1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Kreta
  5. Panormos
Panormos

Resor till Panormos

Resor till Panormos

På den vackra kusten mellan Rethymnon och Heraklion på norra Kreta hittar du den lilla fiskebyn Panormos - den perfekta platsen för de som söker lugn och avkoppling på sin semester till Kreta. Panormos är omgivet av ett kuperat landskap och stadens hus ligger spridda över bergen runt den lilla stadskärnan. Stadens hjärta är den lilla fiskehamnen, där små färgglada fiskebåtar ligger och guppar längs piren. I Panormos hittar du en handfull mysiga lokala tavernor där du kan njuta av de läckra rätterna som Grekland är så känt för.

Trots sin blygsamma storlek kan du välja mellan två stränder i Panormas. Stadens härliga sandstrand Limanaki Beach är väl skyddad av hamnens vågbrytare, och när det är lågvatten är det klara vattnet perfekt för familjer med barn. Ca. 200 meter väster om Limanaki Beach ligger Panormos andra sandstrand, som också är en härlig sandstrand. Öster om denna hittas en stenstrand i viken som är perfekt för att uppleva livet under vattnet.

Panormos ligger ca. 22 kilometer från Rethymnon och är en utmärkt utgångspunkt för en mängd spännande utflykter. Från Panormos finns det dagliga bussar till Rethymnon och till Kretas huvudstad Heraklion. I Retmynon kan du Upptäck stadens gamla stadsdel som erbjuder smala, slingrande gator, mysig atmosfär och ett bra utbud av bra restauranger. Om du vill uppleva livet i en grekisk storstad ska du bege dig till Heraklion. Här hittar du flera spännande museer och en stor marknad i centrum varje vecka.

 

Res till Panormos med Sunweb

På resor till Panormos med Sunweb ingår flyg, hotell och guideservice under hela säsongen, och våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Vi erbjuder spännande utflykter. Transfer till och från hotellet ingår ej, men kan bokas till i bokningsprocessen.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
15ºC
16ºC
19ºC
19ºC
24ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
22ºC
19ºC
17ºC
Min
9ºC
10ºC
12ºC
12ºC
16ºC
20ºC
23ºC
24ºC
20ºC
16ºC
12ºC
11ºC

Populära boenden

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €