Tillbaka

Resor till Monte Gordo

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par
Soloresa
Familjer med äldre barn

Resor till Monte Gordo

Breda sandstränder så långt ögat når – Detta är vad man kan förvänta sig på resor till Monte Gordo, som ligger nere vid en 18 km lång strand, så här blir det ingen trängsel på stranden.

Monte Gordo ligger bara 3 km från gränsen mellan Spanien och Portugal, i den östra delen av Algarve. Här hittar du alla ingredienser för en avkopplande semester. På stranden kan du sola dagen lång medan barnen gräver kanaler och bygger sandslott vid strandkanten. Det finns också massor av vattensportaktiviteter för både stora och små. Längs stranden löper stadens långa huvudgatan där du kan köpa en glass på de små glassbarerna, hitta dina semesterminnen i souvenirbutiker eller slå dig ner på en av de många restaurangerna som serverar ett bra urval av utsökta portugisiska rätter och även mer internationella klassiker. I centrum ligger stadens stora kasino där du kan prova lyckan.

Det korta avståndet till spanska gränsen öppnar möjligheterna för massor av utflykter och vi rekommenderar en resan till den spanska staden Vila Real de Santo António, bara 3 km från Monte Gordo. Resan kan göras med bil men kan också hyra en cykel, då vägen dit är mycket vacker.

Om du föredrar att stanna på den andra sidan av den portugisiska gränsen finns det bland annat gott om golfbanor Nära Monte Gordo. Du kan också spendera dagen på en flodbåt uppför floden Guadiana eller köra ett runt och uppleva det fascinerande landskapet och dess pittoreska byar.

 

Res med Sunweb till Monte Gordo

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry där du kan laga de egna semestermåltiderna

På resor till Monte Gordo med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider kan nås på telefon. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och kan komma att ändras. Det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av låg närvaro.

a picture
Ria Formosa båttur

Strax innan du landade på med flyget såg du kanske det vackra naturreservatet på öarna? Denna båttur får du upptäcka mångfalden på öarna och stränder i naturparken Ria Formosa. Under denna tur kan du se fyren på Farol Island. Vi gör ett stopp vid Isla Deserta där du kan ta ett dopp eller en promenad. Då besöker vi ön Culatra med ett 1 timmes 30 minuters stopp före lunchen. Du får möjlighet att prova bläckfisk "Feijoada" eller blandad fiskgrill i en fiskeby med endast 1000 invånare. Under pausen kan du också njuta av stranden. Sedan fortsätter till Bay of Armona Island där vi kommer att göra ett stopp - den här gången i 30 minuter. Vi återvänder sedan till kuststaden Olhão med olika tonfiskfabriker, en stor fiskehamn och typiska vita kubhus. Dessa hus har plana tak, där fiskarna lät sin fisk torka. Denna tur är en av de bästa om du vill uppleva området Ria Formosa och de omgivande vackra öarna. Kaptenen är din guide och ger dig information om området, flora och fauna. Lunch ingår.

a picture
4x4 Jeepsafari

Gör dig redo för en dag med massor av upplevelser på den portugisiska landsbygden. Jeepen kör på små, slingrande vägar genom det vackra landskapet. Längs vägen besöker vi charmiga små byar som ger intrycket av att vara små tidsluckor som inte har ändrats på årtionden. Dagen bjuder också på en god traditionell portugisisk lunch. Kom ihåg badkläder, det kommer att finnas tid för ett svalkande dopp.

a picture
Loulé bondmarknad

Ett besök i den vackra staden Loulé med omgivning. Möt lokalbefolkningen, helgmarknaderna och dess moriska ursprung. Du kan fritt gå runt på marknaden och utforskar de smala shoppinggatorna. Den lokala marknaden ligger i ett moriskt palats bär du kan köpa färska matvaror och artefakter. Du kan också besöka det moriska slottet med en 2000 år lång historia. Halvdagsutflykt.

a picture
Sevilla citytrip

Andalusiens huvudstad är en av de vackraste städerna i Spanien. Du har möjlighet att besöka Maria Luisa-parken, den berömda Plaza de España, den judiska kvarteren (Barrio de Santa Cruz) och Alcazar-palatset, den kungliga familjens bostad. Du kan också se den vackra arkitekturen från 1929 Expo och den nyaste Expo-platsen 1992. Macarena-basilikan är också värt ett besök. Det finns tid att shoppa, äta en god tapas-lunch eller besöka den största gotiska katedralen i världen. Lunch och entréavgifter ingår inte.

Temperatur per månad

Till toppen