Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Spanien
  4. Ibiza
  5. Ibiza stad
Ibiza stad

Resor till Ibiza stad

Ibiza stad är huvudstad på den berömda semesterön Ibiza. På katalanska heter den Eivissa stad. Staden är känd för sitt pulserande nattliv med kända klubbar som Privilege, Pacha och Amnesia. Förutom underhållning erbjuder staden också en fascinerande gamla  stadsdel, D'Alt Vila, där du kan promenera genom slingrande gator och gränder trappa med fantastisk utsikt över staden och hamnen. I gamla stan hittar du vackra sevärdheter som katedralen från det 14: e århundradet och det arkeologiska museet.

Hemtrevnad saknas inte i Ibiza stad. De många restauranger, barer och uteserveringar på hamnpromenaden erbjuder massor av skoj. Under sommarmånaderna ser ni här imponerande parader.

Ibiza Stad har själv inga stränder, men i den närliggande staden Playa d'en Bossa hittar du en vacker strand, där du kan njuta av olika vattensporter.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
16ºC
18ºC
19ºC
23ºC
27ºC
29ºC
30ºC
26ºC
24ºC
19ºC
17ºC
Min
7ºC
10ºC
10ºC
11ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
19ºC
17ºC
12ºC
10ºC

Populära boenden

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Ibiza. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Covas Can Marca

På norra Ibiza i bukten San Miguel kan du se grottorna i Can Marca. Utflykten börjar med att du hämtas på ditt boende. På toppen av en klippa börjar utflykten, längs berget tar vi oss ner till havsnivå där du hittar ingången till grottan. En entusiastisk lokal guide ger dig en rundtur i upplysta grottorna med vattenfall. Efter detta äventyr bjuds du på en drink och efter det släpps du av på ditt boende igen.

Ibiza Offroad

Från Sant Lorenc lämnar vi i jeeparna. Under utflykten besöker du alla platser som de flesta turister vanligtvis inte får se. Du får uppleva ön natur, flora och fauna. En spännande upplevelse för både unga och gamla!

Formentera

Vid kusten av Ibiza stad ligger den vackra ön Formentera, även känd som ”Det sista paradiset i Medelhavet”. Efter en kort båttur på ca 30 minuter får du uppleva skönheten av ön själv. Vackra stränder och klart blått hav. På ön kan du utforska med båt eller cykel. Besök pittoreska platser som hamnen i La Sabina och huvudstaden San Francisco. Du kan också stanna till och njuta av panoramautsikten över El Pilar och La Mola. Es Pujols eller Cala Illetas strand är de perfekta platserna för lunch och ett dopp. Efter lunchen går bussen till en plats där du har en vacker utsikt över saltsjöarna. Du bör definitivt inte missa denna ö!

Vuelta de Ibiza & Hippiemarknaden

Från hamnen i Ibiza stad kör vi till Ibizas saltsjöar. Efter att ha tittat på sjöarna fortsätter vi till den berömda stranden "Ses Salines". Efter att ha varit på stranden kör vi vidare till den traditionella byn, Sant Josep. I Sant Josep har du tid att ta en god kopp kaffe. Efter att vi har varit i San Josep fortsätter vi till en av de stora vikarna i norr, Sant Miquel, Portinatx eller Cala de Sant Vincenc. Här kan du gå till en av restauranger eller bara koppla av på en av de vackra stränderna. Efter stranden kör vi norr ut och stannar till på hippiemarknaden. Här får du tid att titta och shoppa! Efter det besöker vi Santa Eulalia. Detta är den tredje största staden på Ibiza som är mycket mindre än till exempel Ibiza stad.

Catamaran Star Cruise

På denna utflykt åker vi katamaranen till en privat ö som heter ”Espalmador”. Denna ö köptes nyligen av tre flamländska bröder. Den här privata ön är delvis bebodd, delvis naturreservat och delvis tillgänglig för allmänheten. Efter en god lunch fortsätter vi ses Illetas eller des Cavallet, där vi har ett badstopp. Båten kommer att lägga ankar mitt i vattnet, i det klarblå havet kan du bada eller njuta av solen och utsikten från katamaranen.

Praktisk information

Huvudstad:

Spaniens huvudstad är Madrid.

 

Språk:

Det officiella språket är spanska. Men du kan ofta klara dig med engelska eller tyska.

 

Tid:

Spanien har ingen tidsskillnad med Sverige. Förutom på Kanarieöarna, där det är 1 timme tidigare än i Sverige. Detta gäller både sommar- och vintertid.

 

Valuta:

Spaniens officiella valuta är euro. Att ta ut kontanter i Spanien och på Kanarieöarna är inga problem. Det finns uttagsautomater nästan överallt där du kan ta ut kontanter. Det går också bra att betala med kreditkort på många ställen.

 

Spänning:

Spänningen är 230 volt.

 

Resehandlingar:

Du måste ha ett giltigt pass eller identitetskort.

Om du inte har svenskt medborgarskap är det viktigt att kontrollera om andra regler gäller. Kontrollera med ambassaden för det land du vill resa till och de länder du reser igenom.

 

Observera!

För Spanien gäller följande:

I varje bokning måste minst en person vara 18 år eller äldre.

Att resa med korrekta handlingar är ditt eget ansvar. Sunweb kan inte hållas ansvariga för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och reseinformation, besök din lokala vårdcentral.

 

Nödnummer:

Det spanska nödnumret för polis, ambulans och brandkår är 112.

 

Mat och dryck:

Spanien är känt för tapas (små snacks) och paella (ris med skaldjur). Spanien är också känt för sangria: ett fruktigt vin som serveras i en karaff med färsk frukt.

Vattnet i Spanien är inte som det du är van vid i Sverige. Det rekommenderas inte att dricka kranvatten. Det är bäst att köpa vatten på flaska i snabbköpet eller på hotellet/lägenheten.

 

Dricks:

I Spanien är det vanligt att ge mellan 5 och 10 % i dricks.

 

Öppettider:

Butiker i Spanien är öppna måndag till lördag från 09:00-14:00 och från 16:30-20:00. I turiststäder (vid kusten) är butikerna ofta öppna längre.

 

Allmänna helgdagar:

Följande allmänna helgdagar firas i Spanien:

* 1 maj - Arbetarnas dag

* 15 augusti - Kristi himmelsfärds dag

* 12 Oktober - Spaniens nationaldag

* 1 November - Alla helgons dag

 

Viktigt att veta

Det är obligatoriskt att betala turistskatt i Katalonien och på Balearerna. Kostnaden är per person och natt, för personer som är 17 år eller äldre. Du betalar kostnaden på plats vid incheckningen och beror på antalet stjärnor under din vistelse.