Tillbaka

Resor till Lopud Island

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par

Resor till Lopud Island

I Kroatiens förtrollande vackra skärgård ligger den lummiga ön Lopud. Ön ligger omgiven av det klarblå Adriatiska havet, och över hela ön kan du njuta av fantastisk utsikt över havet, Dubrovnik kusten och grönskande grannöarna.

Lopud Island med sin ringa storlek på 4,6 km2 är perfekt för en semester med fokus på ren avkoppling i lugna, natursköna omgivningar. Här finns bara en enda stad, som lämpligen också har fått namnet Lopud. Staden, liksom resten av ön är bilfri, vilket bara understryker det lugn som råder i Lopud.

Stadens hjärta är den stämminingsfulla hamnpromenaden där du kan strosa förbi vackra gamla hus längs Adriatiska havet. Här finns flera trevliga restauranger och en liten strand. Det är också från Lopuds hamn kan se öns mest kända landmärke, Franciscan klostret.

Trots sin ringa storlek erbjuder Lopud Island massor av kulturella- och naturupplevelser. Ön har inte mindre än 30 kyrkor, som bär på många intressanta historier om Lopuds långa fascinerande historia. Redan vid inseglingen till ön kommer du märka att Lopud är lite av en naturskatt. Öns frodiga, kuperade terräng bjuder in till sköna vandringar. Längs den 11 km långa kustlinjen går en väg som leder dig runt nästan hela ön och på vägen passerar du den ena hisnande utsiktsplatsen efter den andra.

Från staden Lopud leder en stig tvärs över ön Lopud Islands sandstrand. Stranden är långgrund och ligger i en vik omgiven av gröna bergssluttningar. Här kan du koppla av och njuta av solen i den mjuka sanden, eller så kan du ge dig ut på snorkling eller dykning för att utforska det kristallklara vattnet.

Hamnen i Lopud är en perfekt bas för en rad spännande utflykter med Dubrovnik kusten. Från hamnen avgår dagligen båtförbindelser till Trsteno, Orasac, Zaton och särskilt Dubrovnik. Särskilt Dubrovnik är ett måste att besöka på din semester i Lopud Island. Det är även möjligt att göra utflykter till Cavtat och Montenegro under vistelsen.

 

Res till Lopud med Sunweb

På resor till Lopud Island med Sunweb ingår flyg och hotell. Vi landar på Dubrovnik flygplats och åker med båt från Dubrovniks hamn till hamnen i Lopud. Båtturen ingår i priset och tar 1 timme och 30 minuter. Sunweb har ingen skandinavisk guideservice på Lopud Island. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Inga utflykter erbjuds från Orebic och Korčula.

a picture
Stadstur genom Dubrovniks gamla stad

Vi besöker den gamla och helt muromgärdade stadskärnan i Dubrovnik som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Med sina branta kullerstensgator, marmorerade platser, kloster, kyrkor och palats är känns en tur genom Dubrovnik som en promenad genom tiden.

a picture
Montenegro

Åk med på en resan till södra Montenegro. Det lilla landet med stor naturlig skönhet och ett enormt kulturarv. Beundra fjordarna, bergen och öarna som ligger utspridda längs bukten. Vi besöker också den gamla staden Kotor. Höjdpunkten på resan är den gamla staden Perast och Our Lady of the Rock Island.

a picture
Ökryssning

Med vinden i håret besöker vi de vackraste platserna vid Adriatiska kusten. Vi åker förbi ögruppen Elafieten medan det kristallklara havet passera dig förbi. Vi besöker även den gröna tallön Koločep, den stora ön Šipan samt ön Lopud. Ombord på skeppet kommer du att serveras god lunch med grillad färsk fisk.

Temperatur per månad

Till toppen