1. Hem
  2. Skidresor
  3. Italien
  4. Breuil-Cervinia
  5. Valtournenche
Valtournenche

Resor till Valtournenche

Valtournenche är en autentisk bergsby som ligger vid foten av Matterhorn. Byn kännetecknas av gamla och rustika hus, ett vitt klocktorn och gravstenar gjorda på väggarna för att fira dalens alpina guider. I denna vackra by finns det fortfarande en gammal och traditionell atmosfär.

Kabinliften "Valtournenche-Salette" ger dig tillgång till skidområdena Breuil-Cervinia och Zermatt (Schweiz). Tack vare anslutningen till dessa skidområden kan du njuta av upp till 200 kilometer med olika pister. Efter en härlig dag på skidorna kan du besöka en trevlig och autentisk restaurang för en utsökt traditionell italiensk middag. Prova till exempel den mysiga restaurangen Foyer des Guides.

Är du intresserad av historia? Glöm då inte att besöka Saint Anthony-kyrkan och museet Maison de l'alpage. Kyrkan kännetecknas av det vita klocktornet och museet lär dig om den traditionella bergsstilen från flera århundraden tillbaka.

Pister

16
118
54
16
Totalt 204

Liftar

21

38

17

höjd

3899m
1524m

Glaciär

1

Fun Parks

2

Långfärd

21Km

Breuil-Cervinia
Breuil-Cervinia
Breuil-Cervinia

Corona-relaterad reseinformation

För uppdateringar gällande regeringens reserådgivning och corona-åtgärder på resmålet, besök svenska ambassadens hemsida. Observera att denna information kan ändras och att du därför bör kontrollera den kontinuerligt fram till avresan.

Populärt resmål för

Äldre par Unga par