Tillbaka

Resor till Panormos

Destination image

Populärt resmål för:

Äldre par
Unga par

Resor till Panormos

På den vackra kusten mellan Rethymnon och Heraklion på norra Kreta hittar du den lilla fiskebyn Panormos - den perfekta platsen för de som söker lugn och avkoppling på sin semester till Kreta. Panormos är omgivet av ett kuperat landskap och stadens hus ligger spridda över bergen runt den lilla stadskärnan. Stadens hjärta är den lilla fiskehamnen, där små färgglada fiskebåtar ligger och guppar längs piren. I Panormos hittar du en handfull mysiga lokala tavernor där du kan njuta av de läckra rätterna som Grekland är så känt för.

Trots sin blygsamma storlek kan du välja mellan två stränder i Panormas. Stadens härliga sandstrand Limanaki Beach är väl skyddad av hamnens vågbrytare, och när det är lågvatten är det klara vattnet perfekt för familjer med barn. Ca. 200 meter väster om Limanaki Beach ligger Panormos andra sandstrand, som också är en härlig sandstrand. Öster om denna hittas en stenstrand i viken som är perfekt för att uppleva livet under vattnet.

Panormos ligger ca. 22 kilometer från Rethymnon och är en utmärkt utgångspunkt för en mängd spännande utflykter. Från Panormos finns det dagliga bussar till Rethymnon och till Kretas huvudstad Heraklion. I Retmynon kan du Upptäck stadens gamla stadsdel som erbjuder smala, slingrande gator, mysig atmosfär och ett bra utbud av bra restauranger. Om du vill uppleva livet i en grekisk storstad ska du bege dig till Heraklion. Här hittar du flera spännande museer och en stor marknad i centrum varje vecka.

 

Res till Panormos med Sunweb

På resor till Panormos med Sunweb ingår flyg, hotell och guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

Utflyktsinformation

På Kreta kan du boka utflykter lokalt. Priserna kan variera per destination och beror på hur långt bort du bor. Observera: inte alla utflykter är tillgängliga för alla resmål, din guide kan ge dig mer information på plats. De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Särskilda barnpriser gäller för barn. När du bokar minst 2 utflykter får du 10 % rabatt per utflykt!

a picture
Spinalonga

Vi kör med buss till den pittoreska hamnen i Agios Nikolaos. Här går du ombord på en båt och seglar genom Mirabello bukten till ön Spinalonga. Under resan kommer du att höra om öns fascinerande historia. Spinalonga är en före detta spetälskakoloni som sedan 1953 har varit obebodd. Efter detta spännande besök i Spinalonga seglar vi vidare till ön Kolokita. I den vackra bukten bjuder vi på en lunch ombord. Tillbaka i Agios Nikolaos får du en timme på egen hand för att strosa runt i hamnen eller njuta av en kopp kaffe.

a picture
Marknad i Heraklion

Upplev den grekiska marknaden i huvudstaden Heraklion och promenera sedan längs med shoppninggatorna.

a picture
Smaka på Kreta

Har du länge velat veta hur den en riktigt god tzatsiki görs eller hur man kan göra en vacker vas av en bit lera? Upptäck de autentiska byarna och njut av läcker lunch med en grekisk familj. Det blir en unik dag med vår egen guide.

a picture
Samariaravinen

Är den största naturliga ravinen (ca. 18 kilometer) i Europa! För dig som vill sätta din uthållighet på prov organiserar Sunweb denna utmanande utflykt till Samariaravinen, som har beskrivits som den vackraste nationalparken i Europa. Efter denna långa promenad tar vi båt tillbaka till byn Chora Skafion där bussen väntar för hemresan.

Temperatur per månad

Till toppen