1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Santorini
  5. Perissa
Perissa

Resor till Perissa

Perissa är en liten by vid havet på Santorinis sydöstra kust. Byn har en långsträckt lavastrand med berget Mesa Vouna som tornar upp sig över stranden på den norra sidan. Perissa fortsätter till byn Perivolos och tillsammans har de öns längsta strand. Båda stränderna är fantastiska, men Perivolos är mer känd som en feststrand. En förlängning av Santorinis nattliv, men på dagen!

 

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
13ºC
15ºC
20ºC
19ºC
21ºC
28ºC
28ºC
29ºC
25ºC
24ºC
19ºC
14ºC
Min
6ºC
9ºC
10ºC
9ºC
13ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
18ºC
11ºC
6ºC

Populära boenden

Utflykter

För att få dig på semesterhumör vill vi ge dig lite inspiration för roliga utflykter, nedan är våra gästers favoriter. De angivna priserna är vägledande, rabatter gäller för spädbarn och barn. Observera att allt kan ändras. Vill du ta del av en av dessa resor? Boka då dessa och andra utflykter med vår reseguide, via vårat kontaktcenter eller lokal representant, när du anländer på din destination.

Caldera Kryssning

Varje dag seglar vi med vårt vackra tremastade skepp av trä längs kalderan, till den imponerande vulkanen, sedan besöker vi de varma källorna (möjlighet att bada) och ön Thirassia (möjlighet till lunch). Denna aktivitet får du absolut inte missa under din semester här på Santorini!

Caldera Kryssning med solnedgång

Kombinera ovanstående aktivitet med ett besök i den magiska staden Oia* och njut av den fantastiska solnedgången. Kryssa förbi de imponerande klipporna i kalderan och upplev Santorinis unika solnedgång från vattnet. En buffé ombord ingår i priset. Detta är en kväll att minnas.

Arkeologisk busstur till Akrotiri och Röda stranden

Besök klostret Profitis Ilias, Megalochori (en traditionell by), utgrävningarna i Akrotiri (12,- entré ingår ej), ett stopp vid den berömda Röda stranden i 30 minuter, och ett simstopp vid Perivolos-stranden i 1 timme. Som avslutning på dagen stannar du till vid en av vingårdarna inkl. Gratis vinprovning.

Santorinis magiska platser

Besök klostret Profitis Ilias, upptäck byn Pyrgos som är en av de pittoreska byarna på ön, de arkeologiska utgrävningarna i Akrotiri (12,- entré ingår ej), ett stopp vid Röda stranden i 30 minuter. Sedan ett besök i huvudstaden Fira, här har du fri tid att vandra runt, ta underbara bilder på utsikten och kalderan. Dagens sista stopp blir i den berömda byn Oia för världens vackraste solnedgång. Upplev det med egna ögon!

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €