1. Hem
  2. Solresor
  3. Portugal
  4. Alentejo
  5. Evora
Evora

Resor till Evora

Evora är Alentejos huvudstad. Denna stad är utan tvekan en av de mest sevärda i Portugal . Det speciella med denna stad är att den finns med på Unescos världsarvslista. Om du vill ta del av mycket kultur under din semester är en resa till Evora perfekt för dig. Det välskötta och bäst bevarade romerska Dianatemplet (200-talet), Loios-kyrkan, den romersk-gotiska katedralen (1100-talet) och Bone Chapel får du absolut inte missa när du bokar en semester till Evora. Detta är bara ett litet urval av de sevärdheter som staden Evora har att erbjuda. Men Evora är också en universitetsstad, och du kommer utan tvekan att träffa många studenter på de många små kaféerna och terrasserna i centrum. Akropolis ligger i den äldsta delen av Evora. Den här delen av staden består av smala slingrande gator med vita hus och en mängd konst- och hantverksbutiker. Här känner du verkligen att du är långt borta från allting.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
19ºC
18ºC
18ºC
24ºC
28ºC
34ºC
32ºC
31ºC
22ºC
21ºC
16ºC
Min
3ºC
7ºC
7ºC
8ºC
12ºC
12ºC
15ºC
15ºC
14ºC
13ºC
12ºC
7ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Portugals huvudstad är Lissabon.

Språk:

Det officiella språket är portugisiska, men du kan också använda engelska eller franska.

Tid:

I Portugal är det en timme tidigare än i sverige.

Valuta:

Den officiella valutan är euro. Du kan med ditt bankkort ta ut pengar i en av det många bankomaterna. Betalning i (större) butiker är också möjligt med bankkort. Dessutom kan du betala med ditt kreditkort på flera platser. Detta är inte möjligt på små restauranger och butiker.

Volt:

Du behöver inte en adapter då det är 220 volt i uttagen.

Resedokument:

- Svenskt ID eller pass.

- ID är obligatoriskt för barn under 12 år.

- För personer under 18 år som reser utan vuxna krävs ett undertecknat uttalande från föräldrarna och / eller vårdgivaren. Detta kan begäras.

- Resedokumenten måste vara giltiga under hela vistelsen i Portugal.

- Om du inte har en svensk nationalitet rekommenderar vi att du kontaktar ambassaden eller konsulatet.

- Att ha rätt och giltiga resedokument är alltid ditt eget ansvar.

 

Observera!

 

För Portugal:

Om du reser med en grupp där ingen är äldre än 18 år, kan bokningen komma att inte godkänns. Det kan också begäras på hotellet/lägenheten. Detta fastställs i lag i Portugal. Sunweb kan inte hållas ansvarig för detta.

 

Vaccination:

För aktuell information om vaccinationer och annan hälso- och resedata är det bäst att besöka webbplatsen för Institute of Tropical Medicine: https://www.itg.be/

Telefoni:

Du kan ringa med din mobiltelefon i Portugal. Vi rekommenderar att du begränsar detta så mycket som möjligt på grund av de höga kostnaderna. Fråga din leverantör om detta innan du åker på avresa. Om du vill använda internet via din telefon rekommenderar vi att du gör det via ett trådlöst nätverk. Stäng alltid av din dataroaming utomlands.

Nödnummer:

Nödnumret i Portugal för polis, ambulans och brandkår är 112.

Mat och dryck:

Under din semester i Portugal kommer du att njuta av det utsökta portugisiska köket. Vad sägs om Cataplana (en gryta av skaldjur med kokt skinka) eller kyckling Piri-Piri, fin och kryddig! Detta i kombination med ett gott glas vin eller en uppfriskande öl.

Dricks:

Det är vanligt i Portugal att lämna dricks mellan 5% och 10% i barer och restauranger.

Öppettider:

Butikerna i Portugal är öppna från måndag till fredag från 9 till 13 och från 15 till 19. På lördag är butikerna öppna från 9 till 13. Butiker är ofta öppna längre på turist- (bad) platser.

Högtider:

I Portugal firar portugiserna följande helgdagar:

- 1 maj Labor Day

- 10 juni av poeten Camoes

- 15 augusti, antagande

- Republikdag 5 oktober