Tillbaka

Resor till Korfu stad

Destination image

Resor till Korfu stad

Korfu är en av Greklands vackraste öar. Det turkosa havet i kombination med frodig vegetation, charmiga vikar och massor av soltimmar gör Korfu till ett mycket trevligt resmål.

Korfu stad är ett populärt resmål bland dem som vill spendera semestern i Grekland. Härifrån har du den perfekta utgångspunkten för att besöka fler av öns många mysiga, charmiga och avslappnade semesterorter. Är du ute efter vackra sandstränder är västkusten vad du söker och den mysiga turistorten Paleokastritsa är bar ett exempel på en semesterort med vackert läge vid stranden.

Från Korfu stad är det inte fler av östkusten mysigaste byar och en utflykt till de närliggande städerna Barbati, Gouvia och Danilla bjuder på vackra stenstränder mysig atmosfär, autentiska tavernor och massor av unika semesterupplevelser.

Korfus lokalbefolkning är stolta över deras ö och vart du än åker kommer du att stöta på den härliga gästfrihet som finns på ön. Här finns flera mysiga landsbyar som genomsyras av den grekiska atmosfären och på de små tavernerna tar värden emot dig som om du var en del av familjen.

Korfu stad är öns största och det speciella med staden är att den inte känns så grekisk i sin stil. Detta gör dock inte staden mindre charmerande. Arkitekturen är utmejslad av de många herradömen som härskat på ön genom åren. De venetianska fästningarna är väl värt ett besök under resan. Från fästningarna har du en vacker utsikt över staden, hamnen och den närliggande ön Ptichia. Den gamla delen av byn som ligger gömt mellan stadens fästningar är byns stolthet och har finns sedan 2007 på UNESCOs Världskulturarvslista. Utöver historiska sevärdheter är Korfus centrum också platsen där du hittar många mysiga shoppinggator, torg med caféer och restauranger, samt bra barer och nattklubbar.

Res till Korfu stad med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Korfu stad med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen