1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Costa de Lisboa
  5. Lissabon
Lissabon

Resor till Lissabon

Huvudstaden Lissabon ligger vid Costa de Lisboa, där Atlanten möter infarten till floden Rio Tejo i södra Portugal. Området har generellt ett milt klimat där du kan slippa undan den kallaste vinterkyla, då det sällan blir under 10 grader och under de varmaste sommarmånaderna ligger runt 25 grader. Eftersom staden ligger vid kusten är den perfekt för både en fartfylld cityresa och en härligt avkopplande semesterresa.

 

Om du vill utforska mer av staden under din resa går det utmärkt att göra så till fots. Skulle benen bli trötta erbjuder Lissabon gott om spårvagnar. De traditionella gamla spårvagnarna går fortfarande genom centrum. Det är en upplevelse i sig själv och det perfekta sättet att njuta av allt som Lissabon har att erbjuda.

 

Upplevelser på din semester i Lissabon

 

Oavsett om du reser på en storstadsemester över helgen eller en veckas solsemester har Lissabon massor att erbjuda. I de vackra gamla kvarteren, som Alfama och Bairro Alto, kan du njuta av att promenera på smala, slingrande och pittoreska gator. Strax utanför centrum ligger den historiska stadsdelen Bélem med flera av stadens viktigaste sevärdheter. Missa inte Castelo São Jorge. Detta vackra slott är byggt uppe på den högsta de sju kullarna och ger dig fantastisk utsikt över hela staden. Besök akvariet, strosa runt i parken eller slå dig ner på ett av de många uteserveringarna. Vill du ta en paus från stadslivet ligger Parken vid den bredaste delen av floden och härifrån har du fin utsikt över den imponerande Vasco da Gama-bron.

 

Cityresa med shopping

 

Om shopping står högt på checklistan för semestern, kommer Lissabon inte göra dig besviken. Det bästa shoppingdistriktet i Lissabon är Chiado. Detta historiska kvarter ligger i hjärtat av staden med flera modemärken och antikaffärer. De smala, slingrande gatorna och de pittoreska torgen utgör en charmig atmosfär för en dags shopping. Andra trevliga shoppingområden i Lissabon är det trendiga kvarteret Principe Real och exklusiva Avenida da Liberdade. På andra sidan centrum ligger Parque das Nações, som är den gamla världsutställningen.

 

Kombinera stadsliv och badsemester

 

Eftersom Lissabon ligger nära Atlanten är stranden aldrig långt bort. Inom en halvtimme kan du vara i de livliga semesterorterna Estoril och Cascais. Detta gör Lissabon är det perfekta resmålet för en semester med både kultur och strand! 

 

Turistskatt

 

När du bor i Lissabon ska du betala turistskatt på 2 euro per person per/natt. Detta gäller endast för personer över 13 år och maximalt belopp på 7 nätter. Sunweb ansvarar inte för eventuella ändringar. Beloppet ska betalas på boendet.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
16ºC
18ºC
23ºC
24ºC
28ºC
28ºC
29ºC
26ºC
26ºC
18ºC
14ºC
Min
8ºC
10ºC
10ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
16ºC
11ºC
7ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober