1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Danillia
Danillia

Resor till Danillia

Resor till Danillia

Danillia är en liten by som ligger i Grekland på Korfus östra kust, strax utanför semesterorten Gouvia. 1953 raserades stadens gamla hus av en kraftig jordbävning. Idag är staden restaurerad, nästan som den var före jordbävningen. Detta beror på att en privatperson med rötter i staden kort efter jordbävningen återuppbyggde staden som en traditionell grekisk by med charmiga hus och mysig atmosfär.

En semester i Danillia är ett självklart val för alla som vill att tillbringa semestern i mysig och autentisk miljö. Från Danillia har du bara några minuters bilresa till flera av ostkustens vackra stränder. Här kan man bada i det varma Medelhavet eller bara koppla av i solen. Med flera av den östra kustens mysiga semesterorter som Berbati och Kontokali, nära till hands har du också gott om möjligheter att upptäcka kustens många tavernor och små kaféer.

Från Danillia har du bara en 20 minuters bilresa till Korfus charmiga huvudstad, Korfu stad, och det korta avståndet gör staden till ett populärt resmål under semestern. Stadens rika, långa och spännande historia föregår Korfu som vi känner ön idag. Under ett besök i staden kan det också rekommenderas ett besök till den historiska fästningen, som är en del av UNESCOs lista över världsarv. I Korfu stad finns gott om affärer som erbjuder goda shoppingmöjligheter, och när det blir dags att vila benen eller hungern gör sig påmind, erbjuder staden många mysiga tavernor och kaféer.

Res till Danillia med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Danillia med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med små barn Unga par Familjer med äldre barn

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Korfu. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Sunweb Relax Cruise

Åk med din reseguide på vår egen Sunweb-båt! Detta är en dag full av roliga aktiviteter, vattensporter och avkoppling. Båten seglar vi till stranden i Kalamas där du serveras en grekisk BBQ lunch. Med vinden i håret fortsätter vi mot den blå lagunen för ett uppfriskande dopp. Glöm inte badkläderna och solskydd! *Den grekiska lunchen + en dryck inkluderar. De andra dryckerna och eventuella vattensporter kostar extra

Paxos & Antipaxos båttur

Tillsammans med Joy Cruises seglar vi till en av dem vackraste öarna i världen. På vägen kan du ta ett härligt dopp i det kristallklara vattnet utanför Anti Paxos. Glöm inte att ta med dig snorkel och badkläder så att du kan upptäcka den vackra undervattensvärlden. Du får också se den ”blå grottan” på andra sidan ön och sedan lägger vi till i den vackra autentiska byn Paxos. Här kan du strosa runt i mysiga, smala gator på egen hand och eventuellt beställa en utsökt lunch på en av de olika uteserveringarna. Njut av den vackra utsikten över Korfu, Albanien och Grekiska fastlandet på vägen hem.*Lunch och drycker ombord ingår ej.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
14ºC
17ºC
20ºC
24ºC
30ºC
33ºC
34ºC
27ºC
23ºC
18ºC
15ºC
Min
6ºC
7ºC
9ºC
10ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
17ºC
12ºC
9ºC
6ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
1,5 meter
Munskydd
Ja
Munskydd krävs inomhus. På gatorna krävs det inte. Endast när du befinner dig i ett trångt uteområde där 1,5 meters avstånd inte är möjligt.
Viktig information angående obligatoriska dokument
Läs FAQ-sidan här
Antal personer som får samlas utomhus
Nej
Det finns ingen begränsning så länge 1,5 meters avstånd upprätthålls
Tillåtet att dela boende med någon utanför ditt hushåll?
Ja
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Nej
Restauranger
Öppet
Ingen stängningstid, max 10 personer per bord. Inomhus är endast tillåtet om du har vaccinerats (14 dagar efter den senaste vaccinationen). Uteservering är möjligt för ovaccinerade personer. Denna åtgärd tillämpas inte på hotellrestauranger
Barer
Öppet
Ingen stängningstid, max 10 personer per bord. Inomhus är endast tillåtet om du har vaccinerats (14 dagar efter den senaste vaccinationen). Uteservering är möjligt för ovaccinerade personer. Denna åtgärd tillämpas inte på barer på hotell.
Klubbar, nattliv
Stängt
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Aktiviteter, attraktioner och sevärdheter
Delvis
Museum & friluftsarkeologiska platser är öppna. Endast tillåtet när du är vaccinerad eller med ett återhämtningsintyg eller med ett snabbtest inom högst 48 timmar.
Event (inomhus och utomhus)
Ej tillåtet
Förhållningsregler ang. transfer
Ja
Kapacitet på 85% av kapaciteten - privat transfer max. 2 personer. Max. 4 personer i en (hyr) bil, med undantag för familjer med barn under 18 år, då är fler personer tillåtna.
Kollektivtrafik och taxi
Tillåtet
Munskydd är obligatoriskt från 3 års ålder.
Strand
Öppet
Bra att veta
N/A