1. Hem
  2. Solresor
  3. Värt att veta
  4. På resmålet
  5. Måltider

Måltider

I beskrivningen av ditt hotell kan du se vilka måltider som ingår för din vistelse. Det varierar vilka måltider som ingår i priset och vad som är möjligt att boka. Kvaliteten på måltiderna hänger som regel samman med hotellets övriga standard. Tiderna för All Inclusive-program på enskilda hotell kan ha smärre avvikelser från det som anges på Sunwebs hemsida, då hotell kan ändra dessa under säsongen. Så fort vi informeras om ändringar uppdateras de på vår hemsida. Sunweb kompenserar inte för eventuella smärre ändringar i måltidsprogrammet.

Valda måltider gäller från incheckning till utcheckning

När du bokar din semester med Sunweb finns det flera möjligheter:

  • Ingen pension
  • Frukost
  • Halvpension: Frukost och middag.
  • Helpension: frukost, lunch och middag.
  • All Inclusive: Inkluderar alla måltider, lokala alkoholhaltiga, alkoholfria och läsk drycker samt ofta snacks. Läs mer under "All Inclusive" och på de enskilda hotellen.
  • Ultra All Inclusive: Inkluderar alla måltider, lokala alkoholhaltiga, alkoholfria, och läsk drycker samt olika snacks. I vissa fall inkluderar Ultra All Inclusive även importerade drycker. Observera att (färsk) fruktjuice normalt inte ingår. Se mer under de enskilda hotellen.
Som regel serveras måltiderna som en buffé och är anpassade efter semesterlandets matvanor. Detta innebär att rätterna är olika och ofta mycket enklare än det du är van vid. Frukosten är ofta begränsad till bröd, marmelad och en kopp kaffe eller te, men pålägg, frukt och grönsaker kan ofta också ingå. Lunch och middag kan vara enkel, innehålla ett begränsat utbud av färska grönsaker och speciellt på hotell av en lägre standard kan det förväntas att urvalet av kött är begränsat till en sort. Serveras det snacks på hotellet, och det inte är specificerat hotellbeskrivningen, kan det bestå av t.ex. soppa, pizza, pommes frites, smörgåsar eller tårta. Dessa kan inte betecknas som riktiga måltider. Det förväntas att antalet gäster på hotellet kommer att återspeglas i mängden mat på buffén.

Om inget annat anges måste du räkna med att betala för alla importerade drycker, juicer, cocktails och specialkaffe. Detta gäller även minibar, rumsservice, drycker vid strandbarer, á la carte samt all mat och dryck som beställs utanför angivna tider. Om det på ditt hotell ingår en à la carte-middag i All Inclusive/Ultra All Inclusive-programmet, måste du betala för drycker till detta.

Utomlands, kan det finnas andra regler för servering av alkohol till minderåriga. Observera att om ditt flyg anländer på obekväma tider, är det möjligt att du kommer för sent till en måltid, har inte rätt till ersättning för detta. Om du har en speciell kost, så kommer vi att meddela hotellet om detta, men framför allt på de enklare hotellen kan det inte alltid tas hänsyn till detta. Vegetarisk kost består då ofta av att du bara inte serveras kött till maten. Sunweb kan inte garantera att hotellen tar hänsyn till specialkost.

All Inclusive

Det blir mer och mer populärt att resa med All Inclusive, och med goda skäl. När du väljer en vistelse med All Inclusive så är mat, drycker och snacks inkluderat i priset du betalar för resan. Du har således lättare att hålla reda på semesterns budget. All Inclusive kan också vara ett bra val om ni är många som reser tillsammans, så att ni slipper dela upp notan i restaurangen. På de flesta hotell med All Inclusive serveras huvudmåltider som buffé, så att du han äta vad och hur mycket du vill. Om inget annat anges ingår både alkohol och alkoholfria lokalt producerade drycker. Det är ofta möjligt att även köpa drycker av mer kända varumärken. På den stora All Inclusive-hotell finns också ett stort utbud av aktiviteter och anläggningar som ingår i priset. I vissa fall kommer det att finnas möjlighet att köpa till tjänster, detta kan inkludera färskpressad juice, tillgång till en á la carte-restaurang eller behandlingar i spaet. Standarden på All Inclusive-hotellens måltidsprogram beror till stor del på hotellets övriga standard och prisnivå. Standarden kan också variera från land till annat. På vissa hotell ingår alltid All Inclusive och på andra hotell kan det bokas som ett tillval. Detta står angivet under de enskilda hotellen.