Resort till Madonna di Campiglio

Tillbaka
Destination image
Pister
37 Km
80 Km
52 Km
0 Km
169 Km
Totalt
Liftar
19
39
8
höjd
3000m
800m
Glaciär
0
Fun Parks
5
Långfärd
27Km

Madonna di Campiglio är en av de internationellt mest kända skidorterna i Trentino och ligger precis vid det mäktiga Brentamassivet. Skidområdet är ett paradis för skidåkare och vintersport entusiaster med sina 150 kilometer i fantastisk miljö med mycket skogsåkning. Madonna di Campiglio ligger snösäkert på 1550 meters höjd i det soliga området Skirama Brenta. De flesta liftarna ligger runtom byn vilket gör att man nästan alltid har nära till en skidlift. Skidområdet i Madonna di Campiglio är väl sammanhängande och smidigt att ta sig runt i. Det var i Madonna di Campiglio som Ingmar Stenmark år 1974 med en fantastisk prestation satte Sverige på kartan genom att vinna sin första världscupseger.

Efter en dag i skidbacken bjuder Madonna di Campiglio på grym Après-ski som håller igång från att liftarna stänger tills dem öppnar morgonen därefter. Det finns ett bra urval av barer, nattklubbar och afterskiställen i Madonna di Campiglio som med all säkerhet kommer vara med till att skapa minnen för livet.

Madonna di Campiglios by är fylld av charm och gemyt. Inne i byn är vissa delar bilfria och här finner man charmiga torg fyllda med bra restauranger, kaféer och exklusiva butiker. På många ställen säljs lokala delikatesser som bland annat ost, salami, sylt, vitlök och honung. Det traditionella köket i Madonna di Campiglio består av enkla rätter med naturliga och ekologiska produkter från lokalområdet.

På orten har större delen av befolkningen gott ställt och byn får ofta besök av internationella jetsets. Man kan ofta se exklusiva italienska damer strosa runt insvepta i sin pälsar, skiddräkter och med sina flashiga moonboots.

Läs mer Läs mindre

Populärt resmål för

Äldre par
Till toppen