1. Hem
  2. Solresor
  3. Kroatien
  4. Dubrovnik kusten
  5. Cavtat
Cavtat

Resor till Cavtat

Resor till Cavtat

Cavtat ligger vid den vackra Dubrovnik kusten, ca 20 kilometer söder om Dubrovniks historiska centrum i Kroatien. Vackra, välbevarade stenhus med gröna fönsterluckor kantar de smala gatorna i Cavtat, och en promenad runt staden känns som ett besök till en annan tid. Den charmiga medeltida staden är omgiven av cypresser, som är vackert ramar in stadens genuina atmosfär med eleganta restauranger och bra hotell.

I Cavtats vackra gamla hamn tronar St Nicholas kyrktorn upp sig över hamngatan. Hamnen är en populär plats att ta en promenad och njuta av de vackra omgivningarna. Den är också välbesökt av både stora och lyxiga båtar, men också små lokala fiskebåtar.

På den palmkantade strandpromenaden, som går från hamnen, finns ett antal barer och restauranger där du hittar både lokala kroatiska specialiteter och internationella rätter, som kan avnjutas till fantastisk utsikt över den vackra bukten. Ca 15 minuters bilresa från Cavtat, i Mlini, ligger en idyllisk stenstrand gömd mellan grönskande bergssluttningar. Här kan du bada i det kristallklara vattnet och njuta av solen i en solstol, som kan hyras på stranden.

Ett besök till sagolika Dubrovnik kan verkligen rekommenderas under semestern. Stadens välförtjänta plats på UNESCOs lista över världskulturarv understryker dess historiska betydelse och inte minst dess många fascinerande sevärdheter.

Ta en promenad på stadsmuren, och njuta av alla vackra utsiktspunkter, eller utforska de små gränderna mellan vackra katedraler och uttrycksfulla barockherrgårdar. Från Cavtat kan du också besöka ytterligare ett land under en semestern. Från staden, har du nämligen bara 15 kilometer till Montenegros landsgräns.

 

Res till Cavtat med Sunweb

När du reser med sunweb till Cavtat med sunweb kommer du bo på ett hotell som antingen ligger vid kusten, nära eller vid en strand. Med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Sunweb har inga guider på destinationen. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Populärt resmål för:

Unga par Äldre par Familjer med äldre barn Övriga

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Dubrovniks kust. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Stadstur genom Dubrovniks gamla stad

Vi besöker den gamla och helt muromgärdade stadskärnan i Dubrovnik som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Med sina branta kullerstensgator, marmorerade platser, kloster, kyrkor och palats är känns en tur genom Dubrovnik som en promenad genom tiden.

Montenegro

Åk med på en resan till södra Montenegro. Det lilla landet med stor naturlig skönhet och ett enormt kulturarv. Beundra fjordarna, bergen och öarna som ligger utspridda längs bukten. Vi besöker också den gamla staden Kotor. Höjdpunkten på resan är den gamla staden Perast och Our Lady of the Rock Island.

Ökryssning

Med vinden i håret besöker vi de vackraste platserna vid Adriatiska kusten. Vi åker förbi ögruppen Elafieten medan det kristallklara havet passera dig förbi. Vi besöker även den gröna tallön Koločep, den stora ön Šipan samt ön Lopud. Ombord på skeppet kommer du att serveras god lunch med grillad färsk fisk.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
8ºC
13ºC
17ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
32ºC
24ºC
21ºC
16ºC
12ºC
Min
1ºC
7ºC
10ºC
10ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
17ºC
13ºC
9ºC
5ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter i slutna områden, 1,5 meter i öppna områden.
Munskydd
Ja
Obligatoriskt i alla stängda områden och i öppna områden där det inte är möjligt att hålla 2 meters avstånd (exempelvis livsmedelsbutiker etc.).
Viktig information angående obligatoriska dokument
Läs FAQ-sidan här
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max. 100 personer tillsammans utomhus.
Dela boende med andra
Ja
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Nej
Restauranger
Öppet
Restauranger och kaféer har endast terrasser öppna. Öppet mellan 06:00 – 24:00
Barer
Öppet
Restauranger och kaféer har endast terrasser öppna. Öppet mellan 06:00 – 24:00
Klubbar, Nattliv
Öppet
Restauranger och kaféer har endast terrasser öppna. Öppet mellan 06:00 – 24:00
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Alkohol säljas inte mellan 24:00 till 06:00. Öppet till klockan 22:00.
Attraktioner, aktiviteter och sevärdheter
Öppet
Alkohol säljas inte mellan 22:00 till 06:00; arbetstid till 22.00. Öppet till klockan 22:00
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Tillåtet med tillstånd från myndighet
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Kollektivtrafik och taxi
Öppet
Inga restriktioner, munskydd är obligatoriskt och social distansering (om möjligt)
Strand
Öppet
Bra att veta
Ja

Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer här.

Följ Ambassadens reseinformation.