Tillbaka

Resor till Danillia

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par
Familjer med små barn
Familjer med äldre barn

Resor till Danillia

Danillia är en liten by som ligger i Grekland på Korfus östra kust, strax utanför semesterorten Gouvia. 1953 raserades stadens gamla hus av en kraftig jordbävning. Idag är staden restaurerad, nästan som den var före jordbävningen. Detta beror på att en privatperson med rötter i staden kort efter jordbävningen återuppbyggde staden som en traditionell grekisk by med charmiga hus och mysig atmosfär.

En semester i Danillia är ett självklart val för alla som vill att tillbringa semestern i mysig och autentisk miljö. Från Danillia har du bara några minuters bilresa till flera av ostkustens vackra stränder. Här kan man bada i det varma Medelhavet eller bara koppla av i solen. Med flera av den östra kustens mysiga semesterorter som Berbati och Kontokali, nära till hands har du också gott om möjligheter att upptäcka kustens många tavernor och små kaféer.

Från Danillia har du bara en 20 minuters bilresa till Korfus charmiga huvudstad, Korfu stad, och det korta avståndet gör staden till ett populärt resmål under semestern. Stadens rika, långa och spännande historia föregår Korfu som vi känner ön idag. Under ett besök i staden kan det också rekommenderas ett besök till den historiska fästningen, som är en del av UNESCOs lista över världsarv. I Korfu stad finns gott om affärer som erbjuder goda shoppingmöjligheter, och när det blir dags att vila benen eller hungern gör sig påmind, erbjuder staden många mysiga tavernor och kaféer.

Res till Danillia med Sunweb

Sunweb erbjuder både billiga och bra hotell och lägenheter för din semester. På resor till Danillia med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen