1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Algarvekusten
  5. Carvoeiro
Carvoeiro

Resor till Carvoeiro

Resor till Carvoeiro

Carvoeiro ligger på den västra delen av Algarvekusten och har genom åren förvandlats från en liten fiskeby, där lokalbefolkningen livnärde sig på att fånga tonfisk, till ett populärt resmål för familjer med barn. Carvoeiros vitkalkade hus ligger utspridda längs en bergssida runt stadens centrum. Byns centrum består egentligen av två gator, som möts vid ett litet torg bakom stranden. I staden finns ett litet urval av butiker samt massor av bra restauranger och mysiga kaféer. Om du vill ha en snabb översikt över staden kör det lilla turisttåget en rundtur i staden flera gånger om dagen.

Stränder vid Carvoeiro

Kustlinjen vid Carvoeiro har flera härliga stränder, vilket gör staden perfekt för en strandsemester. Stranden nedanför staden heter Praia de och är skyddad av branta klippväggar på båda sidor. Trampbåtar kan hyras här om du vill åka ut till de andra små vikarna, och stadens dykskolor erbjuder dyklektioner på olika nivåer. Vid stranden finns flera kaféer och restauranger där du kan släcka hunger och törst. Praia de Carvoeiro är mycket populär under sommarmånaderna, så om du vill lite mer utrymme rekommenderas Praia da Marinha och Praia de Vale de Centianes, båda på kort promenadavstånd från centrum.

Naturupplevelser och äventyr

Det steniga landskapet runt staden erbjuder flera vackra vandringsleder med fantastisk utsikt. I området runt Carvoeiro kan du också uppleva de så kallade "Algares", som är hål i klipporna, skapade av vatten och vinden. Cirka 10 minuters bilresa från Carvoeiro hittar du vattenparken Slide & Splash med roliga, färgglada vattenrutschbanor och stora poolområden garanterar gott om underhållande timmar för både barn och vuxna.

Res med Sunweb till Carvoeiro

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Carvoeiro med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
24ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min
7ºC
10ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
18ºC
19ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober