Solresor
Skidresor
Kryssningar
  • Startsida
Erbjudanden
  1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Santorini
  5. Öhoppning Cyclades
Öhoppning Cyclades

Resor till Öhoppning Cyclades

Kykladerna är en av de vackraste skärgårdarna i Grekland. Små bebodda och obebodda vulkaniska öar, mitt i det azurblå havet. Segla från en speciell plats till en annan. Alla öar har sin egen specifika karaktär, även om avstånden är små. Santorini när det är som bäst, med de typiska vita husen och de blå taken. Det livliga och hippa Mykonos, det bördiga och gröna Naxos med superstränder och de vackra, pittoreska Paros.

 

Santorini

Santorini, den mest kända ön i Kykladerna, skapades av en vulkan som nu är vilande. De vita husen och de blå kupoltaken, vackra solnedgångar, varma källor och arkeologiska utgrävningar, är Grekland när det är som bäst. Du kommer att bo de sista nätterna (cirka 4) på ett 3 -stjärnigt hotell från Sunweb, eller ett 3 -stjärnigt hotell som kan jämföras med ett från Sunweb.

 

Mykonos

I norra delen av Kykladerna ligger den vackra ön Mykonos. Det är känt för sitt pulserande nattliv, med hippa barer och fantastiska nattklubbar. Men precis som de andra öarna i Kykladerna är Mykonos också känt för sina vitkalkade hus och många kyrkor med ljusblå kupoltak. Centrum av Mykonos stad med sina härliga, smala gator, fulla av butiker är även en plats dit folk gillar att besöka. Ön har vackra sandstränder och azurblått havsvatten. Du kommer att bo  på ett 3 -stjärnigt hotell från Sunweb, eller ett 3 -stjärnigt hotell som liknar ett från Sunweb.

 

Naxos

Naxos är den största och mest bördiga ön i Kykladerna och ligger ungefär mitt i Egeiska skärgården. Ön är mycket grön och består av vackra sandstränder, pittoreska byar, berg och stenar i havet. Bra ö att koppla av ett tag på! Du kommer att bo på ett 3 -stjärnigt hotell från Sunweb, eller ett 3 -stjärnigt hotell som liknar ett från Sunweb.

 

Paros

Härliga, pittoreska Paros är den tredje största ön i Kykladerna. Förutom de ojämna klipporna med sandstränder, fina vikar och de pittoreska byarna, är Paros känt för sin marmor och röda / vita vin av hög kvalitet! Du kommer att bo på  3 -stjärnigt hotell från Sunweb, eller 3 -stjärnigt hotell som liknar ett från Sunweb.

Överallt upplever du den typiska grekiska känslan, en drink i hamnen, en utsökt måltid. Och sedan är det vidare till nästa ö. Det är oändlig njutning under öhoppning i Grekland!

 

Observera!

Du kan välja vilka öar du vill besöka och du kan välja mellan en 8-dagars, 15-dagars och 21-dagars resa. Programmet är så nära som möjligt kopplat till flygtiderna. Det är dock möjligt att du måste vänta en stund på färjens avgång. Det är också möjligt att färjan redan har åkt på grund av en sen ankomst med flyg till Santorini. I så fall stannar du en natt på Santorini och du lämnar nästa dag med färja. Färjebiljetterna ingår i priset.

Observera att du alltid återvänder från Naxos, Paros eller Mykanos 1 dag tidigare för att övernatta i Santorini.

På dessa öar betalar du turistskatten till hotellet vid avresa, detta varierar från 1 till 4 euro per natt.

Resplanen för öhoppning kan ändras hela tiden. Du kommer att få den slutliga resplanen på plats. När du bokar mer än 1 rum är det möjligt att rummen är indelade på olika platser på ön.

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €