1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Danillia
Danillia

Resor till Danillia

Resor till Danillia

Danillia är en liten by som ligger i Grekland på Korfus östra kust, strax utanför semesterorten Gouvia. 1953 raserades stadens gamla hus av en kraftig jordbävning. Idag är staden restaurerad, nästan som den var före jordbävningen. Detta beror på att en privatperson med rötter i staden kort efter jordbävningen återuppbyggde staden som en traditionell grekisk by med charmiga hus och mysig atmosfär.

En semester i Danillia är ett självklart val för alla som vill att tillbringa semestern i mysig och autentisk miljö. Från Danillia har du bara några minuters bilresa till flera av ostkustens vackra stränder. Här kan man bada i det varma Medelhavet eller bara koppla av i solen. Med flera av den östra kustens mysiga semesterorter som Berbati och Kontokali, nära till hands har du också gott om möjligheter att upptäcka kustens många tavernor och små kaféer.

Från Danillia har du bara en 20 minuters bilresa till Korfus charmiga huvudstad, Korfu stad, och det korta avståndet gör staden till ett populärt resmål under semestern. Stadens rika, långa och spännande historia föregår Korfu som vi känner ön idag. Under ett besök i staden kan det också rekommenderas ett besök till den historiska fästningen, som är en del av UNESCOs lista över världsarv. I Korfu stad finns gott om affärer som erbjuder goda shoppingmöjligheter, och när det blir dags att vila benen eller hungern gör sig påmind, erbjuder staden många mysiga tavernor och kaféer.

Res till Danillia med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Danillia med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
14ºC
17ºC
20ºC
24ºC
30ºC
33ºC
34ºC
27ºC
23ºC
18ºC
15ºC
Min
6ºC
7ºC
9ºC
10ºC
14ºC
19ºC
21ºC
22ºC
17ºC
12ºC
9ºC
6ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €