Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Kroatien
  4. Dubrovnik kusten
  5. Cavtat
Cavtat

Resor till Cavtat

Resor till Cavtat

Cavtat ligger vid den vackra Dubrovnik kusten, ca 20 kilometer söder om Dubrovniks historiska centrum i Kroatien. Vackra, välbevarade stenhus med gröna fönsterluckor kantar de smala gatorna i Cavtat, och en promenad runt staden känns som ett besök till en annan tid. Den charmiga medeltida staden är omgiven av cypresser, som är vackert ramar in stadens genuina atmosfär med eleganta restauranger och bra hotell.

I Cavtats vackra gamla hamn tronar St Nicholas kyrktorn upp sig över hamngatan. Hamnen är en populär plats att ta en promenad och njuta av de vackra omgivningarna. Den är också välbesökt av både stora och lyxiga båtar, men också små lokala fiskebåtar.

På den palmkantade strandpromenaden, som går från hamnen, finns ett antal barer och restauranger där du hittar både lokala kroatiska specialiteter och internationella rätter, som kan avnjutas till fantastisk utsikt över den vackra bukten. Ca 15 minuters bilresa från Cavtat, i Mlini, ligger en idyllisk stenstrand gömd mellan grönskande bergssluttningar. Här kan du bada i det kristallklara vattnet och njuta av solen i en solstol, som kan hyras på stranden.

Ett besök till sagolika Dubrovnik kan verkligen rekommenderas under semestern. Stadens välförtjänta plats på UNESCOs lista över världskulturarv understryker dess historiska betydelse och inte minst dess många fascinerande sevärdheter.

Ta en promenad på stadsmuren, och njuta av alla vackra utsiktspunkter, eller utforska de små gränderna mellan vackra katedraler och uttrycksfulla barockherrgårdar. Från Cavtat kan du också besöka ytterligare ett land under en semestern. Från staden, har du nämligen bara 15 kilometer till Montenegros landsgräns.

 

Res till Cavtat med Sunweb

När du reser med sunweb till Cavtat med sunweb kommer du bo på ett hotell som antingen ligger vid kusten, nära eller vid en strand. Med Sunweb ingår alltid flyg och hotell. Sunweb har inga guider på destinationen. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
8ºC
13ºC
17ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
32ºC
24ºC
21ºC
16ºC
12ºC
Min
1ºC
7ºC
10ºC
10ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
17ºC
13ºC
9ºC
5ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:

Kroatiens huvudstad heter Zagreb.

Språk:

Det officiella språket är kroatiska. På de flesta platser talas också tyska. I turistområdena talar många även engelska.

Tidsskillnad:

Det finns ingen tidsskillnaden mellan Sverige och Kroatien

Valuta:

Den officiella valutan är euro. I turiststäder (vid havet) finns det vanligtvis flera bankomater. Vill du betala med kreditkort? Dessa accepteras också på många ställen.

 

El:

Spänningen är 220 volt, som i Sverige. uttagen är också samma.

Pass:

Svenskar måste ha ett giltigt pass när du anländer till Kroatien.

Telefon:

I Kroatien kan du ringa med din svenska leverantören om internationella samtal ingår i ditt abonemang. En avgift tillkommer oftast för samtal till Sverige, samt samtal inom Kroatien. Vill du ansluta till Internet via telefon rekommenderar vi att du använder trådlöst nätverk, eftersom det är ofta är dyrt att använda dataroaming.

Nödsituation:

Numret för räddningstjänsten i Kroatien (polis, ambulans och brandkår) är 112

Dricks:

Det är vanligt att man i Kroatien ger ca 10-15% dricks om du är nöjd med servicen.

Öppettider:

Butiker i Kroatien är öppen måndag till fredag ​​från 08:00 till 20:00. På lördag och söndag öppnar butikerna 14:00. Stormarknader är öppen måndag till lördag från 06:00 till 19:30