Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Kroatien
  4. Dalmatia
Dalmatia

Resor till Dalmatia

Vin, tryffel, olivolja, festivaler, pittoreska byar, vacker natur och en mängd historiska skatter som är över tusen år gamla. Detta är regionen Dalmatien i södra Kroatien.

 

Vacker natur

Naturen i Dalmatien är hisnande. Längs kusten finns otaliga småöar, pärlvita klapperstensstränder och det kristallblå Adriatiska havet. Men naturen är också oöverträffad i det gröna inlandet. Landskapet sträcker sig med gröna vinrankor, olivträd och doftande pinjeträd. Längs vägen ser du regelbundet stånd där du kan köpa hemgjord olivolja och hemdestillerade viner.

 

De flesta av Kroatiens nationalparker finns i denna region, så många som fem av sju. Bland dessa finns Krka nationalpark, Kornati naturpark och de berömda Plitvicesjöarna. Den senare består av 16 små sjöar som är förbundna med vattenfall. Detta magiskt vackra naturmonument är också upptaget på UNESCO:s världsarvslista.


Pittoreska byar

Dalmatien har otaliga pittoreska städer. Den månghundraåriga medeltida staden Trogir är en av dem. Denna mer än 2 000 år gamla stad i mitten av regionen är uppdelad i tre delar: det gamla centrumet på halvön, en del på fastlandet och en del på ön Ciovo. Det gamla centrumet på halvön är omgivet av klart blått vatten och en gammal stadsmur. När du har passerat dessa känns det verkligen som om klockan har stått stilla här i årtionden: vackra byggnader i romansk, renässans- och barockstil pryder gatorna tillsammans med smala slingrande gator. Ingen annanstans hittar du så många kyrkor tätt intill varandra som i Trogir. Och det är också anledningen till att hela stadsdelen finns med på UNESCO:s världsarvslista. Stadens främsta sevärdheter är den nyligen renoverade St Lawrence-katedralen och Kamerlengo-fästningen från 1400-talet.

 

Let's party!

Mellan den vackra naturen och de pittoreska städerna är Dalmatien också en festlig plats. Människor från hela världen besöker de berömda festivalerna som hålls här varje sommar. Världens bästa DJ:s, som Martin Garrix, Hardwell och David Guetta, ser till att fötterna lyfter från golvet här.


Reseledare

Det finns ingen reseledare i Dalmatien. Därför erbjuder vi inget välkomstmöte och utflyktsprogram på denna destination. Vid ankomst till flygplatsen möts du av busschauffören hos vår lokala partner i Kroatien. Han kommer sedan att köra dig till ditt boende.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
19ºC
19ºC
20ºC
25ºC
26ºC
27ºC
24ºC
23ºC
19ºC
15ºC
Min
7ºC
9ºC
12ºC
11ºC
13ºC
17ºC
19ºC
20ºC
17ºC
16ºC
12ºC
9ºC

Populära boenden

Flyginformation

Du flyger till Split. Flygresan tar ca 3 timmar. Vid ankomst till flygplatsen möts du av busschauffören från vår lokala samarbetspartner i Kroatien. Du blir sedan skjutsad till hotellet av busschauffören. Detta gäller inte för resor inklusive hyrbil.

Avresedagar

Från Rotterdam kan du åka med Transavia till Split på måndag, tisdag, torsdag och lördag. Från Bryssel kan du flyga med Brussels Airlines till Split på onsdagar och lördagar.

Transfer

Transfer ingår om du också har bokat ditt boende med Sunweb. Transfer ingår inte om resan inkluderar hyrbil. Transfertiderna är ungefär enligt följande:

Seget Donji - ca 15 minuter

Trogir - ca 25 minuter

Split - cirka 35 minuter

Vodice - cirka en timme och 15 minuter

Biograd - cirka en timme och 20 minuter

Makarska - cirka en och en halv timme

Bol - cirka 2 timmar

Färja

Om du bor på en av öarna ordnar vi färjeöverfarten åt dig. Från flygplatsen tar en ca 30 minuter lång transfer dig till hamnen och efter överfarten tar en annan transfer dig till din semesteradress. Överfarten från Split till Brač tar mindre än en timme. Till Hvar tar det ca 2 timmar att segla.

Tidtabell för flyg

Om flygbolaget informerar oss om att det är osannolikt att en flygning kommer att ändras, visar vi flygtiderna på webbplatsen när du gör en bokning. I många fall får du välja mellan olika flygtider eller mellan en flygning med tider och en flygning utan tider under bokningsprocessen. Om avgångstiderna inte visas är de ännu inte kända för oss. Både flygbolaget och Sunweb kommer att göra sitt yttersta för att inte ändra publicerade tider, men vi kan aldrig garantera detta till 100%. Alla publicerade flygtider kan därför alltid komma att ändras.

E-biljetter

Sunweb skickar biljetterna senast en vecka före avgång. Observera: på biljetterna måste förnamn och efternamn stavas som i passet eller ID-kortet. Om namnen skrivs felaktigt kan du nekas plats på flyget.

För mer exakt information om flygresor, t.ex. bagage och internetincheckning per flygbolag, se reseinformation-flygresor på denna webbplats.