Tillbaka

Resor till Kalathos

Destination image

Populärt resmål för:

Familjer med äldre barn
Soloresa

Resor till Kalathos

Den lilla staden Kalathos ligger på Rhodos östkust, i närheten av Lindos. Kalathos ligger i vackra natursköna omgivningar, nere vid den 4 km långa stranden. Eftersom det inte finns så många turister här ännu, är Kalathos fylld med äkta grekisk atmosfär. Det är här grekerna själva bor, vilket innebär att stämningen i byn är genomsyrad av den lokala grekiska kulturen, relativt skyddad från massturism.

Den 4 km långa kustremsan bjuder på ett otal små tavernor, där du kan njuta av utsikten över havet i sällskap av ett glas Retsina och en läcker grekisk måltid. Kalathos ligger mitt i mellan Lindos och Lardos, och bägge två kan lätt nås med buss. I Lindros kan du promenera runt i gatorna som omges av de vita husen som gett staden smeknamnet ”den vita staden”. Här får du inte heller missa Akropolis – citadellet som skyddat staden i århundraden. Är du ute efter mer liv och rörelse ska du bege dig till öns huvudstad Rhodos stad där du hittar shopping, sevärdheter och nattliv.

Stadens avslappnade atmosfär gör den lämplig för dig som åker på semester för att ladda upp batterierna i vackra omgivningar och vill se Grekland från en mer traditionell sida. Eftersom staden ligger så centralt på östkusten är Kalathos en perfekt utgångspunkt för att ge sig ut och utforska resten av ön, antingen via buss eller hyrbil.

 

Res med Sunweb till Kalathos

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell med massor av anläggningar för barn och trevliga lägenhetsboenden där man har möjlighet att tillaga sina egna måltider. På våra billiga resor till Kalathos med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

Du kan boka olika utflykter på plats. Din reseguide kan ge dig mer information om detta under välkomstmötet. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) deltar gratis. Dessa rabatter (vanligtvis) gäller inte inträdesavgifter, mat och dryck. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse.

a picture
Jeepsafari

En imponerande resa genom Rhodos berg, från norr- till sydkusten. Vi går offroad i naturen för att upptäcka en annan sida av Rhodos.

a picture
Lindos By Boat

Du går med vår guide längs den vackra kusten till Lindos. Här får du tid att besöka Lindos, du kan välja om du vill gå med guiden till Acropolis eller utforska själv. Båten gör ett uppfriskande badstopp både på vägen dit och på vägen tillbaka.

a picture
Symi

Symi kallas svampön p.g.a. De naturliga tvättsvamparna som tillverkas här . Du får att besöka svampfabriken och en liten rundtur i staden. Sedan kommer du att segla till andra sidan ön där vi får besöka klostret.

a picture
Ötur

Besök jätte korset på Filerimos och ett traditionellt grekiskt gammalt hus. Du kommer också att besöka Profitis Illias: en traditionell kyrka nära en brunn med vacker utsikt över ön. Som avslut på dagen besöker vi Seven Springs, de sju naturliga källorna.

Temperatur per månad

Till toppen