Tillbaka

Resor till Lardos

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Familjer med små barn
Vänner
Familjer med äldre barn

Resor till Lardos

På den sista sträckan på vägen som går till Lardos kan du se frigående getter som njuter av skuggan av de många olivträden. I denna by flyter allt lite långsammare, vilket du också kommer märka vid ankomsten till Lardos. Denna lilla traditionell grekiska by ligger på Rhodos södra kust och erbjuder en lugn och avkopplande semesteratmosfär. Längs huvudgatan hittar du mysiga kaféer, glassbarer, souvenirbutiker och små familjedrivna tavernor, där både turister och den vänliga lokalbefolkningen brukar njuta av läcker grekisk mat. Trots sin ringa storlek erbjuder denna lilla ort alla anläggningar du kan förvänta dig av en modern semesterort. Stadens nattliv är framförallt centrerat runt hotellen men letar du efter ett större utbud kan du ta buss eller taxi till Lindos.

Bara 7 km från Lardos ligger en av Rhodos mest populära attraktioner, den charmiga staden Lindos. Stadens vitkalkade hus, smala gator och många takrestauranger genomsyras av grekisk charm. Lindos slingrar sig upp längs en stenig sluttning, och på toppen ligger Akropolis antika tempelruiner, som verkligen är värt ett besök. Du kan hyra bil eller cykel om du vill utforska närområdet och det arrangeras även shoppingutflykter till öns största stad Rhodos stad på den norra kusten samt till den turkiska Marmariskusten.

Lardos är omgiven av vackra vandringsleder där du kan njuta av naturupplevelser i kuperad terräng. Gör även ett besök till Lardos strand där solstolar inbjuder till avkoppling i solen.

 

Res med Sunweb till Lardos

Sunweb erbjuder bland annat både billiga och bra All Inclusive-hotell och lägenheter med pentry för din semester. På resor till Lardos med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

 

OBS:

Från och med 1 januari 2018 kommer turistskatt utkrävas i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 5 kr

Hotell / lägenheter klass 3: 15 kr

Hotell / lägenheter klass 4: 30 kr

Hotell / lägenheter klass 5: 40 kr

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

Du kan boka olika utflykter på plats. Din reseguide kan ge dig mer information om detta under välkomstmötet. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) deltar gratis. Dessa rabatter (vanligtvis) gäller inte inträdesavgifter, mat och dryck. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter avviker från beskrivningen eller ställs in på grund av bristande intresse.

a picture
Jeepsafari

En imponerande resa genom Rhodos berg, från norr- till sydkusten. Vi går offroad i naturen för att upptäcka en annan sida av Rhodos.

a picture
Lindos By Boat

Du går med vår guide längs den vackra kusten till Lindos. Här får du tid att besöka Lindos, du kan välja om du vill gå med guiden till Acropolis eller utforska själv. Båten gör ett uppfriskande badstopp både på vägen dit och på vägen tillbaka.

a picture
Symi

Symi kallas svampön p.g.a. De naturliga tvättsvamparna som tillverkas här . Du får att besöka svampfabriken och en liten rundtur i staden. Sedan kommer du att segla till andra sidan ön där vi får besöka klostret.

a picture
Ötur

Besök jätte korset på Filerimos och ett traditionellt grekiskt gammalt hus. Du kommer också att besöka Profitis Illias: en traditionell kyrka nära en brunn med vacker utsikt över ön. Som avslut på dagen besöker vi Seven Springs, de sju naturliga källorna.

Temperatur per månad

Till toppen