Tillbaka

Resor till Amnissos

Destination image

Resor till Amoudara

Amnissos ligger på Kretas nordkust ca. 9 kilometer öst om Heraklion i Grekland. Området var förr i tiden ett viktigt strategiskt område eftersom det användes som hamn av den grekiska bronsåldersstaden Knossos och anses vara Europas lästa stad. Idag är Knossos en av Kretas mest besökta attraktioner.

Dock finns det inte mycket kvar av den forntida storhetstiden. Istället har området blivit populärt bland turister, speciellt bland lokalbefolkningen i huvudstaden Heraklion, som åker till Amnissos för att njuta av stranden och en paus från stadslivet. Vilket är helt förståeligt. Stranden är ca 1 kilometer lång med fin gyllene sand och klart blått hav. Här leker barnen vid strandkanten medans de vuxna slappnar av i en solstol under ett parasoll. Under högsäsongen kan du även testa olika vattensporter. Längs stranden hittar du flera tavernor där du kan äta en lunch i skydd från den gassande eftermiddagssolen. I närheten av stranden ligger Eileithyas grotta som fått sitt namn från den grekiska gudinnan Heras dotter som sägs vara född här.

Amnissos är en utmärkt utgångspunkt för utflykter till både östra och västra Kreta. Härifrån är det bara en kort biltur till de två stora städerna Heraklion och Rethymnon, och detsamma gäller för den antika staden Knossos. Mellan de stora städerna hittar du en mängd unika små semesterorter som till exempel Gouves och Anissaras med sina fantastiska stränder.

 

Res till Amoudara med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive hotell med massor av anläggningar för barn och trevliga lägenhetsboenden där man har möjlighet att tillaga sina egna måltider.

På våra billiga resor till Amoudara med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

På Kreta kan du boka utflykter lokalt. Priserna kan variera per destination och beror på hur långt bort du bor. Observera: inte alla utflykter är tillgängliga för alla resmål, din guide kan ge dig mer information på plats. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda barnpriser gäller för barn. När du bokar minst 2 utflykter får du 10 % rabatt per utflykt!

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Marknad i Heraklion

Upplev den grekiska marknaden i huvudstaden Heraklion och promenera sedan längs med shoppninggatorna.

a picture
Smaka på Kreta

Har du länge velat veta hur den en riktigt god tzatsiki görs eller hur man kan göra en vacker vas av en bit lera? Upptäck de autentiska byarna och njut av läcker lunch med en grekisk familj. Det blir en unik dag med vår egen guide.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för hemresan.

Temperatur per månad

Till toppen