Tillbaka

Resor till Orebic

Destination image

Populärt resmål för:

Unga par
Äldre par

Resor till Orebic

I Orebic kan du uppleva den kroatiska skärgården från dess vackraste sida. Den lilla hamnen ligger tryggt skyddad av Ilijabjerget som håller den kalla nordanvinden borta från staden och säkrar de varma temperaturerna från tidig vår till sen höst.

Orebic ligger på den södra kusten av den natursköna halvön Pelješac utanför Dubrovniks kust, ca 2 timmar från Dubrovnik. Staden har under många år varit en populär hamnstad, där fartyg har lagt till så att besättningen verkligen kunnat njuta av sin tid på land. Idag är staden en populär semesterort som erbjuder underbar atmosfär, intressanta sevärdheter och ett fantastiskt landskap. Orebics hamn är stadens hjärta, och här kan du promenera runt och titta på båtarna eller slå dig ner på ett av kaféerna.

Längs strandpromenaden finns flera trevliga restauranger med utsikt över skärgården, och vill du njuta av dagen på stranden, bör du besöka stranden Trstenica, som är Pelješacs mest populära strand och ligger ca 700 meter från hamnen. Stranden är ca 1 km lång och mycket barnvänlig. På flera platser längs stranden är vattnet grunt, vilket gör stranden till ett populärt utflyktsmål för familjer som vill njuta av dagar i solen med utsikt över den klara, turkosa kanalen.

Orebic erbjuder också en mängd olika kulturella upplevelser som inkluderar flera kyrkor, stadens lilla sjöfartsmuseum och Franziskaner klostret, som ligger strax utanför staden.

 

Res till Orebic med Sunweb

På resor till Orebic med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Sunweb har inga guider på destinationen. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Inga utflykter erbjuds från Orebic och Korčula.

a picture
Stadstur genom Dubrovniks gamla stad

Vi besöker den gamla och helt muromgärdade stadskärnan i Dubrovnik som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Med sina branta kullerstensgator, marmorerade platser, kloster, kyrkor och palats är känns en tur genom Dubrovnik som en promenad genom tiden.

a picture
Montenegro

Åk med på en resan till södra Montenegro. Det lilla landet med stor naturlig skönhet och ett enormt kulturarv. Beundra fjordarna, bergen och öarna som ligger utspridda längs bukten. Vi besöker också den gamla staden Kotor. Höjdpunkten på resan är den gamla staden Perast och Our Lady of the Rock Island.

a picture
Ökryssning

Med vinden i håret besöker vi de vackraste platserna vid Adriatiska kusten. Vi åker förbi ögruppen Elafieten medan det kristallklara havet passera dig förbi. Vi besöker även den gröna tallön Koločep, den stora ön Šipan samt ön Lopud. Ombord på skeppet kommer du att serveras god lunch med grillad färsk fisk.

Temperatur per månad

Till toppen