Tillbaka

Resor till Barbati

Destination image

Populärt resmål för:

Unga par
Äldre par
Familjer med äldre barn
Övriga

Resor till Barbati

Barbati är en pittoresk by belägen på den Grekiska ön Korfus nordöstra kust. Barbati perfekt för en familjevänlig semester för dem som vill bo i en lugn miljö, men gärna kan tänka sig att ha lite aktiviteter nära till hands. Staden har en trevlig grekisk atmosfär, vilket understryks av de små, familjeägda tavernorna som ligger runt omkring i staden. Här kan du njuta av en god grekisk middag och avsluta med ett glas av den grekiska drycken Ouzo.

Hela staden ligger i gröna omgivningar vid foten av berget Pantocrator, med vacker utsikt över havet. De flesta av stadens restauranger och butiker ligger på huvudgatan som förbinder den vackra stranden med Barbatis centrum.

Stranden i Barbati består av småsten och är barnvänlig, eftersom den är ganska långgrund. Stranden är ett bra ställe att njuta av Korfus härligt soliga klimat, med en konstant lätt sjöbris, vilket gör temperaturen mycket behaglig även när det är högsommar.

Från Barbati finns flera intressanta utflyktsmöjligheter. Du kan njuta av åkturen upp Pantocrator, som är Korfu högsta berg, eller så kan du utforska Korfus historia och shopping i Korfu stad, som ligger ca 15 km söder om Babati.

Om du hyr en bil och kör ner längs den sydöstra kusten kan du på vägen till Korfu stad även besöka de mysig kuststäderna Danillia, med sina vackra byggnader och autentiska mysiga miljö, grannstaden Gouvia med lite mer semester aktiviteter och den närliggande staden Kontokali med sin lugna barnvänliga strand och mysiga marina.

 

Res med Sunweb till Barbati

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Barbati med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen