1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Ibiza
  5. Ibiza stad
Ibiza stad

Resor till Ibiza stad

Ibiza stad är huvudstad på den berömda semesterön Ibiza. På katalanska heter den Eivissa stad. Staden är känd för sitt pulserande nattliv med kända klubbar som Privilege, Pacha och Amnesia. Förutom underhållning erbjuder staden också en fascinerande gamla  stadsdel, D'Alt Vila, där du kan promenera genom slingrande gator och gränder trappa med fantastisk utsikt över staden och hamnen. I gamla stan hittar du vackra sevärdheter som katedralen från det 14: e århundradet och det arkeologiska museet.

Hemtrevnad saknas inte i Ibiza stad. De många restauranger, barer och uteserveringar på hamnpromenaden erbjuder massor av skoj. Under sommarmånaderna ser ni här imponerande parader.

Ibiza Stad har själv inga stränder, men i den närliggande staden Playa d'en Bossa hittar du en vacker strand, där du kan njuta av olika vattensporter.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
16ºC
18ºC
19ºC
23ºC
27ºC
29ºC
30ºC
26ºC
24ºC
19ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
10ºC
11ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
19ºC
17ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med små barn Unga par Övriga

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Ibiza. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Covas Can Marca

På norra Ibiza i bukten San Miguel kan du se grottorna i Can Marca. Utflykten börjar med att du hämtas på ditt boende. På toppen av en klippa börjar utflykten, längs berget tar vi oss ner till havsnivå där du hittar ingången till grottan. En entusiastisk lokal guide ger dig en rundtur i upplysta grottorna med vattenfall. Efter detta äventyr bjuds du på en drink och efter det släpps du av på ditt boende igen.

Ibiza Offroad

Från Sant Lorenc lämnar vi i jeeparna. Under utflykten besöker du alla platser som de flesta turister vanligtvis inte får se. Du får uppleva ön natur, flora och fauna. En spännande upplevelse för både unga och gamla!

Formentera

Vid kusten av Ibiza stad ligger den vackra ön Formentera, även känd som ”Det sista paradiset i Medelhavet”. Efter en kort båttur på ca 30 minuter får du uppleva skönheten av ön själv. Vackra stränder och klart blått hav. På ön kan du utforska med båt eller cykel. Besök pittoreska platser som hamnen i La Sabina och huvudstaden San Francisco. Du kan också stanna till och njuta av panoramautsikten över El Pilar och La Mola. Es Pujols eller Cala Illetas strand är de perfekta platserna för lunch och ett dopp. Efter lunchen går bussen till en plats där du har en vacker utsikt över saltsjöarna. Du bör definitivt inte missa denna ö!

Vuelta de Ibiza & Hippiemarknaden

Från hamnen i Ibiza stad kör vi till Ibizas saltsjöar. Efter att ha tittat på sjöarna fortsätter vi till den berömda stranden "Ses Salines". Efter att ha varit på stranden kör vi vidare till den traditionella byn, Sant Josep. I Sant Josep har du tid att ta en god kopp kaffe. Efter att vi har varit i San Josep fortsätter vi till en av de stora vikarna i norr, Sant Miquel, Portinatx eller Cala de Sant Vincenc. Här kan du gå till en av restauranger eller bara koppla av på en av de vackra stränderna. Efter stranden kör vi norr ut och stannar till på hippiemarknaden. Här får du tid att titta och shoppa! Efter det besöker vi Santa Eulalia. Detta är den tredje största staden på Ibiza som är mycket mindre än till exempel Ibiza stad.

Catamaran Star Cruise

På denna utflykt åker vi katamaranen till en privat ö som heter ”Espalmador”. Denna ö köptes nyligen av tre flamländska bröder. Den här privata ön är delvis bebodd, delvis naturreservat och delvis tillgänglig för allmänheten. Efter en god lunch fortsätter vi ses Illetas eller des Cavallet, där vi har ett badstopp. Båten kommer att lägga ankar mitt i vattnet, i det klarblå havet kan du bada eller njuta av solen och utsikten från katamaranen.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsskillnad gentemot Sverige, förutom Kanarieöarna som är en timme efter.

Språk:
Det officiella språket är spanska.

Valuta:
Den officiella valutan är Euro.

Dricks:
Det är normalt att ge cirka 10% i dricks på spanska barer och restauranger.

Elektricitet:
Elförsörjningen är, liksom i Sverige, 220 volt. Stickkontakten kan dock ha en annan form. I sådana fall kan man köpa en mellandel i stormarknaden.

Vatten:
Det rekommenderas inte att dricka kranvattnet.

Mat:
Typiska spanska rätter är tapas (små rätter) och paella (ris med skaldjur).

Mobiltelefon:
Din svenska mobiltelefon fungerar även i Spanien.

Resedokument:
Du måste ha ett giltigt pass.

I Spanien finns en lag som säger att alla minderåriga som reser utan förmyndare måste ha med sig ett underteckant dokument som säger att du har deras tillåtelse att resa, detta ska inkludera en kopia av förmyndarens pass. Utan detta kan hotellet neka dig vistelse på hotellet.