Tillbaka

Resor till Kalathos

Destination image

Populärt resmål för:

Övriga
Familjer med äldre barn
Unga par
Äldre par

Resor till Kalathos

Den lilla staden Kalathos ligger på Rhodos östkust, i närheten av Lindos. Kalathos ligger i vackra natursköna omgivningar, nere vid den 4 km långa stranden. Eftersom det inte finns så många turister här ännu, är Kalathos fylld med äkta grekisk atmosfär. Det är här grekerna själva bor, vilket innebär att stämningen i byn är genomsyrad av den lokala grekiska kulturen, relativt skyddad från massturism.

Den 4 km långa kustremsan bjuder på ett otal små tavernor, där du kan njuta av utsikten över havet i sällskap av ett glas Retsina och en läcker grekisk måltid. Kalathos ligger mitt i mellan Lindos och Lardos, och bägge två kan lätt nås med buss. I Lindros kan du promenera runt i gatorna som omges av de vita husen som gett staden smeknamnet ”den vita staden”. Här får du inte heller missa Akropolis – citadellet som skyddat staden i århundraden. Är du ute efter mer liv och rörelse ska du bege dig till öns huvudstad Rhodos stad där du hittar shopping, sevärdheter och nattliv.

Stadens avslappnade atmosfär gör den lämplig för dig som åker på semester för att ladda upp batterierna i vackra omgivningar och vill se Grekland från en mer traditionell sida. Eftersom staden ligger så centralt på östkusten är Kalathos en perfekt utgångspunkt för att ge sig ut och utforska resten av ön, antingen via buss eller hyrbil.

 

Res med Sunweb till Kalathos

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell med massor av anläggningar för barn och trevliga lägenhetsboenden där man har möjlighet att tillaga sina egna måltider. På våra billiga resor till Kalathos med Sunweb ingår alltid flyg, transfer, hotell och guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre
Resor till Kalathos

Flyginformation

Flygbolag och restider
Stockholm Arlanda:

Sunweb flyger från Stockholm till Rhodos på lördagar under hela säsonger, samt tisdagar, torsdagar och söndagar under högsäsong med Norwegian.

OBS: Uppehåll från mitten på juni till sista juli.

Köpenhamn Kastrup:

Sunweb flyger från Köpenhamn till Rhodos på tisdagar och fredagar under hela säsongen med SAS, Norwegian och Primera Air.

- Två extra avgångar 26 juni och 14 augusti.

Flyg och biljetter

Flygresan tar ca 3 timmar och 30 minuter. Flygtider kan ändras och vi anger därför preliminära flygtider, när flygtider sätts, finns de också på vår hemsida, gör de inte det har inte vi fått dem än. Du kan lägga till bagage i bokningssteg 1 och priset för detta varierar mellan olika flygbolag.

Vi rekommenderar att du är på flygplatsen 2 timmar innan avgång, incheckningen stänger 45 minuter före avgång.

Resedokument ska skrivas ut och tas med på resan. På biljetten anges avgångs och ankomsttider i lokaltider, hotellreservation, måltider, transfer mellan flygplatsen och hotellet och bagage. Du får ditt boarding-pass och stolsnummer på flygplatsen. Var extra uppmärksam på avresetiderna vid sena avgångar – kom ihåg att datumet ändras vid midnatt.

Ankomst och transfer

När du anländer på destinationen och har gått igenom tull och bagageutlämningen möts du upp av våra guider eller en representant från Sunweb. Här får du vårt välkomstbrev med reseinformation samt utflyktsprogram och visas till din transferbuss.

Transfer ingår alltid i våra priser när du bokar en paketresa med flyg och hotell hos Sunweb. Transfern genomförs med antingen vanlig buss, minibuss eller taxi och körs av lokalt anställda. I vissa fall kommer det också finnas en skandinavisk guide med på bussen.

Transfertider:
  • Afandou: ca 75 minuter
  • Faliraki: ca 75 minuter
  • Ialyssos och Ixia: ca 40 minuter
  • Kalathos: ca 105 minuter
  • Kalithea: ca 50 minuter
  • Kiotari: ca 150 minuter
  • Kolymbia: ca 80 minuter
  • Lahania: ca 180 minuter
  • Lindos: ca 120 minuter
  • Rhodos stad: ca 40 - 90 minuter

Observera att angivna tidtabeller för transfer är exklusive eventuella stopp för måltider, toalettbesök och gäster som ska av på hotell längs vägen.

Temperatur per månad

Karta

Till toppen