1. Hem
  2. Solresor
  3. Kroatien
  4. Dubrovnik kusten
  5. Lopud Island
Lopud Island

Resor till Lopud Island

Resor till Lopud Island

I Kroatiens förtrollande vackra skärgård ligger den lummiga ön Lopud. Ön ligger omgiven av det klarblå Adriatiska havet, och över hela ön kan du njuta av fantastisk utsikt över havet, Dubrovnik kusten och grönskande grannöarna.

Lopud Island med sin ringa storlek på 4,6 km2 är perfekt för en semester med fokus på ren avkoppling i lugna, natursköna omgivningar. Här finns bara en enda stad, som lämpligen också har fått namnet Lopud. Staden, liksom resten av ön är bilfri, vilket bara understryker det lugn som råder i Lopud.

Stadens hjärta är den stämminingsfulla hamnpromenaden där du kan strosa förbi vackra gamla hus längs Adriatiska havet. Här finns flera trevliga restauranger och en liten strand. Det är också från Lopuds hamn kan se öns mest kända landmärke, Franciscan klostret.

Trots sin ringa storlek erbjuder Lopud Island massor av kulturella- och naturupplevelser. Ön har inte mindre än 30 kyrkor, som bär på många intressanta historier om Lopuds långa fascinerande historia. Redan vid inseglingen till ön kommer du märka att Lopud är lite av en naturskatt. Öns frodiga, kuperade terräng bjuder in till sköna vandringar. Längs den 11 km långa kustlinjen går en väg som leder dig runt nästan hela ön och på vägen passerar du den ena hisnande utsiktsplatsen efter den andra.

Från staden Lopud leder en stig tvärs över ön Lopud Islands sandstrand. Stranden är långgrund och ligger i en vik omgiven av gröna bergssluttningar. Här kan du koppla av och njuta av solen i den mjuka sanden, eller så kan du ge dig ut på snorkling eller dykning för att utforska det kristallklara vattnet.

Hamnen i Lopud är en perfekt bas för en rad spännande utflykter med Dubrovnik kusten. Från hamnen avgår dagligen båtförbindelser till Trsteno, Orasac, Zaton och särskilt Dubrovnik. Särskilt Dubrovnik är ett måste att besöka på din semester i Lopud Island. Det är även möjligt att göra utflykter till Cavtat och Montenegro under vistelsen.

 

Res till Lopud med Sunweb

På resor till Lopud Island med Sunweb ingår flyg och hotell. Vi landar på Dubrovnik flygplats och åker med båt från Dubrovniks hamn till hamnen i Lopud. Båtturen ingår i priset och tar 1 timme och 30 minuter. Sunweb har ingen skandinavisk guideservice på Lopud Island. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen.

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Dubrovniks kust. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Stadstur genom Dubrovniks gamla stad

Vi besöker den gamla och helt muromgärdade stadskärnan i Dubrovnik som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Med sina branta kullerstensgator, marmorerade platser, kloster, kyrkor och palats är känns en tur genom Dubrovnik som en promenad genom tiden.

Montenegro

Åk med på en resan till södra Montenegro. Det lilla landet med stor naturlig skönhet och ett enormt kulturarv. Beundra fjordarna, bergen och öarna som ligger utspridda längs bukten. Vi besöker också den gamla staden Kotor. Höjdpunkten på resan är den gamla staden Perast och Our Lady of the Rock Island.

Ökryssning

Med vinden i håret besöker vi de vackraste platserna vid Adriatiska kusten. Vi åker förbi ögruppen Elafieten medan det kristallklara havet passera dig förbi. Vi besöker även den gröna tallön Koločep, den stora ön Šipan samt ön Lopud. Ombord på skeppet kommer du att serveras god lunch med grillad färsk fisk.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
7ºC
13ºC
16ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
31ºC
24ºC
21ºC
15ºC
12ºC
Min
0ºC
6ºC
9ºC
10ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
13ºC
8ºC
3ºC

Lokala förhållningsregeler

Plats
Status
Regler
Avstånd på offentliga platser
Ja
2 meter i slutna områden, 1,5 meter i öppna områden.
Munskydd
Ja
Obligatoriskt i alla stängda områden och i öppna områden där det inte är möjligt att hålla 2 meters avstånd (exempelvis livsmedelsbutiker etc.).
Viktig information angående obligatoriska dokument
Läs FAQ-sidan här
Antal personer som får samlas utomhus
Ja
Max. 100 personer tillsammans utomhus.
Dela boende med andra
Ja
Utegångsförbud eller andra tider med olika regler?
Nej
Restauranger
Öppet
Restauranger och kaféer har endast terrasser öppna. Öppet mellan 06:00 – 24:00
Barer
Öppet
Restauranger och kaféer har endast terrasser öppna. Öppet mellan 06:00 – 24:00
Klubbar, Nattliv
Öppet
Restauranger och kaféer har endast terrasser öppna. Öppet mellan 06:00 – 24:00
Livsmedelsbutiker och apotek
Öppet
Alkohol säljas inte mellan 24:00 till 06:00. Öppet till klockan 22:00.
Attraktioner, aktiviteter och sevärdheter
Öppet
Alkohol säljas inte mellan 22:00 till 06:00; arbetstid till 22.00. Öppet till klockan 22:00
Event (inomhus och utomhus)
Tillåtet
Tillåtet med tillstånd från myndighet
Förhållningsregler ang. transfer
N/A
Kollektivtrafik och taxi
Öppet
Inga restriktioner, munskydd är obligatoriskt och social distansering (om möjligt)
Strand
Öppet
Bra att veta
Ja

Ladda ner appen ”UD Resklar” för den senaste informationen angående ditt resmål. Läs mer här.

Följ Ambassadens reseinformation.