Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Costa de Lisboa
  5. Estoril
Estoril

Resor till Estoril

Estoril är en elegant och trendig portugisisk badort som ligger på den vackra kusten Costa de Lisboa väster om Lissabon. Denna resort är mycket populär bland portugiserna och är mest känd för sina kasinon, många golfbanor och Formel 1-banan.

Stränder

Estoril är känt för sina vackra stränder. Tamariz Beach är Estorils mest kända strand med utsikt över Forte da Cruz. Föredrar du en lugn plats för att njuta av din stranddag? Besök då gärna Praia da Rata eller Praida da Azurjinha.

Lissabon

Tycker du om pulserande stadsliv? Se då till att besöka Lissabon! Från Estoril är det mindre än en timmes resa till den portugisiska huvudstaden. Klättra upp på Torre de Bélem eller se staden från det magnifika slottet São Jorge. Promenera på de smala gatorna i Alfama och Bairro Alto och ta en båttur på Tagusfloden. Du kommer inte att ha tråkigt i Lissabon.

Kungliga Sintra

Ett besök i Sintra är ett måste under din semester. Denna berömda stad är känd för sina berömda magnifika kungliga palats och trädgårdar, och är inte för intet ett Unesco-världsarv. Sintra är också känd för sina smala gator med färgglada hus täckta av glaserat kakel. Promenera genom de smala gatorna till centrum och besök Palacio Nacional och det moriska palatset. Slå dig ner på en terrass med ett glas portvin.

Shopping

Älskar du små butiker? Besök då gärna Estorils gamla stadskärna. I stadens centrum hittar du olika affärer och trevliga butiker. Är du en riktig shopaholic? Besök även Cascais där det finns ett stort köpcentrum.

 

Turistskatt

Turistskatten har höjts till 1 euro per person och natt, med ett maximalt belopp på 7 euro per person och vistelse, för personer som är 13 år och äldre. Andra priser gäller för barn upp till 12 år. Du betalar avgiften på plats vid incheckningen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
14ºC
16ºC
17ºC
23ºC
24ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
26ºC
18ºC
15ºC
Min
7ºC
10ºC
10ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
16ºC
11ºC
7ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober