Tillbaka

Resor till Liapades

Destination image

Populärt resmål för:

Familjer med små barn

Resor till Liapades

Liapades ligger omgivet av stora skogsområden på den grekiska ön Korfus norra kust, ca 20 km nordväst om Korfu stad. Det fantastiska landskapet som omger staden gör den till en idealisk semesterort för alla som vill tillbringa semestern i traditionella och autentiska miljöer.

Trots Liapades blygsamma storlek är det lätt att gå vilse i staden, eftersom stadsplaneringen är upplagd likt en labyrint av smala, slingrande gator som för dig runt stadens lilla centrum. Stadsbilden präglas av färgglada fasader, kullerstensgator och pittoreska balkonger där gröna växter slingrar sig upp över räcket. Runt om på stadens gator ligger affärer och lokala tavernor. På torget kan du njuta av en kopp kaffe eller en öl på någon av de små barer och kaféer som erbjuder skydd från den varma middagssolen under torgets höga träd.

Liapades strand ligger ca 1,5 från den gamla stadskärnan. Den mysiga stranden är bara 100 meter lång och har fantastisk utsikt över det turkosa havet och de grönskande klipporna som vackert stiger upp ur havet. Stranden består av småsten, och här finns möjlighet att hyra solstolar och parasoll eller en kanot, som ger dig möjlighet att paddla ut till en av de avsides bukterna som bara kan nås från havet.

Liapades läge gör staden perfekt för utflykter både till öst- och västkusten. Bara tio minuters bilresa bort ligger den natursköna staden Palaiokastritsa där du kan njuta av autentisk grekisk atmosfär och flera underbara sandstränder. Är du ute efter mer liv och rörelse ligger Korfu stad, öns största stad bara 19 km bort och den livliga staden Gouvia bara 11 km från Liapades.

 

Res med Sunweb Liapades

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive med massor av anläggningar för barn och mer exklusiva hotell, för vuxna och par som gärna vill njuta av en semester med en touch av lyx.

På våra billiga resor till Liapades med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Läs mer Läs mindre

Utflykter

a picture
Utflyktsinformation

De angivna priserna är vägledande och det är möjligt att utflykter ställs in eller avviker från beskrivningen på grund av bristande intresse. Barn (3 till 11 år) får 50% rabatt och bebisar (0 till 2 år) går gratis. Dessa rabatter gäller vanligtvis inte för inträdesavgifter, mat och dryck. Bor du i södra delen av ön? Tänk på att de flesta utflykter utgår från norra Korfu och att du måste ta dig till upphämtningsplatserna på egen hand. Kostnaderna för detta står du själv för.

a picture
Upptäck Korfu

Under ledning av en guide utforskar vi alla höjdpunkter på ön under en dag. Under denna dag kommer du att uppleva Sisi-palatset och den vackra staden Paleokastritsa. Dagen avslutas också med en kort promenad genom Korfu stads centrum. Under lunchpausen kommer du att introduceras för det grekiska köket.

a picture
Sunweb Boat BBQ

Från Korfu stad tar båten styrning vi mot Kalamas sandstrand (nära Igoumenitsa på grekiska fastlandet). Medan vi njuter av sol, hav och vattensporter (valbart), grillar båtens besättning kyckling och förbereder sallad, tzatziki och vin. Efter den goda lunchen kastar vi ankare vid "Blue Lagoon" för ett badstopp. Här kan du dyka i det vackra, klara vattnet. Glöm inte ditt badkläder!

a picture
Jeepsafari

Denna dag är en perfekt kombination av adrenalin, natur och vackra platser. Vi kör längs Ropa Valley och Korfus höga berg! Vi besöker också byn Aleimatades där du har fantastisk utsikt över Korfu stad. Vi tar en därefter en lunch i Perithia och på eftermiddagen fortsätter resan!

a picture
Upptäck norra Korfu

Upptäck all den skönhet som norra Korfu har att erbjuda. Vi besöker den mångsidiga hamnstaden Kassiopi, där du har fantastisk utsikt över Albanien och Canal D'amour. Vi besöker ett nunnekloster och fantastiska Port Timoni.

Temperatur per månad

Till toppen