1. Hem
  2. Solresor
  3. Grekland
  4. Korfu
  5. Liapades
Liapades

Resor till Liapades

Resor till Liapades

Liapades ligger omgivet av stora skogsområden på den grekiska ön Korfus västra kust, ca 20 km nordväst om Korfu stad. Det fantastiska landskapet som omger staden gör den till en idealisk semesterort för alla som vill tillbringa semestern i traditionella och autentiska miljöer.

Trots Liapades blygsamma storlek är det lätt att gå vilse i staden, eftersom stadsplaneringen är upplagd likt en labyrint av smala, slingrande gator som för dig runt stadens lilla centrum. Stadsbilden präglas av färgglada fasader, kullerstensgator och pittoreska balkonger där gröna växter slingrar sig upp över räcket. Runt om på stadens gator ligger affärer och lokala tavernor. På torget kan du njuta av en kopp kaffe eller en öl på någon av de små barer och kaféer som erbjuder skydd från den varma middagssolen under torgets höga träd.

Liapades strand ligger ca 1,5 från den gamla stadskärnan. Den mysiga stranden är bara 100 meter lång och har fantastisk utsikt över det turkosa havet och de grönskande klipporna som vackert stiger upp ur havet. Stranden består av småsten, och här finns möjlighet att hyra solstolar och parasoll eller en kanot, som ger dig möjlighet att paddla ut till en av de avsides bukterna som bara kan nås från havet.

Liapades läge gör staden perfekt för utflykter både till öst- och västkusten. Bara tio minuters bilresa bort ligger den natursköna staden Palaiokastritsa där du kan njuta av autentisk grekisk atmosfär och flera underbara sandstränder. Är du ute efter mer liv och rörelse ligger Korfu stad, öns största stad bara 19 km bort och den livliga staden Gouvia bara 11 km från Liapades.

 

Res med Sunweb Liapades

Sunweb erbjuder både billiga och bra All Inclusive med massor av anläggningar för barn och mer exklusiva hotell, för vuxna och par som gärna vill njuta av en semester med en touch av lyx.

På våra billiga resor till Liapades med Sunweb ingår alltid flyg, hotell och skandinavisk guideservice under hela säsongen. Våra guider besöker ditt hotell eller ett i närheten flera gånger under semestern. Transfer till och från hotellet är inte inkluderat i priset, men finns som tillval i bokningsprocessen. Vi erbjuder spännande utflykter, som utförs av en skandinavisk eller engelsktalande guide.

Temperatur per månad

januari jan
februari feb
mars mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
augusti aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max
10ºC
15ºC
18ºC
19ºC
24ºC
30ºC
32ºC
34ºC
27ºC
23ºC
18ºC
14ºC
Min
2ºC
7ºC
8ºC
9ºC
14ºC
18ºC
20ºC
21ºC
17ºC
13ºC
9ºC
3ºC

Populära boenden

Populärt resmål för:

Äldre par Familjer med äldre barn

Utflykter

Utflyktsinformation

Vi erbjuder ett bra urval av utflykter på din resa till Korfu. Nedan kan du se våra gästers favoritutflykter, men vi erbjuder även fler på plats. De angivna priserna är endast vägledande och det finns ofta specialrabatter för barn och bebisar. Det är möjligt att utflyktsprogrammet kan avvika från beskrivningen eller ställas in på grund av bristande efterfrågan.

Sunweb Relax Cruise

Åk med din reseguide på vår egen Sunweb-båt! Detta är en dag full av roliga aktiviteter, vattensporter och avkoppling. Båten seglar vi till stranden i Kalamas där du serveras en grekisk BBQ lunch. Med vinden i håret fortsätter vi mot den blå lagunen för ett uppfriskande dopp. Glöm inte badkläderna och solskydd! *Den grekiska lunchen + en dryck inkluderar. De andra dryckerna och eventuella vattensporter kostar extra

Paxos & Antipaxos båttur

Tillsammans med Joy Cruises seglar vi till en av dem vackraste öarna i världen. På vägen kan du ta ett härligt dopp i det kristallklara vattnet utanför Anti Paxos. Glöm inte att ta med dig snorkel och badkläder så att du kan upptäcka den vackra undervattensvärlden. Du får också se den ”blå grottan” på andra sidan ön och sedan lägger vi till i den vackra autentiska byn Paxos. Här kan du strosa runt i mysiga, smala gator på egen hand och eventuellt beställa en utsökt lunch på en av de olika uteserveringarna. Njut av den vackra utsikten över Korfu, Albanien och Grekiska fastlandet på vägen hem.*Lunch och drycker ombord ingår ej.

Praktisk information

Huvudstad:
Huvudstad är Aten.

Tidsskillnad:
Grekland är 1 timme före Sverige.

Språk:
Det officiella språket är grekiska. Men du klarar dig på engelska (och delvis på tyska).

Valuta:
Den officiella valutan är euro.

Dricks:
Det är normalt att ge 10 % av totalbeloppet i dricks på barer och restauranger i Grekland.

Elektricitet:
220 Volt.

Vatten:
Det rekommenderas att inte dricka vattnet från kranen.

Mat:
Typiska grekiska maträtter är bland annat Souvlaki, Tzatziki och Mousaka.

Mobiltelefon:
En svensk mobil fungerar normalt sett även i Grekland. Kontrollera det för säkerhetsskull med din mobiloperatör och var försiktigt med internetavgifter.

Resedokument:
När du åker till Grekland måste du ha ett giltigt pass.

Hyra scooter:
Att hyra scooter i Grekland är ett bra sätt att komma runt på och det krävs att du har körkort. Att hyra scooter är på eget ansvar, och kom ihåg hjälm.

OBS:

Turistskatt utkrävs i Grekland. Skatten är baserad på hotellets officiella klassificering och vistelsens längd. Observera att Sunwebs klassificering kan skilja sig från hotellets officiella.

Skatten betalas direkt till boendet vid ankomsten. Följande priser gäller per inkvartering/natt:

Hotell / lägenheter klass 1 - 2: 0,50 €

Hotell / lägenheter klass 3: 1,5 €

Hotell / lägenheter klass 4: 3 €

Hotell / lägenheter klass 5: 4 €