1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Kreta
  5. Anissaras
Anissaras

Resor till Anissaras

Resor till Anissaras

Anissaras är en mysig, liten semesterort på Kreta som ligger nere vid stranden på östkusten, några kilometer väst om den populära lite större staden Hersonissos. Anissaras är det perfekta resmålet för den som vill ha en avkopplande semester i en lugn miljö, men där det inte är långt till närmaste stad.

Hersonissos med alla sina butiker, restauranger och nattliv är precis i närheten. Du kan gå längs stranden, ta bussen eller hyra en bil. I Anissaras hittar du ett litet urval av grekiska tavernor och butiker. Det finns inget nattliv och Anissaras rekommenderas först och främst för vuxna och barnfamiljer. Är du ute efter ett större utbud av barer och nattklubbar rekommenderas ett besök till Malia där du hittar massor av aktiviteter både på och vid Beach Road som löper längs den långa stranden. Om du vill komma bort från städerna och uppleva det mer traditionella Grekland bör du besöka Koutouloufari som ligger uppe på Mount Charakas där du kan promenera i vackra landskap och besöka riktigt autentiska tavernor.

Kustlinjen i Anissaras är väldigt vacker och stranden består av en blandning av grus och sand. Om man går längs kusten kan man hitta många små isolerade stränder. Det finns bra stränder vid alla våra hotell i Anissaras.

 

Res till Anissaras med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive hotell med massor av anläggningar för barn och trevliga lägenhetsboenden där man har möjlighet att tillaga sina egna måltider.

På våra billiga resor till Anissaras med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
16ºC
17ºC
20ºC
24ºC
28ºC
30ºC
29ºC
28ºC
22ºC
20ºC
13ºC
Min
7ºC
9ºC
10ºC
12ºC
16ºC
20ºC
23ºC
23ºC
20ºC
17ºC
14ºC
8ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €