1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Barbati
Barbati

Resor till Barbati

Resor till Barbati

Barbati är en pittoresk by belägen på den Grekiska ön Korfus nordöstra kust. Barbati perfekt för en familjevänlig semester för dem som vill bo i en lugn miljö, men gärna kan tänka sig att ha lite aktiviteter nära till hands. Staden har en trevlig grekisk atmosfär, vilket understryks av de små, familjeägda tavernorna som ligger runt omkring i staden. Här kan du njuta av en god grekisk middag och avsluta med ett glas av den grekiska drycken Ouzo.

Hela staden ligger i gröna omgivningar vid foten av berget Pantocrator, med vacker utsikt över havet. De flesta av stadens restauranger och butiker ligger på huvudgatan som förbinder den vackra stranden med Barbatis centrum.

Stranden i Barbati består av småsten och är barnvänlig, eftersom den är ganska långgrund. Stranden är ett bra ställe att njuta av Korfus härligt soliga klimat, med en konstant lätt sjöbris, vilket gör temperaturen mycket behaglig även när det är högsommar.

Från Barbati finns flera intressanta utflyktsmöjligheter. Du kan njuta av åkturen upp Pantocrator, som är Korfu högsta berg, eller så kan du utforska Korfus historia och shopping i Korfu stad, som ligger ca 20 km söder om Babati.

Om du hyr en bil och kör ner längs den sydöstra kusten kan du på vägen till Korfu stad även besöka de mysig kuststäderna Danillia, med sina vackra byggnader och autentiska mysiga miljö, grannstaden Gouvia med lite mer semester aktiviteter och den närliggande staden Kontokali med sin lugna barnvänliga strand och mysiga marina.

 

Res med Sunweb till Barbati

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Barbati med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
10ºC
15ºC
18ºC
20ºC
24ºC
30ºC
32ºC
33ºC
27ºC
23ºC
18ºC
14ºC
Min
2ºC
7ºC
8ºC
9ºC
14ºC
18ºC
20ºC
21ºC
17ºC
13ºC
9ºC
3ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €