Och så har vi Fontane Biance med sin magnifika halvmåneformade sandstrand, en av de mest berömda vikarna på hela Sicilien. Här skulle man kunna tro att man befann sig på en karibisk ö.

Tillbaka i den italienska historien

Sicilien är som ett stort friluftsmuseum. Vackra kulturskatter kan beundras över hela ön. Taormina har till exempel den berömda teatern Teatro Greco och i staden Noto kan du beundra vackra palats, kyrkor och andra byggnader från barockperioden. Om du vill kan du ägna hela din semester åt att utforska Siciliens historia.

The Godfather på Sicilien
Sicilien er naturligvis også kendt som øen med "The Godfather", og derfor bør du ikke gå glip af et besøg på stederne Forza D'Agro og Savoca lige uden for Taormina. Nogle af de mest berømte scener fra filmen blev optaget her, f.eks. Michael og Apollonias bryllupsfest i Bar Vitelli og selve brylluppet i kirken Chiesa di San Nicolu. Dine tanker vil helt sikkert blive ledt hen på det mindeværdige øjeblik i filmen: "I’m gonna make him an offer he can’t refuse".

Det rika sicilianska köket

Det italienska köket varierar från region till region och varje region har sina egna specialiteter och rätter. Sicilien är inget undantag. Till frukost serveras ofta brioche con gelato (sött bröd med glass) och limoncello är en lokal favorit. Denna dryck tillverkas av de aromatiska citroner som växer så frodigt i området. Restauranger och trattorior bjuder ofta på drycken. Cannolo är också en favorit. Detta ihoprullade, spröda kex finns i både söta och salta varianter och är en riktig quilty pleasure. Slutligen är Sicilien en italiensk vinproducent. På flankerna av den aktiva vulkanen Etna har små vingårdar som Gambino och Murgo under årens lopp utvecklat viner av god kvalitet. De gamla vinstockarna och den vulkaniska jordmånens mineralitet ger unika viner. Vi rekommenderar därför starkt att du provar några viner under din semester.

Se, lukta och smaka

Intensiva dofter och färger möter dig under ett besök på den lokala marknaden. Här säljs färsk frukt och grönsaker för nästan ingenting, och glänsande oliver, djupröda jordgubbar, gigantiska auberginer, gula zucchiniblommor och färgglada kryddor lockar från de lokala böndernas stånd. Du kan inte få det fräschare eller billigare, och det är också supermysigt. Det finns flera marknader som du kan besöka varje vecka över hela ön.

Turistguide

I Catania- och Cefalu-regionen kommer du att mötas av en lokal representant. Det finns ingen Sunweb-guide på plats.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
11ºC
14ºC
18ºC
21ºC
24ºC
28ºC
31ºC
32ºC
29ºC
24ºC
18ºC
16ºC
Min
4ºC
8ºC
11ºC
11ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
19ºC
16ºC
11ºC
9ºC

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Catania eller till Palermo. Flygresan till Catania tar ca 3 timmar och 15 minuter och flygresan till Palermo tar ca 3 timmar. Vid ankomsten till Palermos flygplats möts ni av Sunwebs lokala representant och på Catanias flygplats av Sunwebs reseledare.

Transfer från Catania

Det är möjligt att lägga till transfer när du bokar din resa. Transfertiderna är följande:

Till Giardini Naxos - ca 50 minuter

Till Taormina och Taormina Mare - ca 55 minuter

Transfer från Palermo

Det är möjligt att lägga till transfer när du bokar din resa. Transfertiderna är följande:

Till Cefalù och Campofelice di Roccella - ca 90 minuter

Privat transfer

Det är möjligt att boka en privat transfer mot en extra avgift. Du kan ange detta under bokningsprocessen i steg 2. På flygplatsen kan du anmäla dig med din voucher till vår reseledare, som visar dig vägen till din taxi. För transfer tillbaka till flygplatsen kommer vår reseledare att informera dig i god tid om upphämtningstiden vid ditt boende.

Tidtabell för flyg

Om flygbolaget informerar oss om att det är osannolikt att en flygning kan ändras, kommer vi att visa flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall får du möjlighet att välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tidtabell och en flygning utan tidtabell under bokningsprocessen. Om flygtiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra allt i sin makt för att se till att de publicerade tiderna inte ändras, men vi kan aldrig garantera detta 100%. Alla publicerade flygtider kan därför alltid komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna till dig senast en vecka före avresa. Observera: För- och efternamnet på biljetterna måste stavas som i ditt pass eller ID-kort. Om namnet är felstavat kan du nekas flygresa.

Guide för resenärer

I Palermo-området finns det ingen reseguide. Du kommer att hämtas av en chaufför och föras till ditt hotell. I Catania-regionen finns en reseledare från Sunweb. De kan regelbundet hittas på flygplatsen.