Tillbaka

Resor till Mljet Island - Pomena

Populärt resmål för:

Äldre par

Resor till Miljet Island

Mljet Island är en naturskön pärla utanför Dubrovniks kust i Kroatien. Ön är den sydligaste ön i Adriatiska havet och är både en av de grönaste och vackraste öarna i Kroatien.

Njut av den vackra naturen på Mljet Island

Mljet Island är nästan 100 km² stor, 3,2 km på sin bredaste punkt och är till stor del täckt av pinjeskog. Besökare kommer till Mljet Island för att njuta av lugnet och det vackra landskapet. Här möts du av en avslappnad atmosfär och många av öns 1100 invånare livnär dig på produktion av vin, oliver och getost. På Mljet Island finns flera vackra stenstränder, klart vatten och ett rikt undervattensliv, vilket gör ön perfekt för alla som snorklar och dyker. Ön är också en utmärkt för vandring och cykling.

Pomena ligger idylliskt på norra delen av Mljet Island, inte långt från öns två saltvattens sjöar. Pomena är en liten fiskeby med några hotell, några kaféer, restauranger och några souvenirbutiker. Det är också i Pomena som turbåtar från bland annat Dubrovnik och Korcula lägger till på dagsutflykter för att uppleva öns skönhet.

Upptäck Dubrovnik

När du är semestrar på Mljet Island rekommenderas det att ta en dagstur till den medeltida staden Dubrovnik, som är med på UNESCO: s lista över världsarvsliv. Här kan du uppleva spännande historiska platser och inte minst en helt unik atmosfär.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Inga utflykter erbjuds från Orebic och Korčula.

a picture
Stadstur genom Dubrovniks gamla stad

Vi besöker den gamla och helt muromgärdade stadskärnan i Dubrovnik som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Med sina branta kullerstensgator, marmorerade platser, kloster, kyrkor och palats är känns en tur genom Dubrovnik som en promenad genom tiden.

a picture
Montenegro

Åk med på en resan till södra Montenegro. Det lilla landet med stor naturlig skönhet och ett enormt kulturarv. Beundra fjordarna, bergen och öarna som ligger utspridda längs bukten. Vi besöker också den gamla staden Kotor. Höjdpunkten på resan är den gamla staden Perast och Our Lady of the Rock Island.

a picture
Ökryssning

Med vinden i håret besöker vi de vackraste platserna vid Adriatiska kusten. Vi åker förbi ögruppen Elafieten medan det kristallklara havet passera dig förbi. Vi besöker även den gröna tallön Koločep, den stora ön Šipan samt ön Lopud. Ombord på skeppet kommer du att serveras god lunch med grillad färsk fisk.

Temperatur per månad

Till toppen