Sidan du letade efter existerar inte längre. Vi har omdirigerat dig till ett land, region, eller annan relevant sida.
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Kroatien
  4. Dubrovnik kusten
  5. Kolocep Island
Kolocep Island

Resor till Kolocep Island

Resor till Kolocep Island

Letar du efter en lugn och avkopplande semester är Kolocep Island utanför Dubrovnik-kusten ett utmärkt val för din semester i Kroatien. Ön är bara 2,5 km² stor och är för närvarande bebodd av 165 personer.

Lugn och ro på Kolocep Island

Kolocep Island är en av Kroatiens sydligaste öar och nås med båt från Dubrovnik på ca. 20 minuter. Ön är till stor del täckt av skog och har två mindre bostadsområden samt några enkla hotell. Kolocep Island är bilfri, vilket i hög grad bidrar till den fridfulla atmosfären.

Upptäck Dubrovnik-kusten

Vill du uppleva mer än den lilla ön finns det goda båtförbindelser till både fastlandet och den närliggande ön, Lupud som är väl värd ett besök under semestern. Det rekommenderas även starkt att göra en dagstur till den spännande medeltida staden Dubrovnik som är med på UNESCO:s lista över världsarvsarv. Här kan du verkligen känna historiens vingslag och du kommer snart att upptäcka varför denna stad valdes som inspelningsplats för många av scenerna i den populära tv-serien Game of Thrones. Vill du göra en längre utflykt är det bara några kilometer till Montenegro, så du har möjlighet att uppleva två länder under din semester.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
12ºC
10ºC
16ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
31ºC
24ºC
21ºC
15ºC
11ºC
Min
5ºC
4ºC
9ºC
10ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
12ºC
8ºC
4ºC

Uppdaterad information om ditt resmål

För uppdateringar gällande regeringens reserådgivning och corona-åtgärder på resmålet, besök svenska ambassadens hemsida. Observera att denna information kan ändras och att du därför bör kontrollera den kontinuerligt fram till avresan.

Populära boenden

Utflykter

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Dubrovniks kust. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan. Få mer inspiration till vad som kan upplevas på ditt resmål och boka dina utflykter på https://excursions.sunweb.com/

Stadstur genom Dubrovniks gamla stad

Vi besöker den gamla och helt muromgärdade stadskärnan i Dubrovnik som finns med på UNESCO’s världsarvslista. Med sina branta kullerstensgator, marmorerade platser, kloster, kyrkor och palats är känns en tur genom Dubrovnik som en promenad genom tiden.

Montenegro

Åk med på en resan till södra Montenegro. Det lilla landet med stor naturlig skönhet och ett enormt kulturarv. Beundra fjordarna, bergen och öarna som ligger utspridda längs bukten. Vi besöker också den gamla staden Kotor. Höjdpunkten på resan är den gamla staden Perast och Our Lady of the Rock Island.

Ökryssning

Med vinden i håret besöker vi de vackraste platserna vid Adriatiska kusten. Vi åker förbi ögruppen Elafieten medan det kristallklara havet passera dig förbi. Vi besöker även den gröna tallön Koločep, den stora ön Šipan samt ön Lopud. Ombord på skeppet kommer du att serveras god lunch med grillad färsk fisk.

Praktisk information

Huvudstad:

Kroatiens huvudstad heter Zagreb.

Språk:

Det officiella språket är kroatiska. På de flesta platser talas också tyska. I turistområdena talar många även engelska.

Tidsskillnad:

Det finns ingen tidsskillnaden mellan Sverige och Kroatien

Valuta:

Den officiella valutan är Kuna (1 Kuna = ca 1 kr). Det är möjligt att växla pengar på många hotell och banker. De vanligaste kreditkorten kan användas på de större turistorterna, här finns också bankomater där du kan ta ut upp till 2 000 kuna per dag.

El:

Spänningen är 220 volt, som i Sverige. uttagen är också samma.

Pass:

Svenskar måste ha ett giltigt pass när du anländer till Kroatien.

Telefon:

I Kroatien kan du ringa med din svenska leverantören om internationella samtal ingår i ditt abonemang. En avgift tillkommer oftast för samtal till Sverige, samt samtal inom Kroatien. Vill du ansluta till Internet via telefon rekommenderar vi att du använder trådlöst nätverk, eftersom det är ofta är dyrt att använda dataroaming.

Nödsituation:

Numret för räddningstjänsten i Kroatien (polis, ambulans och brandkår) är 112

Dricks:

Det är vanligt att man i Kroatien ger ca 10-15% dricks om du är nöjd med servicen.

Öppettider:

Butiker i Kroatien är öppen måndag till fredag ​​från 08:00 till 20:00. På lördag och söndag öppnar butikerna 14:00. Stormarknader är öppen måndag till lördag från 06:00 till 19:30