1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Algarvekusten
  5. Praia da Rocha
Praia da Rocha

Resor till Praia da Rocha

Till Praia da Rocha i Portugal för en solig semester

Mitt på Portugals sydkust ligger badorten Praia da Rocha, som är en del av staden Portimão. Om du ser fram emot en solig strandsemester är detta platsen du vill vara på, även på vintern. Den ockrafärgade sandstranden ligger i en vik och är känd som en av Algarves vackraste stränder. Det är inte så konstigt, eftersom den sönderskurna kusten med sina imponerande klippor och röda sandstensklippor verkligen är spektakulär och sträcker sig nästan hela vägen till den mysiga badorten Praia de Luz. Här kan man alltså sola ostört med Atlantens klarblå vatten i bakgrunden. Dessutom är strandpromenaden och centrum livliga året runt. Vidare till Praia da Rocha i Portugal för en avkopplande semester vid havet. Sola, smaka på kultur och surfa från Praia da Rocha

En semester i Praia da Rocha är perfekt för en längre strandsemester. Praia da Rocha ligger ju, som namnet antyder, på stranden. Den intilliggande sandstranden Praia dos Três Castelos är också perfekt för solbad. Om du vill ha en mer urban känsla är Lagos en bra plats att åka till på grund av dess muromgärdade, bilfria gamla stadskärna full av smala gator, butiker och vitkalkade hus. Om du vill ha en aktiv semester kan du ta en hyrbil till Sagres (bredvid Salema) längst i sydväst i Algarve. Efter en timmes bilresa kan du surfa i all oändlighet här. Om du inte vill tänka på något alls under din semester kan du skämma bort dig på ett all-inclusive-hotell med utsökta äkta portugisiska måltider, bastu och naturligtvis en stor pool. Också bra om du är i grupp, eftersom alla kan välja vad de vill ha. Utflykter i Praia da Rocha och sommarvädret

Tack vare Praia da Rochas medelhavsklimat och läge skiner solen regelbundet och temperaturerna är behagliga året runt. På sommaren är det runt 25 grader, med toppar på 28 grader i augusti. På vintern är det runt 15 till 18 grader, vilket gör det till en bra destination för vintersol. Något annorlunda för en dag? Det finns mycket att göra i Algarve. I och runt Praia da Rocha söder om Portimão finns det massor att göra. Den livliga strandpromenaden är full av butiker, barer och restauranger. Under musikfestivalerna under sommarmånaderna är det ännu roligare. Om du vill se mer av området från vattnet kan du ta en båttur förbi mystiska och färgglada grottor. Under vilken årstid ska du utforska Praia da Rocha i Portugal?

Festival Praia da Rocha

Från 26 till 28 juni 2024 kommer en stor festival att äga rum på stranden i Praia da Rocha. Tänk därför på att detta kan orsaka bullerstörningar. Detta gäller även för den montering och demontering som äger rum flera veckor före och efter evenemanget.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
18ºC
22ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
26ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober