Tillbaka

Resor till Kalathos

Destination image

Resor till Kalathos

Den lilla staden Kalathos ligger på Rhodos östkust, i närheten av Lindos. Kalathos ligger i vackra natursköna omgivningar, nere vid den 4 km långa stranden. Eftersom det inte finns så många turister här ännu, är Kalathos fylld med äkta grekisk atmosfär. Det är här grekerna själva bor, vilket innebär att stämningen i byn är genomsyrad av den lokala grekiska kulturen, relativt skyddad från massturism.

Den 4 km långa kustremsan bjuder på ett otal små tavernor, där du kan njuta av utsikten över havet i sällskap av ett glas Retsina och en läcker grekisk måltid. Kalathos ligger mitt i mellan Lindos och Lardos, och bägge två kan lätt nås med buss. I Lindros kan du promenera runt i gatorna som omges av de vita husen som gett staden smeknamnet ”den vita staden”. Här får du inte heller missa Akropolis – citadellet som skyddat staden i århundraden. Är du ute efter mer liv och rörelse ska du bege dig till öns huvudstad Rhodos stad där du hittar shopping, sevärdheter och nattliv.

Stadens avslappnade atmosfär gör den lämplig för dig som åker på semester för att ladda upp batterierna i vackra omgivningar och vill se Grekland från en mer traditionell sida. Eftersom staden ligger så centralt på östkusten är Kalathos en perfekt utgångspunkt för att ge sig ut och utforska resten av ön, antingen via buss eller hyrbil.

 

Res med Sunweb till Kalathos

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive-hotell med massor av anläggningar för barn och trevliga lägenhetsboenden där man har möjlighet att tillaga sina egna måltider. På våra billiga resor till Kalathos med Sunweb ingår alltid flyg, transfer, hotell och guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre
Resor till Kalathos

Utflykter

Fjärilsdalen & Den gamla stadsdelen

På denna utflykt kommer du att besöka två av Rhodos mest kända attraktioner. Vi åker först till Petaloudes, även känd som Fjärilsdalen. Här lever tusentals fjärilar och du kan skåda fina färgglada fjärilarna på en vandring genom dalen. Efter denna naturupplevelse kör vi med buss till Rhodos gamla stadselen. Här ser vi ruinerna av Apollons tempel, Rhodos Akropolis och den gamla amfiteatern. Sedan får du tid att gå runt på egen hand och njuta av en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa.

Jeepsafari

Upplev Rhodos vackra natur i öppna jeepar. Vi kör över kullar, på små vägar och i terräng genom skogen. Längs vägen kan du njuta av en spektakulär utsikt över Rhodos och öns vackra vikar. På denna resa får du se sidor av Rhodos som man aldrig annars skulle sett. Vid lunchtid äter vi en picknick i närheten av en liten kyrka. Dagen avslutas med ett uppfriskande dopp i havet så glöm inte att ta med badkläder och handduk.

Symi

Vi seglar från hamnen i Rhodos stad till den vackra ön Symi där de venetianska husen byggda i sten möter dig redan vid inseglingen. Tidigare var ön känd för sin tillverkning av naturliga tvättsvampar och dessa säljs i många butiker längs de smala gränderna. Det rekommenderas att äta fisk till lunch eftersom ön är full av nyfångad fisk. Efter några timmar på egen hand tar vi oss till Panormiti på den sydliga delen av ön där det berömda klostret St. Michele ligger.

Fethiye

Under din semester på Rhodos har du möjligheten för att kombinera två helt olika kulturer. Vi seglar till Fethyie i Turkiet, där vi besöker först den antika amfiteatern i Telmessos. Därefter kör vi med buss till de berömda lykiska kungliga gravarna som är uthuggna i klipporna. Efter det kör vi genom den övergivna staden Karmylassos som gömmer på både grekisk och turkisk historia. Tillbaka i Fethiye får ni tid att utforska, då kan man promenera genom de smala gränderna i gamla stan där det finns goda möjligheter att shoppa. Du kan också besöka den lilla fiskmarknaden och köpa färsk fisk som restaurangerna sedan tillagar precis efter dina önskemål. En härlig dag med upplevelser som du sent kommer att glömma.

Temperatur per månad

Till toppen