1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Teneriffa
  5. Arico
Arico

Resor till Arico

Arico är ett område som ligger i den sydöstra delen av Teneriffa mellan öns huvudstad Santa Cruz och de populära turistorterna Los Cristianos och Playa de las Americas. Arico är en av de få områden på Teneriffa som har sparats från massturism och är därför den perfekta platsen för gäster som vill njuta av en semester i lugn autentisk miljö. I Arico hittar du små barer, kaféer och restauranger som inbjuder till att slappna av och njuta av semestern.

En dag på stranden i Arico

Vill du spendera dagen på stranden och bada i det salta havsvattnet finns det flera stränder i området. Du kan bland annat besöka Playa Grande, Playa de Abades och Playa Tajao, alla ligger på rimligt avstånd från Sunwebs hotell i Arico.

utflykter

Arico är en utmärkt utgångspunkt för ett antal spännande utflykter på Teneriffa. Besök till exempel den vulkaniska krateren Tiede, en av de största sevärdheterna på Teneriffa. Området är också känt för sin utmärkta klättring och om du inte har provat att klättra innan finns en klättring skola där man kan lära sig och få guidade turer.

Observera att Sunweb inte har guide på Teneriffa.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
15ºC
23ºC
21ºC
23ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
26ºC
22ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
24ºC
21ºC
18ºC
13ºC
11ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Familjer med små barn Familjer med äldre barn Äldre par Övriga

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Teneriffa. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Teide by night

Ett unikt besök till öns högsta berg Teide. På den här trevliga utflykten får du uppleva det extraordinära vulkaniska landskapet på Teide, följt av en vacker solnedgång och vi slutar med att titta på stjärnhimlen. Teide by Night. Middag ingår inte, men kan bokas under dagen via guiden för endast 15 euro per person.

Secrets of the North

En utflykt för dig som uppskattar vacker natur. Åk med vår Sunweb-guide i minibuss/jeep och utforska den gröna delen norr om ön. Under resan får du uppleva den gamla huvudstaden "La Laguna", imponerande natur, en promenad i naturen (valfritt), en av de vackraste svarta stränderna på Teneriffa och en anlagd strand med sand från Sahara.

Upptäck Tenerife

Upptäck nästan hela Teneriffa på en och samma dag! Med din egen Sunweb-guide besöker du olika byar, var och en med sin egen unika atmosfär. Du får även lite tid att utforska Puerto de la Cruz på egen hand och en utsökt trerätters lunch ingår.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.