1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Korfu stad
 Korfu stad

Resor till Korfu stad

Resor till Korfu stad

Korfu är en av Greklands vackraste öar. Det turkosa havet i kombination med frodig vegetation, charmiga vikar och massor av soltimmar gör Korfu till ett mycket trevligt resmål.

Korfu stad är ett populärt resmål bland dem som vill spendera semestern i Grekland. Härifrån har du den perfekta utgångspunkten för att besöka fler av öns många mysiga, charmiga och avslappnade semesterorter. Är du ute efter vackra sandstränder är västkusten vad du söker och den mysiga turistorten Paleokastritsa är bar ett exempel på en semesterort med vackert läge vid stranden.

Från Korfu stad är det inte fler av östkusten mysigaste byar och en utflykt till de närliggande städerna Barbati, Gouvia och Danilla bjuder på vackra stenstränder mysig atmosfär, autentiska tavernor och massor av unika semesterupplevelser.

Korfus lokalbefolkning är stolta över deras ö och vart du än åker kommer du att stöta på den härliga gästfrihet som finns på ön. Här finns flera mysiga landsbyar som genomsyras av den grekiska atmosfären och på de små tavernerna tar värden emot dig som om du var en del av familjen.

Korfu stad är öns största och det speciella med staden är att den inte känns så grekisk i sin stil. Detta gör dock inte staden mindre charmerande. Arkitekturen är utmejslad av de många herradömen som härskat på ön genom åren. De venetianska fästningarna är väl värt ett besök under resan. Från fästningarna har du en vacker utsikt över staden, hamnen och den närliggande ön Ptichia. Den gamla delen av byn som ligger gömt mellan stadens fästningar är byns stolthet och har finns sedan 2007 på UNESCOs Världskulturarvslista. Utöver historiska sevärdheter är Korfus centrum också platsen där du hittar många mysiga shoppinggator, torg med caféer och restauranger, samt bra barer och nattklubbar.

Res till Korfu stad med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Korfu stad med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
16ºC
20ºC
21ºC
25ºC
30ºC
34ºC
34ºC
28ºC
24ºC
19ºC
16ºC
Min
4ºC
8ºC
8ºC
10ºC
15ºC
19ºC
21ºC
22ºC
18ºC
14ºC
11ºC
4ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Unga par Äldre par Övriga Soloresa

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Korfu. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Sunweb Relax Cruise

Åk med din reseguide på vår egen Sunweb-båt! Detta är en dag full av roliga aktiviteter, vattensporter och avkoppling. Båten seglar vi till stranden i Kalamas där du serveras en grekisk BBQ lunch. Med vinden i håret fortsätter vi mot den blå lagunen för ett uppfriskande dopp. Glöm inte badkläderna och solskydd! *Den grekiska lunchen + en dryck inkluderar. De andra dryckerna och eventuella vattensporter kostar extra

Paxos & Antipaxos båttur

Tillsammans med Joy Cruises seglar vi till en av dem vackraste öarna i världen. På vägen kan du ta ett härligt dopp i det kristallklara vattnet utanför Anti Paxos. Glöm inte att ta med dig snorkel och badkläder så att du kan upptäcka den vackra undervattensvärlden. Du får också se den ”blå grottan” på andra sidan ön och sedan lägger vi till i den vackra autentiska byn Paxos. Här kan du strosa runt i mysiga, smala gator på egen hand och eventuellt beställa en utsökt lunch på en av de olika uteserveringarna. Njut av den vackra utsikten över Korfu, Albanien och Grekiska fastlandet på vägen hem.*Lunch och drycker ombord ingår ej.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €